Verhuistopic


#1

Op EGF was dit topic er altijd en stonden daar allemaal handige tips in. Ik ga bijna verhuizen en een jaar later weer dus ik kan wel wat handige verhuistips gebruiken. Nu weet ik dat er veel forummers zijn die al vaker verhuisd zijn en ik leer graag van de ervaringsdeskundige, dus: wat zijn jullie ultieme verhuistips?

Ik heb ook gelijk een concrete vraag: hoe kun je kleding het makkelijkst verhuizen? Gewoon in dozen of iets anders?


#2

Voordat je gaat inpakken eerst goed opruimen en spullen die je al een jaar ( zelf in te vullen periode) niet hebt gebruikt weg doen.

Scheelde mij denk ik 7 dozen!


#3

Kleding in koffers, als je die hebt!


#4

Ik heb veel kleding in IKEA samla kratten gedaan, gebruik die sowieso voor mijn winterkleding in de zomer en andersom! Ideaal want geen vocht/stof. Met die klemmen kun je ook best proppen. En idd voor het verhuizen een grote opruimsessie.

Mijn tip: huur verhuizers in als je veel shit hebt. Het was echt een verademing. Geen gekloot met wasmachine, koelkast, grote meubels etc en in een paar uur alles in het nieuwe huis.


#5

Ik heb mijn kleding in bigshoppers gedaan. Of dat handig is? Geen idee maar voor mij wel en zou het weer doen een volgende keer.


#6

Ben ook aan het verhuizen maar ben de grootste verhuisn00b ooit en het is 1 grote chaos.

Ik zat vooral met mijn “gigantische” hoeveelheid boeken (zo’n 150?), uiteindelijk bleek ik die het best in een big shopper te kunnen meenemen en niet in een verhuisdoos! Die shoppers konden het gewicht veel beter aan en kon er veel meer in één shopper dan in 1 verhuisdoos stoppen daardoor.

Kleding deed ik ook in big shoppers en dat ging ook wel goed.

Wat betreft verhuisdozen vind ik die van de Praxis doet nu toe het stevigst van wat ik heb geprobeerd. Heb ze al wel enige jaren in huis (en vaker gebruikt) dus weet niet of wat ze nu nog verkopen nog dezelfde zijn.

Verder stopte ik oude fleeceplaids tussen meubels bij het vervoeren in de hoop dat ze zo een beetje netjes/heel bleven.

En als je schroefjes of onderdelen van Ikea meubels kwijtraakt (zo sneuvelde er bij mij een poot van een kastje) kunnen ze je daar bij de klantenservice (in mijn geval gratis) weer aan helpen <3


#7

Ik heb een groot pak gekleurde Post-its gekocht en op elke doos/tas/meubelstuk een post-it geplakt die correspondeerde met de kleur van de ruimte waar die doos moest komen, heel handig want zo moest ik niet telkens zelf aanduiden wat ‘slaapkamer 1’ of ‘slaapkamer 2’ was. Gewoon alle roze/gele/groene post-its samen.
Gewoon een plannetje aan de ingang en een post-it op elke deur!


#8

Ik ga binnenkort verhuizen. De vorige keer dat ik ging verhuizen, heb ik mijn kleding gewoon uit de kast gepakt, op de achterbank van de auto gegooid (met hangers en al) en zo weer in mijn nieuwe kast gehangen. Toen was mijn nieuwe huis dichtbij en kon ik makkelijk een keer extra heen en weer tijden.

Mijn verhuizing gaat nu naar een plek verder weg. Ik ga denk gewoon een koffer gebruiken. Verder heb ik allerlei oude stoffen dingen verzameld (handdoeken, plaids, fluffy badjassen, linnen tasjes) om de kwetsbare spullen in in te pakken. Een flanellen dekbedhoes die eigenlijk weg kan, ga ik verknippen om servies in te rollen.


#9

Qua dozen is mijn vader trouwens wekenlang dagelijks bij de supermarkt langsgegaan om daar elke ochtend 3 bananendozen op te pikken van de levering bananen van die dag. Ik ben al heel vaak verhuisd en vind bananendozen de allerbeste: makkelijk stapelbaar, niet te groot en heel stevig voor bv boeken! Je vindt ze trouwens ook tweedehands zag ik onlangs :wink:


#10

Wat kleren betreft: ik heb alle kleerhangers per 5-10 bijeengebonden en dan een vuilniszak omgekeerd erover (gaatje maken voor de kapstokken) die gingen op de achterbank en daarna weer zo meteen de kast in!
Sorry voor de spam, ik ben echt nog maar net verhuisd dus heel enthousiast :wink:


#11

Bananendozen zijn inderdaad ideaal! En dan als je ze niet meer nodig hebt, kun je ze weer bij de supermarkt achterlaten (dat deed mijn moeder en vond ik wel zo duurzaam ipv alles bij oud papier), volgens mij zijn ze redelijk populair dus zijn ze zo weer door een ander meegenomen.


#12

De post-it tip is een goede! Wat wij ook hadden gedaan is overal schilderstape op de planken etc. plakken en erop geschreven wat er moet komen. Zo konden anderen onze dozen uitpakken en de spullen wel op de plekken leggen die wij wilden.


#13

Pamperdozen zijn ook een goeie als je niet aan bananendozen geraakt. Bv. bij Kruidvat kunnen ze je er vaak mee helpen. En verder vind ik de post-it tip ook een goeie, al zou ik dan “bang” zijn dat de post-its eraf vallen tijdens de verhuisdrukte.

Nog: ik vind het fijn als er een paar helpers zijn, maar kan het niet aan als het te druk is. Maak een selectie in mensen die je willen komen helpen (als je die luxe hebt, natuurlijk!) zodat je elkaar niet in de weg loopt de dag van de verhuis zelf.


#14

Bij m’n laatste verhuizing heb ik m’n kleding in shoppers gedaan, vond ik wel fijn werken.
En ik had bijv servies of glazen tussen handdoeken gewikkeld omdat ik geen kranten oid had. En ik moest vanuit een flat verhuizen, dus ik had een winkelkarretje geleend bij de supermarkt en daar steeds een aantal dozen in gezet want vond elke keer met 1 doos die hele weg naar de auto af te leggen super irritant :sweat_smile:


#15

hulp is fijn tijdens de verhuizing zelf, maar zorg dat mensen niet elkaar in de weg lopen. Denk goed van te voren na wat je waar wil hebben en hoe je mensen verdeeld (in het oude huis afbreken, heen en weer rijden, in het nieuwe huis uitpakken en weer opbouwen, eventueel poetsen etc). Ook zorgen dat je een of twee tassen met noodzakelijke spullen vult en die als eerste meenemen op een duidelijke plek (bijv. oplader telefoon, pil, tandenborstel, maar ook wat drinken en eten voor tijdens de verhuizing), zodat je die de eerste avond/ochtend hebt wanneer je nog niet alles hebt uitgepakt.


#16

Bij veel bouwmarkten en volgens mij ook bij de blokker, kan je korting krijgen als je verhuisd. Bij de karwei stond het op een flyer bij de servicebalie, was iets van 25% korting. Altijd handig.


#17

Korting waarop? Verhuisdozen?


#18

Gewoon op artikelen in de winkel. Moet je alleen rekening houden dat actie producten zelf niet mee doen. Wellicht dat de verhuisdozen er ook onder vallen ja. Is bijna vijf jaar geleden dat ik ben verhuisd. :sweat_smile: Online kan ik er niet veel over terug vinden, al kon ik dat toen ook niet.


#19

Goede tips allemaal! Wij gaan over 2 maanden verhuizen en ik zocht al tips (eerste keer, vorige keer was vanaf mijn ouderlijk huis). Dat van die kleuren heb ik inderdaad vaker gelezen.

Qua verhuizen zelf zie ik niet zoveel problemen (vriend met een verhuisbedrijf en een aantal goede vrienden). Ik vind het vooral lastig wanneer je begint met pakken, dingen op zolder kan alvast, maar spullen die je vaker gebruikt enzo.

En adreswijzigingen en dat soort dingen regelen en zorgen dat internet/stroom optijd over is zonder dubbel te betalen. Ik weet het pas sinds 2 weken dus m’n hoofd zit best vol haha.


#20

Karwei heeft het niet meer, gamma wel. Overigens ‘maar’ 10% korting ipv 25! Heb ik afgelopen zaterdag nog nagevraagd bij de gamma omdat wij in mei de sleutel krijgen van ons nieuwe huis