Piercingtopic

Zo’n bultje schijnt redelijk normaal te zijn. Ik had hem na een paar weken of maanden al; ik bleef mijn screw piercing in mijn neus steeds per ongeluk eruit trekken en heb hem toen vervangen met een ringetje. Mijn piercer gaf aan dat als ik een bultje kreeg, ik gewoon met een zoutoplossing aan de gang moest gaan, hetzelfde zoals in de eerste weken van de piercing. En met groene zeep als ik ging douchen, al vond ik dat minder prettig. Uiteindelijk was ie bij mij echt heel hardnekkig en heb ik met tea tree olie het bultje weg kunnen krijgen. Dat is redelijk agressief, dus daar zou ik zo lang mogelijk mee wachten. Verder eens met @Radio. Ik geloof dat neuspiercings daarom sowieso vaak worden gezet met minstens 1.2?

En een vraag voor Belgen hier: heeft iemand een goede ervaring met piercingshops in Antwerpen? Ik ben er net naartoe verhuisd en het kriebelt om een nieuwe piercing te zetten. Specifiek een daith.

1 like

Bultjesupdate: mijn haar zat net vast in m’n piercing en met het losmaken is dat bultje gaan bloeden, kwam redelijk veel bloed uit en nu lijkt hij een soort ‘leeg’? Er zit nog wel iets een bultje (lijkt nog het meest op zo’n opliggend moedervlekje) maar van wat ik zo op internet vind bloeden keloids meestal niet zo dus hoop dat het meevalt :sweat_smile: ik heb voor woensdag in ieder geval een afspraak bij m’n piercer staan en dan kijk ik van daaruit even verder

Ik heb een 0,8 ringetje in m’n neus en de diameter (6mm) is goed, hiervoor had ik 7 mm, maar ik heb dus wel het idee dat er een streepje ontstaat. Alsof m’n piercing naar beneden getrokken wordt, terwijl hij dus qua diameter wel gewoon goed is.
Ik ging laatst proberen om het staafje terug te doen waarmee hij gezet is, maar die kreeg ik niet meer door het gaatje heen.
Zou ik dan eigenlijk moeten overstappen naar een 1 mm ringetje?

Hoe komt het trouwens dat van die smalle van die streepjes veroorzaken? Ik dacht dat dat kwam omdat ik zware oorbellen droeg vroeger.

Pirate piercing

1 like

Dit heb ik en dat is zo lelijk. Draag nu geen oorbellen meer daardoor.

Heel onsmakelijk, maar in het Engels wordt het het cheesecutter effect genoemd. Wellicht een beetje de weg van de minste weerstand? Zeker als het een krap ringetje is, bestaat de kans dat het dus op die manier door je huid snijdt. Gadver, als ik het zo opschrijf, klinkt het wel echt heel vies.

@praline Thanks! :grin:

Ik denk dat mijn huid gewoon ook niet zo stevig is. Heb heel snel striae en mijn piercings rekken vaak vanzelf iets op. Zal misschien ook meespelen?

Ik heb besloten dat als de borstvoedingsperiode klaar is, ik dan een tepelpiercing ga laten zetten :grin: Wil ik al een tijdje alleen met een kind aan de borst die constant friemelt lijkt dat me niet echt chill.

En @Radio, ik ga inderdaad ook maar voor zowel een rook als een conch :crazy_face: Echt gevaarlijk om een vriendin te hebben die pierced. Ik dacht: ik neem er weer een, maar ben gelijk weer verslaafd hahaha

6 likes

Ik mocht eindelijk een andere piercing in m’n conch. Ben er echt blij mee!

8 likes

Ik kom even pochen met het oor van mijn beste vriendin @sjem, als (enorm) verlaat verjaardagscadeau heb ik een witgouden end gegeven met Swarovski en het ziet er zo goed uit in d’r conch! Ben echt plaatsvervangend verliefd :heart_eyes:

16 likes

Jaaaa mooi :heart_eyes: Nu wil ik dit ook in m’n conch haha. Is dit weer van je favoriete merk?

1 like

Deze is van Junipurr :blush: maar BVLA heeft ze ook inderdaad!

Het plan is als het goed is (correct me if I’m wrong, @sjem) om er ook nog kettinkjes aan te hangen :heart_eyes:

Yeeessss :heart: Ben er zo blij mee. En yes, ik wil er 3 kettinkjes aan hangen! Vind dat bij jouw conch ook zo tof staan. En het is wat comfortabeler dan een ring denk ik.

1 like

Heel mooi @sjem! Hoe doen ze dat eigenlijk met kettinkjes @Radio? Hangen ze die er nog tussen aan het staafje of zit dat echt vast ergens aan

1 like

Oke, excuses voor mijn tekenkunsten, maar is makkelijker uitleggen zo:
afbeelding

  1. Het kettinkje
  2. Het staafje
  3. Een oor met alles ‘geïnstalleerd’

Het staafje wordt als het ware door de oogjes van het kettinkje gedaan, waardoor je dus altijd kunt wisselen van staafje, end of plek. Is echt een superchill concept eigenlijk :smiley:

2 likes

Ugh ik was er eindelijk uit wat ik wilde, een faux rook… tot ik me bedacht dat ik een bril nodig heb op mn werk :weary: Vind een rook toch minder mooi.

Leuk! @sjem Lijkt mij inderdaad ook een stuk comfortabeler dan een ring. Ik heb dat meerdere keren geprobeerd maar dat ging toch altijd irriteren.

Ik vind die kettinkjes echt slim. Jaaaren geleden heb ik dat online ergens gezien en dacht dat het ‘onbereikbaar’ was omdat het toen alleen in Amerika verkocht werd en was het toen weer vergeten. Nu ik weet dat het onder andere bij jullie shop ook verkocht wordt… :smirk:

Ik wil binnenkort een faux rook laten zetten. Ik heb al eens een echte rook gehad (gepierced bij Blitzz) maar dat ging helemaal mis. Ik denk dat dat stukje bij mij gewoon net te kort is waardoor er niet genoeg ruimte was voor een sieraad + zwelling. Een faux rook lijkt me dan geschikter. En daar kan gewoon een recht staafje in :stuck_out_tongue:

Dat had ik ook, mijn bril zou net in aanraking komen met het lange staafje.
Uiteindelijk ben ik wel voor een rook gegaan en is mijne gepierced met een plat uiteinde aan het staafje. Het bolletje aan de onderkant was namelijk mijn reden om in eerste instantie geen rook te nemen.
Ik weet niet of jij daarom een rook niet mooi vindt, maar mocht het wel zo zijn: het kan opgelost worden haha

Houd er allemaal wel rekening mee dat een faux rook niet voor iedereen weggelegd is (zoals voor mij pijnlijk genoeg :joy:). Mijn oren zitten te plat tegen m’n hoofd aan waardoor het niet kan. Dus ik ga voor een echte dan maar.

Uiteraard is een flat helix wel wat makkelijker te realiseren.

Oeh bedankt voor de tip! Ga ik daar eens naar kijken. Het bolletje is voor mij ook de reden namelijk. En anders wordt het denk ik een flat helix, zoals @Radio al noemt.