Het "Sjurrr, hoe moet ik dit veganizen?" topic

Ja precies dat deed ik! Wel echt kleine stukjes om het zo minimaal mogelijk te houden, maar ik proefde vooral appelciderazijn hahaha. Ik ga dit proberen, thanks!

Mag altijd, kipnuggets zijn ook lekker en doritos klinkt goed! Maar wat ik echt mis is de kluifkip, dat was echt mijn lievelingsvlees voordat ik vegetarisch ging eten…

1 like

Kan nog even niks bedenken met love dit topic nu al!!

Jaaa ik zou ook super graag weten hoe je inderdaad kipkluifjes met velletje maakt!
En ik zou ook graag een goed recept voor kippensoep willen hebben :slight_smile:

1 like

Wat een goed topic is dit! Mijn veroekjes:

  • mozarella
  • gehaktbrood
  • jouw vegan bacon (met aubergine, geloof ik?)
  • dat je blog weer online komt :slight_smile:

Duizendmaal dankjewel!

2 likes

2/4 kan ik je meteen geven:

Mozzarella - Klik om uit te klappen

¾ cup sojamelk
1 zakje taartina ( blauwe zakjes in het bakschap van Dr. Oetker)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels gesmolten kokosolie
1/2 theelepel zout
( voor een hartige versie kun je wat edelgist toevoegen)
Optioneel: voeg 1 eetlepel yoghurt toe en laat et 24 uur buiten de koelkast fermenteren voor een intensere smaak!
Optioneel: Afsluitbaar bakje met een ijskoude 5% zoutoplossing klaarzetten

Gooi alles in de blender
Zet een pannetje op het vuur en verhit het mengsel terwijl je goed blijft roeren
Het kan een beetje klonteren maar blijf roeren.Op een gegeven moment lijkt het op kaasfondue.
Zet het vuur uit en stort het mengsel meteen in een bakje óf schep met een ijsbollentang bollen die je in het zoute water laat glijden. Laat afkoelen en zet in de koelkast of vries in.

Kan smelten en stollen.

En ik ben mijn blog weer aan het opzetten. Maar dat kan misschien nog even duren dus dit topic is voorlopig even een laagdrempelige versie voor me :slight_smile:

3 likes

DANKJEWEL! Dat recept ziet er goed uit, de ingrediënten lijken ook niet super ingewikkeld, dus dat ga ik binnenkort zeker proberen.

Leuk dat je weer bezig bent met je blog, en nog leuker dat je in de tussentijd je culinaire experimenten en creaties hier wil delen.

1 like

Voor de beste vegan bacon heb je liquid smoke nodig! Je kunt het bij een aantal vegan webshops of gewone winkels halen en een fles gaat heel lang mee. Ben er laatst achtergekomen dat ik de lekkerste versie van bacon die met gedroogde shiitake vind ( haal je bij de toko) Ze hebben een hele goede bite en worden knapperiger dan ongedroogde paddestoelen.

2 likes

Dat moet ik proberen! Vind bacon van rijstpapier eigenlijk ook erg lekker :yum: was de vorige keer net wat te enthousiast met de Hongaarse paprika… :sunglasses: Mijn man dacht dat ik hem wou vergiftigen, zo scherp

2 likes

Die sticky stugge buitenkant van spareribs komt door het karameliseren van de suikers in de marinade. Qua binnenkant kun je inderdaad tempeh gebruiken. Zelf vind ik paddestoelen zoals oesterzwammen of portobellos ook heel geschikt. Op de bbq is het een kwestie van marineren en dan tijdens het bakken af en toe met een kwastje extra marinade erop smeren zodat je die laag lekker opbouwt

Ik heb een testrecept op de planning staan met jackfruit en glutenmeel maar die is weer wat bewerkelijker :slight_smile:

5 likes

Dankjewel voor je uitleg! Liquid smoke gaat me op dit moment nog wat te ver helaas (en gedroogde shiitake ook, ik haaaaaaat paddenstoelen), maar wel super interessant om te lezen hoe jij dat maakt.

Wat een tof topic!

Love dit topic. Het zou leuk zijn als je je blog weer online zet!

1 like

Nou ben ik wel erg benieuwd wat je blog was?

Remia mayolijn!

1 like

Sjuuuuuur heb jij een goed alternatief voor halloumi? Wel eens die violife Mediterranean style block geprobeerd?

2 likes

@kreegor deze shit is geweldig.

Het beste resultaat wat ik ooit heb gekregen is met een paninimaker en een blok tofu.

Je snijdt eerst het blok tofu in de hoogte doormidden en dan doe je het in de magnetron op de hoogste stand. Mijn magnetron kan tot 750watt en ik doe de tofu er dan 2.5 tot 3 minuten in. Dat wordt echt gloeiend heet dus kijk uit. Laat het uitlekken en afkoelen in een vergiet en dep droog met keukenrol.

Maak een marinade van 3 eetlepels edelgist, 3 eetlepels citroen en 1,5 theelepel zout voor de tofu. Ik gebruik zelf graag ziplock zakjes omdat de marinade dan mooi overal komt. Laat een uurtje ( of nachtje) intrekken.

Vervolgens bak je het dan met je paninimaker ( even insmeren met wat olie) tot je mooie grillstrepen hebt. Het gewicht van het apparaat zorgt dat het overtollige vocht eruit kan en je geen zompige tofu krijgt.

Ik ben ook nog bezig met een betere variant die een beetje smelt maar die heeft nog wat testen nodig :slight_smile: Maar deze is ook al heel fijn!

2 likes

@anon76889665 waarom in de magnetron? Vocht eruit krijgen?

thank god voor dit topic! :grin: Ik ben namelijk verslaafd aan thai beef salad, is er een lekkere manier om dit te veganizen?

1 like