MastercheFF

Koolsla? Met limoensap en een beetje komijn heel lekker bij Mexicaanse gerechten. Of de Amerikaanse versie met mayonaise, lekker in een pita of op een burger.

Misschien geen optie als je nog een hele hebt in je eentje. Ik denk dat het ook lekker is om ‘m (in kwarten) te grillen en dat te eten met een dressing erbij.

3 likes

Kimchi mee maken!

Ik was de topics aan het doorzoeken naar tips voor losstaande ovens en kwam jouw bericht tegen. Ben je nog steeds tevreden met de anova?

Ik heb nu een oven van Inventum maar deze kan zijn temperatuur niet goed behouden en komt sowieso niet boven de 200 graden als er iets in zit dus ik ben opzoek naar een upgrade

Ja! Echt een top ding. Gebruik de stoomfunctie ook bijna dagelijks, ook om bv snel iets te ontdooien of oud brood/gebak wat minder droog te maken.
Ik vind het ook heel fijn dat je middels de app zo makkelijk in fases kan koken, dus eerst even stomen, dan hete lucht en daarna de grill aan. Hiervoor had ik ook een goedkope losstaande oven en mijn eten is sinds deze oven echt 100x lekkerder!
e oven is inmiddels wel echt duur (toen ik m kocht was het rond de 400e dacht ik) en ik weet niet of er vergelijkbare losstaande ovens zijn die goedkoper zijn.

De oven wordt echt goed warm! Ik heb ook wel eens zelf pizza gemaakt en dat ging goed. En de temperatuur blijft ook constant, je kan de temperatuur tot 1 decimaal live volgen.

1 like

Ik heb hem ondertussen al besteld :joy: Hij is nu inderdaad een stuk duurder geworden maar voor een goede oven heb ik het geld wel over!

1 like

Host maandag een verjaardag, maar kom nooit verder dan kaas, crackertjes, fruit en rauwkost op een plank en daarna bitterballen/oven snacks en mini pizzas. Op hele exotische dagen een quiche in stukjes.

Wil mijn culinaire assortiment uitbreiden, wat zijn jullie hits om te serveren?

Flammkuchen, dadels met spek (ja sorry, vink lekker).
Voor de zoet maak ik altijd een taartplank. Gewoon kleine stukjes van diverse taartjes zodat je van alles wat kan proeven.

1 like

Qua zoet brigadeiros, heb je zo gemaakt en zijn echt super lekker.

En qua hartig doe ik vaak tortilla (als in Spaanse aardappel-eicombi, niet Mexicaanse), en love vis dus vaak calamari, of kibbeling oid en hou ook echt van gebakken ansjovis, maar dat ligt wel een beetje aan waar je woont en of er een beetje een goeie traiteur/viszaak in je buurt hebt zitten of zin hebt om het zelf te doen.

4 likes

Wist niet dat dit topic bestond, sorry mods.

Thanks voor deze tips, ga een lijstje maken en experimenteren!:heart:

1 like

Gyoza’s, brioche met paling of met artisjok, de borrelcake van Yvette van Boven (https://www.ah.nl/kookschrift/recept/509490)
Geitenkaas uit de oven met nootjes (of uitgebakken spekjes) en honing.
Of een butterboard

3 likes

Aziatische hapjes zoals gyozas en mini bapoatjes van de lidl vind ik ook altijd erg lekker. Of iets van sushi
Fruit zou je evt kunnen combineren met een poffertje

2 likes

Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt en het hele borrelhappies vak bij de appie leeg gekocht. Paar toastjes en dip erbij. En natuurlijk chips. Daarna nog een lekkere minimix uit de airfryer.

Daarna sateetje van de BBQ met stokbrood en rauwkost.

Oooohh en natuurlijk taart

Mensen gingen rollend (en dronken) naar huis :joy:

2 likes

Ik probeer rabarber Cheong te maken. Een Koreaanse siroop van groenten fruit en/of kruiden. Nog nooit gedaan maar zou heel simpel moeten zijn. Iemand hier met meer ervaring die nog wat tips kan delen? Twijfel met name over hoe lang ik hem zal laten brouwen. 30 dagen of langer voor rabarber?

5 likes

Ja ik heb het vaker gedaan! Leuk om het met rabarber te doen! Misschien ga ik dat ook wel doen!

Ik zou het net zo lang laten staan tot dat er geen vocht meer in de rabarber zit. Maakt niet perse uit als je hem wat langer laat staan!

1 like

Ja ik had mega veel rabarber gekregen uit de moestuin van m’n moeder. Dus heb ook al een rabarber cake in de oven staan haha.

Hoe bedoel je geen vocht meer in de rabarber? Hoe zie je dat? Want het is toch de bedoeling dat het een nattig sapje/papje wordt dus hoe weet je dan of t vocht uit de rabarber is :thinking:

Ja snijd het in stukjes dus daarna pak je er eens stukje uit en zie je wel als dir bijna geen vocht meer bevat!

1 like

Zag daar laatst een recept van voorbij komen op instagram. Van Jetske van den Elsen, die celebrity masterchef heeft gewonnen. Misschien heb je daar wat aan? Zie je ook de consistentie van hoe het bij haar geworden is

1 like

Ik heb vanochtend voor het eerst chocolade koffie mouse met silken tofu gemaakt, super makkelijk en lekker. Maar dat zoek je niet. Ma Po Ramen by Tim Anderson | Recipe | The Wasabi Co – The Wasabi Company dan raad ik deze aan! Of gewoon easy Silken Tofu With Spicy Soy Dressing Recipe

Ik bestelde bij crips vaker noomi basra maar dat verkochten ze niet meer. Van de week kwam ik bij een iraans zaakje eindelijk betaalbare gedropgde zwarte limoenen tegen en heb ik het zelf gemaakt. Super easy en echt heel lekker, vooral op een warme dag. Maryam's Culinary Wonders: 555. Iraqi Noomi Tea dit recept heb ik gebruikt en daarna in een french press gedaan incl de limoenen en zwarte rozen thee (want die versie bij crisp bevat een beetje rozenwater) en in de koelkast gezet.

2 likes

Heeft iemand tips voor lekkere Indiase gerechten (liefst inclusief recept)?

Ik ben nog niet zo thuis in de Indiase keuken, maar wat ik gegeten heb vond ik allemaal super lekker: butter chicken, saag/palak paneer, Dahl.

Het ultieme recept voor saag/palak paneer ben ik ook nog naar op zoek.

1 like

Ik gebruik vaak dit recept voor saag paneer:

De truc met indiase recepten is genoeg tijd nemen, bij elke stap de ingredienten goed gaar laten worden. En lekker lang sudderen (niet de panir, dat wordt taai).

2 likes