MastercheFF

Ja dat doe ik inderdaad ook wel eens door curry! Maar vind het wel lekkerder om het met verse bloemkool eerst te wokken, en dan pas daarna te garen in de curry.

1 like

Oh ja ik vind vers ook veel lekkerder, maar als je diepvriesbloemkool hebt zou ik er niet veel anders mee doen dan dit. Denk dat soep of puree ook wat wateriger wordt/minder lekker.

2 likes

Ja ik eet best regelmatig diepvriesgroenten, en meestal kan ik er wel iets lekkers mee maken, maar hier lijkt alles me veel minder lekker mee. Geen idee waarom ik het gekocht heb.

1 like

De oven droogt uit, dus als ze al zompig zijn, worden ze beter hiervan. Doe ik ook met tofu, voor ik het bak, werkt echt goed. En werkt het niet, dan kun je er nog altijd puree van maken of soep. Gewoon proberen, dan weet je het voor de volgende keer!

1 like

Dit is een soort armband die kan rekken zodat je je mouwen kunt opstropen. Je mouwen blijven dan goed op hun plek zitten. Ik denk dat je het misschien wel kent van je oma. Het is vrij oubollig denk ik, maar wel vet handig in de keuken bijvoorbeeld bij brooddeeg kneden. Dacht tip het even. Ik heb ze zelf in de kringloop gevonden maar nieuw is het ook nog te koop zie ik. Mouwophouders heet het.

5 likes

Eentje van BK misschien?

Edit: deze bedoel ik

1 like

Pistache pesto maken in plaats van gewone! Eventueel nog cherrytomaatjes poffen in de oven voor erbij, dat is echt mijn crack haha.

2 likes

Dit geeft me echt flashbacks naar begin jaren 90. Altijd mouwophouders bij oversized truien.
Deed wel pijn als er een velletje van je pols tussen kwam te zitten bij het om doen :sweat_smile:

6 likes

Lekker je armhaar epileren ook haha, ik deed altijd die van mijn moeder om voor de grap.

9 likes

Of rucolapesto met amandel en daar over tonijn als je vis eet @instantramen

7 likes

Ik maak soms een bloemkoolsaus ipv bechamel (zogezegd dan). Bloemkool koken met een bouillonblokje, afgieten en dan pureren (evt met wat kookvocht om de dikte aan te passen) en dan gebruiken in een ovenschotel ofzo.

2 likes

Ik zou je dan een gietijzeren pan aanraden. Je moet deze heel goed prepareren voor je 'm kan gebruiken, maar dat is niet zo moeilijk en als je dat eenmaal hebt gedaan, werkt het al een tierelier. Ik heb van deze een kleinere variant (van 20 cm) en het is mijn fijnste koekenpan. Ik ga tzt de anderen ook vervangen met deze.

Hier een filmpje over het prepareren (seasoning) van gietijzer. Ik heb het in mijn oven gedaan en dan een aantal keren. Nu bakt niets meer aan, en de pan is ook zo schoon.

5 likes

Ik heb denk ik alle videos van dit kanaal gezien echt I LOVE it

2 likes

Ik stond er pas nog mee in mijn handen, maar kan je hier (na inbranden) ook een ei in bakken zonder dat het helemaal vastplakt?
Ik hoor mijn vriend al vloekend door de keuken lopen anders

2 likes

Ja doe ik wel eens. Gewoon bevroren met beetje olijfolie en kruiden erover in de oven, 20 min op 180/200 graden oid en dan is het prima qua structuur, niet te hard, niet te zacht.

1 like

Zeker, ik gebruik die juist voor ei. Je moet wel wat meer olie gebruiken dan een anti-aanbaklaag. Maar dat is ook niet weer zo veel meer. Een ei is trouwens wel de test om uit te vinden of je hem goed genoeg hebt ingebrand. Ik had de handleiding van de Ikea zelf gevolgd en dat werkte echt niet. Als je doet wat het bovenstaande filmpje adviseert, dan is het prima.

Oh ja, en je moet, anders dan bij anti-aanbak, eerst de pan zonder vet heet laten worden. Dan een beetje vet erin, en dan de temperatuur instellen (dan pas lager, als je bijvoorbeeld een scrambled egg wil). Dat is wel even wennen, maar het werkt perfect.

4 likes

Greenpan is PFAS-vrij, misschien ook een optie

1 like

let op, GreenChef is niet hetzelfde als Greenpan, ik heb enkel ervaring met Greenpan

1 like

Zou ik ricotta kunnen vervangen door huttenkäse in vulling voor pompoenravioli? Echt geen zin om naar de supermarkt te gaan.

2 likes

hmmm ik denk dat je het vettige van ricotta nodig hebt

en dat hüttenkäse snel te zurig is