Midden- en Zuid-Amerika topic

#1

Ik wil deze winter gaan backpacken in midden en/of Zuid-Amerika. Heb voorheen een paar maanden in Azië gebackpackt en wil nu graag dit continent aandoen.

Ik ga minimaal 2 maanden weg en koop alleen een enkeltje dus zie wel hoe lang ik weg blijf. Ik wil graag advies over welke landen ik moet zien. Ik houd van natuur en mooie hikes maken en cultuur. Patagonie valt af want te duur. Zit zelf sowieso te denken aan Colombia maar voor de rest weet ik het nog niet goed. Ook wil ik intensief salsalessen gaan volgen.

Dus, ervaringsdeskundigen gezocht voor de beste tips!

1 like
#2

Ik ben net terug van 8 maanden, dus laat maar weten waarover je tips wil.

Ik zou sowieso naar Colombia gaan. En met geen ticket boeken terug,- Same, maar hebben we het mogenlijk over een jaar of hoe lang ongeveer? Want Zuid Amerika is groot. Heeeeeeel groot.

#3

Ik ben net terug uit Guatemala en Belize dus mocht je vragen hebben!

#4

@Leeuwenhart ik denk voor ongeveer maximaal een half jaar. Maar langer sluit ik niet uit. Ik denk dat ik in Colombia begin, dus ben vooral opzoek hoe ik dan logisch mn route kan vervolgen. Het moeten iig landen zijn waar je in je 1tje als vrouw goed kan redden. En waar je ook genoeg backpackers tegenkomt. En daarnaast houd ik vooral van mooie natuur waar je mooie hikes kan maken

Edit: ohja en mn budget is niet onbeperkt dus beetje budget

@VanderWoodsen oe leuk! Heb hier nog weinig over gehoord. Was je alleen? Zou je het aanraden?

#5

Yes heb ff weinig tijd, maar zal er op terug komen, heb wel n goeie route en tips voor je! Supervet dat je dat gaat doen. En geen zorgen, ben in alle landen behalve Venezuela geweest als vrouw alleen en het is allemaal prima te doen.

1 like
#6

Ik heb gereisd door Belize dus als iemand daar iets over wilt weten… Ask!

De Facebook groep midden en zuid Amerika is ook heel actief met veel goede tips.

1 like
#7

Ik ga in 2 maanden over land van Peru naar Colombia, via Ecuador! Iemand tips??

#8

@palmboom ik ben er nog niet geweest maar veeel plezier! Wanneer vertrek je?

Ik heb het plan bedacht om in de eerste helft van 2020 een maand of 5 te gaan backpacken door Zuid-Amerika! Zit nu te denken aan route Colombia - Ecuador (incl. Galapagos eilanden <3) - Peru - Bolivia - stukje Argentinië. Zoveel zin in, nu heel hard sparen.
@Leeuwenhart ik ben heel benieuwd naar jouw route en tips, wil je die delen? of heb je linkje naar een topic waar je dit ooit in gepost hebt?

als iemand nog tips voor midden amerika zoekt, ik ben in een groot deel vd landen daar geweest!

#9

Ik ben een maand in midden Amerika geweest. Begonnen in Guatemala, toen naar Belize en geëindigd in Mexico. Zeker een aanrader, vond alle drie de landen heel tof en heel verschillend!

Toevallig was het voor mij ook de opvolger van vier maanden Azië :slight_smile: