Stel je persoonlijke vraag #26

Haha met lekkere dingen let ik echt nooit op de prijs als ik ergens zin in heb. Nu ik samenwoon probeer ik er op te letten en dat is lastig want wat duur eigenlijk.

Maltesers zijn gewoon 3,80, bijna 4 euro!!

3 likes

4 eu is weinig voor geluk!

8 likes

Echt precies hier moest ik aan denken!! Pff wat dom weer

3 likes

Haha ik was dit niet maar ik moest wel lachen om dit verhaal.

3 likes

Wie heeft er nou meer dan 2 stofzuigers en waarom :weary:

2 likes

Haha ik heb even ‘beurtbalkje’ gezocht via de zoekfunctie en het was dus inderdaad @Diamonds

het is nog beter dan ik me herinnerde, weer tranen in mijn ogen

18 likes

De oude in de schuur voor rotzooi van het klussen oid.

1 like

Ik vind #2 juist ook irritant, omdat je daarmee andere mensen (de mensen met veel verstand ervan) opzadelt met het inwerken. Hoe vaak ik niet collega’s van andere afdelingen echt basale dingen heb moeten uitleggen, omdat die andere afdeling dacht ‘ik gooi ze in het diepe’. Joejoe, werk je eigen mensen in, echt een van m’n grootste werkergernissen.

1 like

Nu noem je dat je ‘echt basale dingen’ moet uitleggen, ik heb het hier over specialistische zaken. Het is superaso als je collega’s je daarmee opzadelen inderdaad.

@Nescio volgens mij is er met de update iets gebeurd met de tijdsaanduiding van een bericht. 1m is nu 1u. En het lijkt erop dat die aanduiding ook wordt aangepast naar wanneer iemand een like geeft ipv wanneer het bericht geschreven is, maar dat weet ik niet zeker.

1 like

Een nieuwe goede voor boven/trap etc, een oude die we alleen gebruiken met klussen en een robotstofzuiger voor de benedenverdieping.

1 like

Ik heb heel vaak geen zin om ergens iets van te vinden. Niet dat ik altijd overal genoeg van weet, dat is soms ook wel de reden, maar van basale dingen waar je je niet per se in hoeft te verdiepen ofzo vind ik het vaak ook teveel moeite/stress geven om er helemaal over na te denken, de voors en tegens af te wegen en dan een mening te formuleren terwijl het vaak niet belangrijk is wat ik er van vind. Geeft best wel rust vind ik, om je te realiseren dat je niet overal een mening over hoeft te hebben. Of misschien ben ik gewoon lui.

8 likes

Schoenen. Zeik al weken dat ik een fiets moet kopen maar ‘geen geld heb’. Maar vorig weekend wel 250 euro uitgegeven aan schoenen :neutral_face:

6 likes

Te veel zuigkracht klinkt me als muziek in de oren. Welke stofzuiger is dat?

Kan aan de filter liggen. Had ik ook met een stofzuiger, filter schoongemaakt en nu zuigt die zichzelf vacuum op de vloer zo goed werkt die. Naja laatste inmiddels niet meer maar moet filter weer keertje schoonmaken.

2 likes

Nav een item op de Vooravond: een spermadonor die niet via een kliniek doneert (en dus niet aan regels gebonden is) doneert zaad aan koppels die met donorzaad een kind willen. (Moeders willen spermadonor Jonathan stoppen - De Vooravond - BNNVARA) De donor in kwestie zegt tegen deze koppels dat hij maar 10 gezinnen heeft geholpen, maar het blijken er honderden te zijn. Deze gezinnen willen nu dat deze man stopt met doneren. Wat vind jij hiervan?

  • Ik snap dat zij willen dat hij niet nog meer doneert
  • Ik snap niet dat zij willen dat hij niet nog meer doneert
  • Hij had eerlijk moeten zijn over hoeveel hij doneert
  • Het ging de koppels niet aan hoeveel hij doneert
  • Er moeten ook voor particuliere donoren regels zijn voor hoeveel kinderen zij verwekken
  • Er moeten voor particuliere donoren geen regels zijn

0 stemmers

Ik vind dat je een eerlijk antwoord moet geven, en anders niet antwoorden.

2 likes

Ik las hier laatst ook een verhaal over en eerst dacht ik: boeiend. Maar toen ik er wat meer over las begreep ik dat er een relatief grote kans is op incest zonder dat men het weet… dat mensen dus niet weten wie hun vader is en dus de kans hebben met een half broer/zus te daten…

3 likes

Ja dat was ook gelijk mijn gedachte. Stel je voor dat hij het alleen voor koppels deed die dichtbij wonen… date je zometeen je halfbroer/zus :sweat_smile:

Ik zag dit trouwens pas nog op tiktok. Iemand die zo’n dna test deed en iets van 100 siblings bleek te hebben, ook via donor.

Bij de nakomelingen van Karbaat (fertiliteitsarts die achteraf ook bleek te doneren en 70+ kinderen verwekt heeft) vond een jongen een meisje op Tinder heel leuk. Bleek zijn halfzus te zijn achteraf. Zulke situaties wil je gewoon niet.
Laatst is er een heel interessante documentaire over geweest op NPO, Het Zaad Van Karbaat.
Hij rommelde ook met donoren, zo zijn er meerdere superdonoren geweest die veel meer nakomelingen hebben dan wenselijk is.

14 likes

Ik begrijp niet dat je als donorvader je donorkinderen dit ‘aan’ wil doen en ik vind het belachelijk onethisch om met zoiets als een levend mens op de wereld zetten over zoiets (überhaupt iets, maar dit zeker) te liegen tegen de aankomende ouder (en daarmee ook kinderen). Ik kan daar echt met mijn kop niet bij en word er ook een beetje boos van.
Er zijn ondertussen ook al genoeg zaken in de media over hoe donorkinderen zich voelen bij zo’n zaak als van Karbaat bijvoorbeeld. En daarnaast zijn er voor officiele donoren niet voor niets regels, ik vind het ziekelijk dat zo’n man denkt dat hij daar dan boven staat. Het gaat hier om mensenlevens.

Overigens gaat het om meer dan alleen de mogelijkheid dat je een halfbroer of zus kunt komen te daten. In sommige situaties of voor sommige kinderen kan het lastig zijn om te weten dat je überhaupt van een donor komt. 10 ‘halfjes’ is dan nog wel te overzien… 100 halfbroers en zussen is heel wat meer om te verwerken en ik kan me voorstellen dat dat niet altijd even prettig is. Plus ja ik zou mijn vader wel een beetje zien als een soort beest daardoor, zoveel mogelijk vrouwen willen bezwangeren en er geld voor vangen?

12 likes