Kattentopic #2 (Deel 1)

Voor alles kat-gerelateerd.

39 likes

Mijn opvangkatje is afgelopen woensdag geadopteerd en opgehaald. Voor de eerste keer ooit had ik echt tranen in mijn ogen. Ze is 10 weken bij mij geweest en ze had zo’n evolutie doorgemaakt, ongelofelijk. Van een schuw semi-zwerfkatje naar een super lief aanhankelijk kattinetje. Ik hoop dat ze zich snel goed voelt bij haar nieuwe baasjes. Ga nog veel aan haar denken.

Vandaag ook een nieuw opvangkatje gaan halen. Arme schat is bevallen van 2 kittens in een boom + ze was pleegmoeder van 5 andere kittens bij een ander opvanggezin. Jammer genoeg namen de kittens haar bang gedrag over, dus de opvang heeft de moeilijke beslissing gemaakt om ze te scheiden (zodat de kittens gesocialiseerd kunnen worden).
Nu zit zij dus alleen bij mij, en we hopelijk dat ze socialer kan worden en zo ook een thuis vinden.

Heel zielige foto, heb er nog geen zelf genomen:

36 likes

Er is iets met mijn kat. Ze trekt zich terug, eet slecht, en is vrij tam voor haar doen. Ik heb haar nu afgezonderd van de kitten want daar wordt ze helemaal gestoord van, en een kattenbak en eten en drinken bij haar gezet. Ze heeft wel geplast net.
Ik maak me echt zorgen :sob: zouden jullie het nog even aankijken? En dan morgen dierenarts bellen als het niet verbeterd is? Meh

1 like

Zou het niet aan de warme temperaturen van de laatste dagen kunnen liggen? In mijn kat zit nu ook niet veel fit.
Jij kent jouw kat natuurlijk het best, morgen de dierenarts lijkt me zeker een goed idee, dan ben je ook gerust.

Wat vervelend zeg! Ik zou morgen idd de dierenarts bellen.

Je zegt dat ze gestoord wordt van de kitten, zou ze daar misschien geen stress van hebben? Dan gaan katten ook vaak minder eten etc.

1 like

@Mimosa @FrozenFlame
Thanks voor jullie reacties! Ik heb toch maar de spoedkliniek gebeld en ben er net geweest. Dat was maar goed ook want ze had 41 graden koorts. Waarschijnlijk heeft de kleine haar gekrabd en is het gaan ontsteken. Ze heeft AB gekregen en ontstekingsremmers en net heeft ze weer wat gegeten. Er zit al meer leven in, ze wast zichzelf nu ook weer. Ben echt opgelucht dat ik toch gegaan ben.

20 likes

Jeetje wat schrikken! Goed gehandeld! Hoop dat ze snel weer de oude is! Arme schat, dit doet hun bonding vast ook geen goed :sweat_smile:

1 like

Haha nee, ik ga ook even nagels eraf knippen BRB :joy:

1 like

Ohh goed dat je toch gebeld heb dan! Hopelijk is ze snel weer helemaal de oude!

1 like

Aaaah dat oortje :sob: Vind het echt knap dat je katten opvangt, ik zou ze echt niet meer weg kunnen laten gaan en met 100 katten eindigen haha.

Hallo wat een goede ziel ben jij zeg!!! Wat lief <3

1 like

Hebben jullie ook áltijd honing aan je kont hangen? Hahah echt als ik in een andere kamer de was op ga hangen dan achter volgt hij me. Net zoals bij al het andere dat ik doe. Echt kei schattig :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

18 likes

Ze hadden een knipje in haar oor gedaan zodat het meteen duidelijk is dat ze gesteriliseerd is.
Gelukkig heeft ze er geen last van!

Jaa en ook met zo’n blik erbij van “halló ging je tandenpoetsen waarom zeg je dat niet even poeh gelukkig ben ik op tijd plof

5 likes

Ze begint een beetje op te knappen :heart:

32 likes

:heart::heart::heart:

1 like

Dit had mijn katje ook (ze is in mei aangereden en overleden). We wisten niet waar het van was, hebben haar uit het asiel. We waren vorig jaar eens bij de dierenarts en die vertelde idd dat katten bij vangacties worden geholpen en dan een hoekje van 't oortje afgehaald wordt. Daarna worden wilde katten weer uitgezet en bij een eventuele volgende vangactie zien ze dan gelijk dat die kat al is geholpen. Maar mijn kat was de liefste ooit, dus ze dachten wss dat ze wild was maar daarna bleek van niet en kon ze geadopteerd worden.

Op de foto hieronder zie je het bij het oortje aan de rechterkant. Ik vond het altijd iets speciaals/grappigs hebben haha.

Wat goed dat je katten opvangt! Hopelijk kan deze ook bij je opbloeien en wordt de angst wat minder.

18 likes

Ik ga over een paar maanden ein de lijk verhuizen en wil dan m’n kat herenigen met haar zus. Ik betwijfel of ze elkaar nog herkennen, ze hebben elkaar al jaren niet gezien. Nu vroeg ik me af of het misschien een goed idee is om ze tegelijk naar dat huis te verhuizen? Dat de introductie daar dan voor het eerst kan plaatsvinden zeg maar. Met het idee dat nog geen van de katten het huis kent of geclaimd heeft. Ik heb er weinig verstand van dus misschien slaat het nergens op. Weten jullie daar meer over?

Wat een prachtkat, super mooie ogen ook! Wat vreselijk dat ze is aangereden!

Ja het is moeilijk in te schatten of gevangen straatkatten ooit huiskatjes kunnen worden (of geweest zijn). Ooit werd er eentje naar mij gebracht en ze vertelden mij dat hij heel bang was en tijd nodig had, maar je kon hem wel voorzichtig aaien. Na een uurtje bij mij thuis, was hij plots helemaal ok en hij voelde zich meteen op zijn gemak. Snelste adoptie ooit, na 2 weekjes was hij weg. Na een paar dagen ging die ook gewoon op mijn hoofd zitten, beestje kende geen grenzen. :roll_eyes:

4 likes

Dankje! Ja ze was echt echt heel mooi. Kan nu nog verliefd naar foto’s van haar kijken haha.

Haha wat leuk dat die kat zich zo snel op z’n gemak voelde! Lijkt me lastig inschatten idd. Wij hebben twee katten geadopteerd die waarschijnlijk uit hetzelfde nestje kwamen, zij is nu overleden maar we hebben haar broer nog. Ze zijn gevonden toen ze ongeveer 8 maanden oud waren. Ze waren allebei super bang maar de kater iets minder. In het asiel zeiden ze dat de (nu overleden) poes waarschijnlijk het meest bang zou blijven en niet zou gaan knuffelen. Nou binnen een maand lag zij altijd bovenop mij haha. En de kater is nu nog steeds erg angstig aangelegd, altijd super erg alert en schiet snel weg enzo. Hij komt af en toe op schoot liggen maar bij de minste beweging is ie al weer weg.

2 likes