Wat je even kwijt wilt #8

Is een tweedelige serie van Paul Witteman over comapatienten en wat er is veranderd in de medische wereld qua behandeling en adviezen etc. Lijkt me wel interessant!

2 likes

Ja hij lag op het postkantoor, vandaag opgehaald en schrok even door jouw berichtje :dizzy_face: maar ik heb wel molecule 01.

En dan geen dop op zo’n duur parfum

3 likes

Ik ben ook aan het kijken! Er zit 23 keer de dagelijks toegestane hoeveelheid zout in, maar dat is goed voor je! Fantastisch

1 like

Ik vind een foto op je CV juist helemaal niet van toegevoegde waarde. Wie heeft dit ooit bedacht? Wat boeit het hoe je eruit ziet? Sowieso is -als het goed is- ook gewoon een foto te vinden op je LinkedIn.

10 likes

Ik wist echt niet dat dit nog een discussie was. Ja je wordt beoordeeld op je uiterlijk, want je moet bij een organisatie passen. Dat beoordelen kan tijdens je cv als je een foto hebt en als je die niet toevoegt dan gebeurd het tijdens het gesprek

1 like

Ik had laatst gepost over een meisje dat veel filmt in de sportschool. De medewerkers doen er niks aan, heb het idee dat ze het een beetje awkward vinden om iemand aan te spreken. En het meisje zelf vind het nu volgens mij alleen maar leuker om te filmen. Dus heb gebeld met de klantenservice en het is inderdaad verboden om te filmen. Moest een mail sturen en ze zouden dat meisje er dan op aanspreken als ze erachter komen welk lid het is. En mijn vriend gaat ook mailen

En we dreigen allebei ons lidmaatschap op te zeggen

Ben benieuwd

40 likes

Dit. En je wordt dan toch op je uiterlijk beoordeeld.

Ik heb ooit ook eens gelezen dat er onderzoek naar was gedaan en dat een foto op cv alleen voordelig was voor knappe mannen en voor knappe vrouwen juist nadelig omdat ‘daar te veel problemen van zouden kunnen komen’. En ik sta altijd stom op foto’s, dat ook.

2 likes

Dan is een foto toch juist niet relevant, als ze je ook kunnen beoordelen tijdens een gesprek?
En wat bedoel je precies met oordelen op uiterlijk? Alsof je op basis van een uiterlijk kunt zien of je bij een organisatie past lol

7 likes

Nou wel een beetje verspilde moeite als je het al had kunnen zien op een cv in plaats van pas tijdens het gesprek

Ik snap dat als je voor een functie in een kledingwinkel solliciteert dat je dan wel een beetje dezelfde kledingstijl moet hebben, maar dat zie je toch niet op een pasfoto? Tenminste, ik neem aan dat je geen foto van top tot teen in een CV propt. Dus dat zie je dan wel tijdens een gesprek. Sorry, ik zie gewoon geen enkele reden waarvoor het zinnig is om een foto toe te voegen in een CV.

@Evi-lena Verspilde moeite? Ik vind het wel knap van je dat je (of denkt dat anderen) van een pasfoto kunt beoordelen of iemand bij een organisatie past.

5 likes

Dat jullie de discussie nog aangaan, ik had het allang opgegeven joh

30 likes

En het liefst ook nog anoniem. Niet alleen op basis van foto maar ook op naam kan je gediscrimineerd worden.

7 likes

Ik ben vanaf 11 uur aan het werk en normaal zijn diensten 7,maximaal 8 uur lang vanwege de belastbaarheid (intensieve begeleiding) maar nu heb ik een 10 uurs dienst en vroegen ze of ik nog een uur langer kon blijven en ik heb nee gezegd. Voel me super schuldig nu, maar ben nu al op en moet nog 2 uur. Helpt ook niet dat ik tot 8 uur in een benauwd zwembad zit.

1 like

Dit is waarom ik mensen haat.

22 likes

Haha precies dit. Te veel moeite en heeft geen zin

3 likes

@Xiomara ik heb al mijn reacties verwijderd ivm anonimiteit maar wat ik dus wilde zeggen is:
Nee, waar ik werk is een foto op je cv niet relevant, want het maakt niet uit hoe je eruit ziet en daar word je ook niet op beoordeeld. Maar een foto is wel fijn want dat maakt het gemakkelijker om mensen uit elkaar te houden (als er meerdere mensen hebben gesolliciteerd).

1 like

Ik heb een blauwe plek op mijn lip?!

1 like

Dat is toch totaal niet wat @Evi-lena zegt? Misschien lees ik het verkeerd maar volgens mij haalt zij alleen het punt aan dat werkgevers je toch wel op je uiterlijk beoordelen, zij het in een gesprek of al op je cv, ze zegt toch niet dat lelijke mensen niet hoeven te solliciteren?

1 like

Het gaat bij een sollicitatie volgens mij helemaal niet om lelijk of mooi maar om uitstraling en representativiteit.

Ik zou echt nooit de foto van mijn cv halen want ik heb het idee dat je dan minder snel uitgenodigd wordt omdat ze minder goed een beeld van je kunnen vormen. Ik denk dat een foto alleen in je nadeel werkt als je op de foto een sigaret aan het roken bent of een mega vermoeide uitstraling hebt of een paar stukken spinazie tussen je tanden hebt zitten.

4 likes

aah ik heb straks een date, die zou eerst morgenmiddag plaats vinden maar nu opeens vanavond en ik moet dus m’n hele muil nu gaan verbouwen en gelukkig heb ik nog een panty gevonden

en m’n sletpakket is ready to go
edit: o ik heb ook niet gedoucht en ik ruik naar frikandel maar oke

15 likes