Sollicitatietopic #2

Ik heb maandag een sollicitatie gehad, ze spraken deze week mensen en zouden dan begin volgende week terug komen op wie door mochten. Nu had ik gisteren een gemiste oproep van die persoon, geen voicemail oid. 2x geprobeerd terug te bellen maar kreeg ze niet te pakken.
Zou het goed of slecht nieuws zijn? Blijft natuurlijk speculeren…

Heb er zelfs vannacht van gedroomd, hoop zo dat ik door mag

1 like

Dinsdag een sollicitatie en ik hoop echt dat het wat is want ik ben helemaal klaar met mijn huidige werkgever. Het is voor 32 uur (werk nu +40 uur) en de secundaire voorwaarden zijn wat slechter dan wat ik nu heb. Mijn doel is om hetzelfde (of meer) te blijven verdienen alleen vind ik onderhandelen zo moeilijk en ongemakkelijk.

1 like

Heb je gisteren nog iets gehoord van ze?

Nee heb gisterenochtend nog een keer geprobeerd te bellen, maar werd weer niet opgenomen. Dus toch maar afwachten tot volgende week…

Ik ben door naar 2e gesprek, moet nu eerst assesment maken. Iemand nog goede sites om te oefenen? (Anders dan 123test)

1 like

@Chicago je bericht is verwijderd. Crossposten is niet toegestaan.

Het was vrijwel een identieke post met dezelfde inhoud en vraag. Dat geldt voor ons ook als crossposten.

Ik zit echt vast in mn leven ofzo voel ik. Heb een hbo opleiding cmd afgerond, heb daarna een redelijke tijd in die sector gewerkt. Ben daarna de horeca in gegaan in combi met grafisch ontwerp (maar vooral horeca) waardoor mijn portfolio niet enorm is. In heel veel functies zoeken ze naast de creatieve kant ook mensen die of iets met marketing kunnen of meer technisch (websites optimaliseren/SEO etc). Die twee aspecten beheers ik nauwelijks en het technische aspect spreekt me ook niet aan.

Ik werk nu bij iets waar ik totaal geen energie uithaal. Wel prima voor even maar niet op de lange termijn. Maar ik word ook nergens aangenomen qua functies hierboven beschreven. Nu twijfel ik of ik wellicht een cursus/deeltijd/thuis studie achtig iets wil gaan doen in de richting van marketing. Maar bij thuisstudies denk ik toch al vaak aan flut studies. Dat zo’n papiertje je kansen totaal niet verhoogd. En tis toch een investering (qua tijd energie en geld). Wat denken jullie? En zijn er misschien mensen hier die ervaring hebben met zoiets? Dm mag ook!

2 likes

Ik heb daar geen ervaring mee, maar misschien ook even op linkedin’s kijken van oud studiegenoten die een baan hebben die jouw heel erg veel lijkt? En dan kijken wat voor banen en extra studie zij daarvoor hebben gedaan. Dit geeft mij altijd veel inspiratie, want ik weet zelf nog steeds niet wat ik precies wil qua baan :sweat_smile:

3 likes

Toevallig! Ik heb dezelfde opleiding gedaan en ben nu ook aan het solliciteren. Vaak vragen ze dat soort dingen idd, maar mijn ervaring leert ook wel dat die eisen flexibel zijn. Ik solliciteer vaak op dingen waar ik niet helemaal aan voldoe qua eis en word wel regelmatig uitgenodigd. Bij een gesprek is het dan altijd (vanuit jezelf) bespreekbaar of je daar in wilt leren of niet. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je het zelf leuk vindt!

Ik weet niet in welke provincie je woont maar in Brabant kun je nu via www.brabantleert.nl veel (Gratis) cursussen doen, waaronder loopbaan coaching vgm. Ze hebben geen SEO cursus maar wel creatief schrijven etc. Zelf heb ik loopbaan coaching gedaan via NL leert door. Dat heeft me sowieso heel erg geholpen met mijn richting kiezen maar ook veel tips voor mijn sollicitatiebrief en gesprekken.

Ik weet niet of je je google certificaten hebt maar deze zijn ook gratis!

Edit: zie nu dat de cursussen via nederland leert, niet via brabant leert.

1 like

Ik heb morgen een intake gesprek voor een baan die ik best al een tijd zie zitten. Heb in een soort van ‘fuck it, ik kijk hoe ver ik kom’ gedachte gesolliciteerd en nu heb ik morgen dus een gesprek. Alleen, ik zit nog in een traject voor mijn PTSS. En nu maak ik me nog druk om de gedachte ‘kan ik dit wel, en is het niet te snel?’ Maar aan de andere kant is het wel iets wat ik graag wil. Natuurlijk weet ik nog niet of ik een 2e gesprek krijg, maar ik kan mezelf behoorlijk opfokken op deze manier.

3 likes

Ja heb nu een klein bedrijfje gevonden idd! Alleen dan alsnog ben ik bang dat er altijd wel iemand is in deze sector die alles goed beheerst. Tot nu toe is dat steeds zo, echt rot. Maar goede tips hier, zal eens kijken. Én misschien toch eens Linkdin aanmaken haha

@Steady succes! Spannend en mocht je twijfelen halverwege kun je altijd nog de afweging maken er vanaf te zien he.

1 like

Heel logisch denk ik! Bij solliciteren probeer ik het altijd stap voor stap te benaderen want anders kan je jezelf helemaal gek denken, terwijl het vaak uiteindelijk toch allemaal op zijn plek valt. Als je door bent naar de tweede ronde kan je dan kijken hoe je je voelt en altijd nog zelf zeggen dat je er toch vanaf wilt zien. En misschien zijn er wel oplossingen mogelijk zoals bijvoorbeeld een maand of 2 later te beginnen waardoor je meer rust voelt en het wel aandurft. Komt goed!!

Ik heb straks een koffieafspraak met de HR-manager van een andere NV binnen de groep. Ik zou daar een nieuwe functie uitvoeren. Voor de CEO en zijn rechterhand was het al oké maar moet ook langs haar passeren.

3 likes

Uiteindelijk was het een heel leuk gesprek en zijn mijn zorgen wel weggenomen, nu ben ik reuze benieuwd of ik gebeld ga worden voor een 2e gesprek. Hoor het deze week en anders volgende week.

2 likes

Volgende week moet ik even mijn beste onderhandeltalenten bovenhalen. Het was een goed gesprek.

9 likes

Heeft iemand ervaring met zwanger solliciteren?

Er zijn een aantal zaken voorgevallen en ik denk oprecht dat ik er niet meer bovenuit kom / het ga volhouden de komende 6 maanden. Kortom; het vertrouwen van mij richting het hele directieteam is minimaal, degene die ik het meest vertrouw (maar nu flink is geschaad maar normaliter super goed), stapt ook op. Ik rapporteer direct aan hen, dus zonder vertrouwen zie ik echt geen opties meer & acht de kans zeer klein dat dit vertrouwen terug gaat komen. Ik vraag me echt af wat ik moet doen, maar kan deze week alleen maar huilen als het over werk gaat (nu denk/hoop ik ook deels hormonen, maar ok 🥲).

1 like

Voor de geïnteresseerden: ik ben aangenomen als flitsbezorger, het begin is allemaal een beetje stroef want alles gaat digitaal, maar het salaris is prima (uiteraard wel near minimum) en de werktijden zijn fijn en flexibel. Je mag zelf kiezen tussen een 0-uren contract en een vast contract. Ik ben benieuwd hoe het er straks aan toe gaat als ik daadwerkelijk ben begonnen!

13 likes

Leuk! Ben heel benieuwd hoe het je bevalt, het lijkt me best chill werk. Lekker buiten en flexibel. Volgens bij woon jij in de stad waar ik vaak ben (en wel eens flink bestel) dus ben benieuwd of ik je een keer zie haha!

1 like

Ja, leuk! Ik werk volgend weekend mn eerste shift, lekker op de elektrische fiets en het verdient dus best fijn

1 like