Als we dan toch in de Joodse sferen zitten, dan moet er ook is rugelach gemaakt worden! Ooit jaren geleden gemaakt en het is zoooo lekker. Ook vorig jaar gekocht bij een Joodse bakker in NYC en die was zelfs beter dan mijn zelfgemaakte
(ik zei wel moet, maar niks moet, alles mag )
Had hier laatst iemand nu een goed boterkoek recept van haar moeder/ andere familie? zat zo in mijn hoofd, maar kon het niet vinden met de zoekfunctie.
Volgens mij had @Chesirecat een recept gekregen van iemand met Secret Santa en had zij recent een boterkoek gebakken!
Edit: deze post:
In deze post staat een foto van het recept.
Van Annabellas. Zij heeft dit gemaakt met pure chocolade, alleen ik vind witte chocolade lekkerder bij pistache dus vandaar recept klein beetje aangepast.
O wat grappig dit! Ja hoor wil hem best delen. Weet niet of je genoeg hebt van de foto die gedeeld is. Maar anders wil ik het morgen wel even opzoeken in het receptenboek van mij! Is boterkoekrecept van mijn oma
Ja graag! Altijd handig. Heel leuk altijd dit soort recepten, die zijn vaak het best.
Vandaag voor bij Heel Holland Bakt deze mango-passievruchtenslof gebakken!
Gebaseerd op dit recept maar dan de perzik in de vulling vervangen door mango en in de toplaag voor passievrucht: Perzik slof met witte chocolade • Eefsfood
Wauw die ziet er goed uit! Echt heel mooi!
Het lijken zo net gehaktballen haha

Mijn vriend is jarig vandaag en hij wilde graag profiteroles (of lekker ordinair in het Nederlands: soesjes). Had er geluk mee dat er een recept voor in mijn Brilliant Bakes boek stond, dus dat is nummer drie op de lijst! Zij hadden er witte chocoladesaus bij, maar daar hou ik niet zo van dus ben voor melk gegaan.
Ben echt heeeel blij met hoe goed dit gegaan is! Het leek me zo ingewikkeld voor ik het recept doorlas, maar uiteindelijk viel het heel erg mee en zijn ze super goed gerezen in de oven. Trots op mezelf dus! De saus vind ik wel wat aan de dunne kant, maar die dikt nog in als het wat meer afgekoeld is (we waren ongeduldig).
Ik ben gevulde koeken aan het majen maar het deeg us zo zacht dat het wel een wrijfdeeg lijkt. Het is nu aan het rusten in de koelkast, maar ik ben echt bang dat het niet goed komt 🫣
sorry late reactie maar ik moet echt lachen om hoe je het zelf verwoordt. deze taart is zo cute ik zou zielsgelukkig zijn als ik zoiets kreeg
Ahh dank je wel! Haha ja ik kon me voorstellen dat mensen misschien dachten heb je dat wijf weer met haar duiven haha
Dat heet branding
Ik had deze vraag laatst al in het Mastercheff topic gesteld, maar vind het ook wel leuk om bak-specifieke dingen te horen.
Wat zijn jullie favoriete bakspullen? Dure investeringen, of juist goedkope producten die niet onder doen voor de dure versie. Waar kan je niet zonder, wat heeft je bakleven makkelijker gemaakt?
Naast de open deur: mijn kitchenaid ben ik vooral heeeel blij met mijn microplane rasp
Hier sluit ik me bij aan en de bakvormen van Nordic Ware! Heel mooie, kwalitatieve vormen en lossen goed (als ze goed zijn ingevet).
Leuke vraag! Ik ben op bakgebied vooral blij om van kommen, spatels, maatlepels etc meerdere exemplaren te hebben, zodat ik niet continu sta af te wassen. En verder dus maatlepels (van Jamie Oliver, zitten vast aan een soort houder) en van die cups maten (van Joseph Joseph), vloeistofthermometer, goede nauwkeurige weegschaal en KitchenAid.
Voor weegschaal ben ik trouwens nog benieuwd naar tips want mijne begint kuren te krijgen. Heeft er iemand een weegschaal die al jaren meegaat, goed tot op de gram nauwkeurig weegt, kan omgaan met lichte materialen en waar de tare functie goed werkt?
Ha ik zat er ook aan te denken om extra maatlepels aan te schaffen en dan ook met 2/3 theelepel enzo.
Ik raad zelf een oventhermometer aan. Zo ben ik erachter gekomen dat m’n oven wel op temperatuur komt, maar al veel eerder zegt dat ie is voorverwarmd dan dat ie daadwerkelijk is. Dus dan wacht ik altijd nog even tien minuten als dat nodig is.