Bietenrisotto is echt super simpel! Eigenlijk vervang je de bouillon door bietensap, dat koop je bijvoorbeeld in de supermarkt van Zonnatura.
Ik begin met het fruiten van een sjalotje en twee teentjes knoflook. Vervolgens voeg ik de risotto toe en bak ik die mee tot glazig. Daarna doe je een scheut bietensap bij de risotto, dit blijf je doorroeren tot het is opgenomen. Natuurlijk moet er ook een flinke scheut witte wijn en een groentebouillon blokje bij. Vervolgens blijf je bietensap toevoegen en doorroeren tot de risotto gaar is. In totaal zal het iets van 500 tot 700 ml bietensap zijn. Daarna proef je de risotto en breng je hem verder op smaak met peper en zout. Als laatste voeg ik zo’n 50 gram geraspte Parmezaan toe en roer ik dit door.
Bij het presenteren op het bord doe ik er nog een handje baby spinazie op en buffelmozzarella of feta.
@anon23538476 Dit is mijn recept voor de Wellington https://www.keukenrebellen.nl/vegan/vegetarische-wellington-met-spinazie-en-paddenstoelen/