Vegetarisch eten

Ik hoop voor je dat ze ze nog hebben, want toen ik een vegan burger daar wilde proberen was hij op/niet leverbaar

1 like

Ik denk dat ze de regio bedoelde in Duitsland, of zijn ze overal in Duitsland te verkrijgen?

Ooh dat kan ook, volgens mij in heel Duitsland! @Jenn

2 likes

Haha, nee, de edit stond er toen ik het vroeg nog niet bij, ik bedoelde idd waar hij verkocht wordt

2 likes

ah okay! Ik las het pas na de edit inderdaad haha

Tip voor de mensen die ook willen minderen met zuivel:

Ik ben gek op de no beef baopao en de wraps smokey beef van de AH. Beide producten zijn is samenwerking met de vegetarische slager. Maar weet iemand hier toevallig wel product ze gebruiken voor de “beef” of is dit product niet los verkrijgbaar? Ik zou graag ook zelf er mee willen koken.

Ik vind de vega burger van de Burger King ook verrassend lekker! En sowieso een betaalbaar menu

Haha ik ben nu even benieuwd waarom je dan perse wil dat het de hele dag staat?
Geen idee trouwens, meeste vega stoof recepten zijn vaak kort,immers: er hoeft geen stuk vlees te garen…

1 like

Ik maak wel eens stoofpotten met gedroogde kikkerwten of bonen die dan een paar uur in de slowcooker moeten, als je geen vleesvervanger okay vind dan kan je wel zoeken naar vega stoofpotjes met gedroogde peulvruchten? Kikkerwten en bonen moeten vaak wel lang, misschien iets van een chili of tajine die je lekker lang kan laten staan? Soms als ik vergeet mn kikkererwten te weken gooi ik ze 5u lang in de slowcooker op hoog :’) Dan worden ze wel gaar/zacht

4 likes

En dat ene, ehm, jackfruit?? Daar heb ik wel eens een recept over gelezen, dat werd stoofvlees

1 like

Dat is best wel snel klaar though! Mijn jackfruit recepten kosten me meestal maar max 40 minuten. Als je het te lang gaart wordt het echt prut. Maar je kan er echt hele lekkere stoofpotjes mee maken inderdaad, zie bijv. wateetjedanwel

1 like

Ohja ik dacht al wel dat jij daar ervaring mee zou hebben. Hoe is dat? Ik durf dat niet zo goed omdat ik bang ben dat het gek smaakt of zo overdreven vlezerig, ik hield daar al nooit van

1 like

Ik vind het wel lekker, het smaakt van zichzelf nergens naar dus als je er een flinke hoeveelheid smaak bij gooit (bijvoorbeeld 1/2 fles bbq saus voor pulled jackfruit) dan wordt t wel wat. De textuur vind ik niet zo vlezig, wel draderig. Het is veel zachter. Ook als je het in de oven bereid blijft t zacht. Maar het smaakt zeker niet gek, hoogstens een klein beetje zurig als je het zuur waar het in zit niet goed afspoelt. De hardere stukjes laat ik er ook altijd in voor een beetje variatie in de textuur, anders wordt het zo’n papje ofzo

Het ziet er overigens wel altijd best goed uit, ik maak het meestal als mensen komen eten. Sochtends voorbereiden, savonds in de oven mikken, helemaal chill

1 like

Ah oke, klinkt niet slecht, ik ga er eens mee experimenteren. Thanks!

1 like

Ik zie overal dat je die harde stukken eraf moet halen, maar dat hoeft dus helemaal niet?

1 like

Ik heb nooit echt harde stukken gehad die ik niet met een vork of 2 los kon maken, dus misschien ligt het daaraan. Als ik jackfruit gebruik spoel ik het af en haal ik alles los met een vork, inclusief hardere puntjes. Maar die vind ik dus nooit echt zo hard dat ik ze eruit zou halen :woman_shrugging:

1 like

Bedankt! Ik ga het ook eens proberen. Wil je misschien een receptje delen?

1 like

voor pulled jackfruit doe ik meestal iets zoals dit recept, behalve dat ik de puntjes eraan laat en de bouillion gewoon helemaal skip, ik bak het alleen even aan. https://gewoonlekkergroen.nl/vegan-pulled-pork/

Deze zijn ook lekker:


https://wateetjedanwel.nl/8-x-lekkere-recepten-met-jackfruit/ Nog wat extra inspiratie maar behalve de stoofvlees heb ik niets hiervan gemaakt. Al ben ik wel beniewd naar tonijn salade

Misschien dat ik nooit harde stukken heb omdat ik nooit bij de toko jackfruit haal, maar gewoon bij de ah, trouwens

2 likes

Niet echt een stoofpot maar ik vind het altijd heerlijk om de hele dag stoofpeertjes op te hebben staan

5 likes