Kattentopic #2 (Deel 1)

En ‘gratis’ omdat ze niet zijn ingeënt, ontwormd etc. Kittens zouden normaliter hun eerste vaccinaties rond 9 weken moeten krijgen. Chippen kost ook nog geld.

Helemaal eens met @Amandelbloesem, sorry lees je reactie nu pas

2 likes

Ik heb sinds twee weken twee kittens en ik ben helemaal verliefd op ze! Eerst gekeken naar een asielkat, toen kwam ik een nestje lieve kittens tegen, daar gaan kijken en toen besloten voor twee kittens te gaan (wilde er in eerste instantie eentje) omdat ze zo leuk met elkaar aan het spelen waren. Heb dus nu een broertje en zusje in huis en ben zo blij dat ze zo lekker met elkaar kunnen spelen.

Nu een vraagje. Mijn kittens wonen in een appartement en gaan dus niet naar buiten. Wil ze wel in de toekomst het balkon op laten, maar dan moet ik daar eerst wat voorbereidingen voor treffen. Nu vraag ik me af of ik hun nageltjes al kan knippen, of is dat te vroeg? Zijn daar richtlijnen voor? Ze zijn nu 9 weken.

3 likes

Super leuk dat je ze allebei in huis hebt genomen :smiling_face_with_three_hearts: Wij zijn al op jonge leeftijd begonnen met nagels knippen (weet niet precies meer hoe oud), maar ik denk dat het alleen maar goed is om ze hier van jongs af aan aan te laten wennen. Je kunt ze ook vijlen:

1 like

Ten eerste: waar zijn de foto’s :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

Ik knipte de nagels van mijn kitten volgens mij al een dag nadat hij uit het asiel kwam (10 weken was ie toen) en dat is altijd goed gegaan. In het asiel raadden ze ook heel erg aan om veel aan pootjes/oren/bekje te zitten zodat ze daar aan wennen en het geen strijd wordt om bijv nagels te knippen of een controle bij de dierenarts. Bij hem kan ik nu uren aan z’n oor of pootje friemelen en hij vindt het allemaal prima.

Je kunt op een nagel heel goed zien tot waar je kunt knippen, zolang je in het witte deel blijft zit je goed.
afbeelding

1 like

@Amandelbloesem @Rigby
Zou ze bijna daar weghalen om ze te redden :sob::sob:

Verhuisdieren is ook een site waar je misschien wat aan hebt

1 like

Je kwam een nestje kittens tegen toen je op zoek was naar een asiel kat? Zijn ze nou gekocht ergens, of geadopteerd uit het asiel?

Ik zag net een kitten die alleen geplaatst moet worden. Ik wil haar :sob:

Ga nou niet op markplaats naar katten kijken alsjeblieft, daar zit zo veel fouts. En daar kunnen de katten niks aan doen, maar door het te steunen gaat dat maar door.

23 likes

eens met @Willem

Ik zou een heel betoog kunnen schrijven over waarom nestjes via particulieren, social media, boerderijen etc problematisch zijn. Ga aub via een erkende opvang/asiel. Dan is de kat volledig in orde (chip, vaccinatie, sterilisatie, …).

8 likes

@Amandelbloesem

Het berichtje hierboven van de kitten die alleen geplaatst moet worden, is van het asiel :slight_smile:

Hoe zielig ik het ook vind, ik koop geen dieren van marktplaats
Althans ik weet dat je dat met honden niet moet doen en door jullie weet ik dat dat voor katten ook geldt

Ben wel benieuwd eerlijk gezegd, maar ik ga het niet doen. Dus je hoeft me niet over te halen, maar kun je in het kort misschien vertellen als je daar zin in hebt?
Broodfok enzo snap ik helemaal

Of was dat de hond van je vriend? Wilt hij niet meer naar het asiel omdat die hond ook geen succes was?

16 likes

3 likes

Wat is je probleem met mij?
Het gedrag wat jij naar mij vertoont is echt pestgedrag

1 like

Ik vroeg het me gewoon af wat er met de hond gebeurt was.

1 like

Die is naar een opvang gegaan waar ze ze heropvoeden en dan een ander baasje vinden.
Thanks for outing btw

1 like

Daar was geen outing voor nodig

7 likes

What gave it away?

1 like

Dit topic is na het bereiken van de maximumlimiet van 5000 antwoorden automatisch gesloten. Continue discussion at Kattentopic #2 (Deel 2).