Ja dat het een soort donuts zijn heb ik ook al gezegd maar het hielp niet En dat ie toch ook friet lust. Maar ja. Des te meer oliebollen voor mij!
Haha ik wist niet wie Jo Bonten was, even opgezocht. Prachtig Engels
Up voor dit topic want het is alweer november.
Weten jullie al wat je dit jaar gaat maken?
Zijn we allemaal al bezig met het nadenken over het kerstdiner? Ik ben nu langzaam wat bezig met inspiratie opdoen
Ik heb nog niet het alles bedacht voor het diner, maar dit gaat sowieso al op het menu staan:
Hapje: zelfgemaakte dumplings met chili/lenteui/gember dip, en verder nog wat kindvriendelijke dingen als mini pizza’s waarschijnlijk.
Voorgerecht: knolselderijroomsoep met truffelolie
Hoofdgerecht: lamskroon uit de oven, kroketten, en dan 2 bijgerechten: groene asperges met parmezaan, pancetta en citroenzeste / geroosterde spruitjes met balsamico
Dessert echt nog geen flauw idee, ik ben geen dessertmens dus het wordt iets simpel denk ik.
Ik heb het voor-, hoofdgerecht en toetje, maar moet nog verder nadenken over bijgerechten.
Voorgerecht: st Jacobsschelpen met een Noilly Prat-kaassaus uit de oven.
Hoofdgerecht: vegetarisch gehaktbrood van Janneke Vreugdenhil.
Toetje: Bitterkoekjespudding met mandarijnensaus
En voor 2e kerstdag iets makkelijks, maar lekker. Ideeën welkom.
Recept hoofdgerecht:
Ik hoef niet te koken want eet 2 dagen ergens anders, maar ben 1x wel verantwoordelijk voor de dranken. Ik ga deze cocktail als welkomsdrankje doen! Leuk, even wat anders en past perfect bij de host
Heeft iemand dit wel eens gemaakt? Even kijken hoe ik aan geconfijte kersen en runderniervet kan komen en dan deze week misschien beginnen
Edit:
Dit lijkt mij ook lekker maar ik weet niet of ik dat aandurf om tr maken.
Ben ik uitgenodigd ?
Welk recept gebruik je voor die cocktail? Ik had al wat zittrn zoeken maar kan het niet vinden.
Ik hoef voor het eerst in jaren heel weinig te koken, omdat we alles goed verdeeld hebben. We maken met kerstavond deze als voorgerecht: Vegan steak tartare: serieus net echt! - Anniepannie.nl en ben dan nog op zoek naar een fancy vegan dessert. Dus alle tips daarvoor zijn welkom!
Op eerste kerstdag moeten we ook het toetje maken, dan maak ik de vegan tiramisu uit het boek Taart ende koeck (Maartje Borst).
Tweede kerstdag zijn we met z’n tweetjes en gaan we denk ik gewoon lekker allemaal tapas maken.
Oehh, die steak tartare ziet er goed uit! Goede kanshebber voor hier
Wat schaft de podcast heeft daar ooit een aflevering over gemaakt. Moet je wel nu beginnen, geloof ik!
Ik vind het niet lekker, maar heb familieleden die er van smullen!
Deze heb ik vorig jaar gemaakt en was echt een dikke hit, mega lekker!
Ik ben op zoek naar een borrelhapje/ amuse, maar het moet vegetarisch zijn en zonder kaas… heeft er iemand een goed idee? Ik ben echt slecht in bakken, dus met deeg kan ik zelf vrij weinig. Vind het lastig want wil iets lekkers meenemen.
Hoeveel tijd wil je eraan besteden? Arancini (gefrituurde risottoballetjes) vallen hier altijd in de smaak, maar als je wat meer uit wil pakken kun je bijvoorbeeld ook blini’s met wortelzalm en mierikswortelmayonaise maken. Een mini glaasje soep is ook altijd lekker, of mini quiches. Of wellicht de Aziatische kant op met gyoza’s.
Mini quiche en mierikswortelmayonaise als topping ga ik onthouden. Dank je voor het meedenken.
Culy Homemade: kerst-toast met pompoen, cranberry’s, walnoot en salie
Dit is altijd een hit en kan bijna niet mislukken (enige waar je bij op moet passen is dat je de salie niet laat verbranden, dan wordt het bitter, dus beter iets te kort dan iets te lang in de olie).
Ziet er misschien niet heel fancy uit maar iedereen vindt het wel heel lekker en de smaken zijn erg kerst!
Dank je wel, dit ga ik zeker maken. Pas geleden deelde iemand op het forum knolselderijsoep, lijkt me ook lekker. En ik denk dat ik eierwraps met vulling ga maken.
Er zijn ook een aantal kinderen, dus moet een beetje toegankelijk blijven.
Ik heb nog een beetje inspiratie nodig!
Kerstavond doe ik meestal simpel en wil iets van een risotto/orzo/parelcouscous met burrata (denk gegrilde paprika/tomaat iets) iemand aanrader qua recept?
1e kerstdag op aanvraag familie gaan wij gourmetten/fonduen.
Als drankje een glitter cocktail met suikerspin.
En dacht ook geitenkaas schijfjes in bacon voor op de gourmet te serveren. Verder vlees en veel groente en dips.
2e kerstdag met man samen.
Drankje stoofpeer spoom.
Voor: nog geen idee
Hoofd: hele kip met geitenkaas onder de huid van halfbakedharvest (elk jaar maak ik deze echt onze favoriet)
2 soorten groente doe ik meestal erbij: nog geen idee. En qua aardappels ook niet. Qua groente vind ik het wel leuk om er echt wat bijzonders van te maken. Iemand aanraders?
Als toetje word het waarschijnlijk beide dagen hetzelfde: creme brulee cheesecake. Zit nog te denken met kerstavond iets anders te doen, zag hier bitterkoekjes pudding met mandarijn saus voorbij komen, dat leek mij ook wel wat.