Vegetarisch eten


#1

Voor iedereen die regelmatig of standaard vegetarisch eet, of dit (vaker) zou willen gaan doen.

Hier kunnen we tips en recepten uitwisselen of gewoon gezellig kletsen over vegetarisch eten.

Oh, en laten we hier alsjeblieft geen vegans vs vega’s discussie van maken, respect voor elkaar en elkaars eetgewoontes enzo! :v:


Nieuwe producten uit de supermarkt (met reviews)
Wat je even kwijt wilt #11
#2

Ik eet sinds een jaar vegetarisch! Ik gebruik geen melk uit pak meer en ei (lust ik niet), maar nog wel kaas. Kaas is eigenlijk de reden dat ik nog geen vegan ben, omdat ik het gewoon lekker vindt.
Als iemand nog lekkere vega gerechten heeft, share them! :raised_hands:t2:


#3

Ik vind zelf dat de Rens Kroes boeken (Powerfood 1 & 2) veel leuke recepten hebben! Veel vega, en een deel bevat in het originele recept wel vlees, maar dan is het vrij makkelijk weg te laten of vervangen waardoor het vega(n) is! Vind het sowieso leuke recepten, lekker veel groenten en erg smaakvol.


#5

Zou je dan de eerste zin willen weghalen?


#6

Hoezo?


#7

Vegetarisch eten hoeft niet een tussenstap te zijn naar vegan of plantaardig. Je kan ook gewoon vegetarisch eten punt.


#8

Daarom staat ‘nog’ ook tussen haakjes eigenlijk. Ik zie het zelf ook zeker niet als een tussenstap hoor. Wie weet ga ik ooit wel voor vegan, zeg nooit nooit, maar misschien komt het wel niet zo ver. Over vegetarisch eten zei ik ook altijd ‘knap, maar ik zou het niet kunnen hoor!’ en kijk nou. Voorlopig vind ik dit al heel wat voor een ex-hardcore vleeseter :wink:


#9

@Ludo en @Kamerbreed ik heb de eerste zin aangepast, bij nader inzien vond ik dit toch beter de lading dekken. Bedankt voor het opmerken.


#10

Ja veel beter!


#11

Ja dit, maar ik zie dat het al aangepast is. @Jenn :slightly_smiling_face:


#12

Dan nu even on-topic. Ik heb sinds kort het boek The modern cook’s year van Anna Jones. Ik wil dit boek echt aanraden omdat er veel fijne recepten voor doordeweeks instaan, die wel meer voorstellen dan het gemiddelde avgtje, maar geen lange/moeilijke ingrediëntenlijst hebben. Verder zijn veel recepten iig zonder zuivel, of makkelijk aan te passen.
Verder staan er ook wat recepten in voor gevorderden en schema’s met hoe je bijv. Dressings, soepen, salades, patties ed samenstelt.


#13

Klinkt goed! Ik heb een tijdje terug het boek ‘eating apart together’ gewonnen, die vind ik ook erg fijn. Eenvoudige gerechten met een vlees- en een vegaversie.


#14

Zeg, bestaan er al lekkere nepknakworsten? Die echt de knakworstervaring geven zonder knakworst te zijn?


#15

Goeie vraag! Ik neem nu wel eens de Little Willies van DVS, zijn erg lekker, maar niet echt knakworsten.


#16

Nee, ik ben ze nog nooit tegengekomen. Als ik knakworsttrek heb dan neem ik van die vega worstjes van Garden Gourmet en doe daar heel veel mayo en ketchup op.


#17

Ik heb een vraag over tofu. Als je dat in de supermarkt koopt is het zo glad en dan meestal snij ik dat in blokjes en kruiden en aanbakken en klaar.

Maar bij de vietnamees/thai/etc. zijn het meestal so een soort van lichte wolkjes ofzo? Weten jullie wat ik bedoel? Extreem zacht en luchtig maar toch krokant. HOE doe je dat?


#18

Ik weet niet of dit hetzelfde effect geeft, maar ik plet mn tofu altijd zodat het vocht er een beetje uitgaat. Dan vind ik het een stuk lekkerder. Maar dat is niet per se wolkerig :grin:


#19

Nee dat doe ik inderdaad meestal ook!

Ik bedoel, dit is meestal mijn resultaat:

Maar ik wil dit:
image

Kan het online niet goed vinden

Edit: oeps, ik lees nu dat dat het effect is na frituren! Wel logisch eigenlijk


#20

Iets anders er is ook silken tofu! Lijkt qua structuur enzo niet perse op wat je wilt, maar ik vind het wel heel lekker en fijn in gebruik want het smaakt zonder verdere bereiding gewoon goed (normale tofu minder vind ik).


#21

Oohh zo! Dat wist ik ook niet :grin: