Ik gebruik 300 gram typo 00 bloem en 3 grote eieren op kamertemperatuur. Dikte voor tagliatelle hou ik nummer 5 aan op de pastamachine en dan minimaal een half uur laten drogen voor het koken
100 gram 00-bloem en 1 ei per persoon. Deeg kneden gedurende 10 minuten ongeveer, dan 10 minuten laten rusten en dan verder kneden. Dit is indicatief want niet alle bloem en alle eieren zijn hetzelfde.
Als je het gevoel hebt dat je deeg scheurt of ge droog is dan kan je er een beetje water aan toevoegen en verder kneden.
Voor je pastamachine zou ik het deeg bewerken tot 70 a 80% van je maximale instelling. Je zou eigenlijk net de aflijning van je vingertoppen door het deeg moeten zien.
Tips voor je deeg te maken: https://youtu.be/WX8vNXBoe8s?si=FSPY_v8EiquYDEya
Of
Kookboek american sfoglino, zeer leuke recepten en hij is wel preciezer in pastagerechten.
Ik gebruik op 1 ei 50 gram 00-bloem en 50 gram semolina. Door de semolina heeft het deeg wat meer bite, vind ik zelf lekkerder. Verder wat @Daelyss ook zegt het deeg zeker met de hand afkneden.
Dikte van uitrollen is afhankelijk van welke machine je hebt, ik zet hem bij mijn kitchenaid op stand 5 / 6.
Oh dat filmpje is echt te gek. Echt veel uitgehaald. Ging veel beter dan eerder. Was super lekker. Vorige keer te nat deeg gehad denk ik en te zuinig met meel strooien.
Geroosterde spruitjes, Geglaceerde worteltjes of een groente gratinnetje?
En als vega hoofdgerecht geroosterde spitskool of bloemkoolsteak ipv. de parelhoen. Kan je de rest gewoon hetzelfde houden (zolang je groentebouillon gebruikt voor de rodewijnsaus)
Excuus als dit het verkeerde topic is, maar kon zo snel even geen koken/kooktips topic oid vinden… dus feel free om de post te verplaatsen
Ik heb een vega curry gemaakt maar per ongeluk teveel tomatenpuree toegevoegd waardoor de smaak wat zuur is geworden. Hoe fix ik dit (het liefst niet met suiker)?
Heb je er al kokosmelk ingedaan? En zout zou denk ik ook helpen als je echt geen suiker wilt gebruiken
Jaa al wel kokosmelk idd, ik zal zout ff proberen. Thanx!
Ik gooi er dan soms wat bakpoeder bij in om de zuurgraad wat naar beneden te krijgen, werkt ook bij tomatensoep
Misschien een groentengalette?
wat is jullie ultieme luie gerecht maar wel lekker?
Preistoemp met gerookte zalm en twee zachtgekookte eitjes.
Als ik echt geen zin heb om te koken, dan koop ik reeds gemaakte puree en gesneden prei
Spaghetti aglio olio
Of iets van Rukmini Iyer
Snelle pompoen soep zolang pompoen er is
Pita met pittige wortels en kikkererwten
Rijst met zalm, edamame en dan met sriracha en kewpie mayo
Spinazierisotto met witvis, kan bijna alles uit de diepvries trekken en ik de oan mikken, rijst en bouilion erbij en wachten maar
Broodjes bofkipburger zijn hier favoriet de laatste tijd of zo’n kant en klare kleine quiche
Ik las broodjes plofkipburger