Baktopic #3

Kan het aan de chocolade hebben gelegen? Dat je een ander merk of iets probeert? Ik vind het ook altijd een tip om wat espresso korrels toe te voegen. Dan proef je geen koffie, maar de chocolade krijgt wel een beetje meer diepte in smaak. Wat zout ook doet bij zoete koekjes.

Voor het bakken met chocolade heb ik dit in mijn voorraadkast staan:

1 zo’n staafje is voldoende voor 1 recept.

1 like

Arretjescake met kruidnootjes is inderdaad heel lekker!
Ik heb nog een Duits recept voor het opmaken van overgebleven kerstkoekjes.

2 posts onder de post die ik noem staat ook een video voor de werkwijze. :smiley:

6 likes

Brownies?

Of een chocolade bark

1 like

Kan je dan niet een recept voor speculaas cheesecake volgen? Er zit weinig verschil tussen die twee koekjes.

Het was totaal mislukt! Volgende keer weer gewoon met boter

1 like

Even wat detailfoto’s van een hoek die al afgewerkt is:

Overigens ben ik helemaal niet goed in zelf dingen combineren. Ik kan als het gaat om interieur heel lastig inschatten wat bij elkaar past, als ik het niet bij elkaar zie. Dat plaatje kan ik slecht in mijn hoofd maken, ik heb er geen gevoel voor.
Het werd bemoeilijkt door het feit dat de keukenkastjes niet in een RAL-kleur zijn dus dan moet je tegels en een vloer uitzoeken met iets dat in je hoofd zit. De kleur was namelijk nog niet officieel uit, dus ik kon ook geen blokje meenemen in de juiste kleur.

Ik heb veel gehad aan deze productfoto van IKEA zelf:

Die metrotegels vind ik fantastisch maar had ik niet blind durven kiezen, ik heb het echt aan de hand van deze foto gedaan. De vloer en het aanrechtblad idem dito.
De greepjes had ik al gekozen voor ik het model keuken zeker wist, dus dat was een leuk toeval.

Het fornuis is antraciet, terwijl ik steeds crème in mijn hoofd had. Maar nu ik alle kleuren in het echt zie ben ik enorm blij met de keuze voor antraciet omdat dat het geheel wat stoerder maakt naar mijn mening.

Als de sierlijstjes en plintjes etc geplaatst zijn zal ik nog wat foto’s schieten.

Oh en als ik terug in de tijd kon had ik in 2011 geen knalroze KitchenAid gekocht maar een wat neutralere. :sweat_smile: Maar een andere kopen vanwege de kleur is me te gortig, ik ben te gehecht aan dit hysterische ding.

74 likes

Ik was op zoek naar een vegan en glutenvrij koekjesrecept en kwam hierbij uit: Blueberry Cookies | Vegan & Naturally Blue! - Justine Doiron. Ik heb net gemaakt, maar de koekjes zijn echt heel erg uitgelopen, ze zijn max 3 mm dik. De vegan chocolade (jumbo huismerk) die ik gebruikt heb lijkt ook niet echt geschikt voor in de oven. Glutenvrije bloem heb ik van Koopmans. Iemand tips over wat er mis is gegaan? Ik heb iets te veel verschillende nieuwe dingen geprobeerd om zelf echt conclusies te kunnen trekken

1 like

Wat mooi!!! :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:
En dat fornuis, ziet er schitterend uit, zo strak in lijn met je aanrecht.
Je kunt altijd kijken of je je KitchenAid tweedehands voor een goede prijs kwijt kan, en dan met dat geld, een nieuwe kopen. Dan is de klap niet hard, eigenlijk net als je met een nog goede, maar wat verouderdere telefoon doet?

4 likes

Ik heb de complimenten overgebracht naar mijn man. Was nog een hele klus. :sweat_smile:

Deze KitchenAid heb ik bij elkaar gespaard met bak-bestellingen en ik was destijds zo trots dat ik eindelijk een echte KitchenAid had. Ik denk niet dat ik haar ooit weg kan doen. Ze heeft me ook nog nooit in de steek gelaten, al die jaren heeft ze het uitstekend gedaan.
Ik heb weleens filmpjes gezien van mensen die een KitchenAid overspuiten, dat is misschien nog een optie.

Maar heel erg is het eigenlijk ook niet. Uiteindelijk is de keuken vooral om gebruikt te worden en is het geen showroom.

7 likes

Nee zeker niet weg doen dan! Ik vind het heel tof staan die felle KitchenAid zo bij de rest.

6 likes

Ooo wat ontzettend mooi! Heel veel bakplezier in je nieuwe keuken :blush::blush:

3 likes

Misschien deze? Ik heb deze al een paar keer gemaakt en vind hem heerlijk!

1 like

Ik eet vandaag: Megakruidnoottruffels #AlbertHeijn Megakruidnoottruffels recept - Allerhande | Albert Heijn

1 like

Ik bak dus regelmatig brownies, cakes of taarten maar zodra er een deegroller bij komt kijken gaat het mis. Het blijft aan de deegroller hangen, met bakpapier ertussen verschuift het, de hele keuken ligt vol met bloem en ik besluit na afloop altijd weer, voortaan iets maken zonder deegroller. Maar ik wil met mijn kind koekjes bakken met vormpjes. Iemand een briljante tip?

3 likes

Ik denk, deeg uit de koelkast gebruiken, beetje bloem op je werkblad en ook op je deegroller?

Ik doe ook maar wat hoor en soms helpt het en soms ook niet…

5 likes

Deeg goed koelen, bloem op het werkblad en bloem op je roller. Maar vooral echt goed gekoeld deeg, want met te zacht/warm deeg is niet te werken

3 likes

@Soy.peor Een familielid vraagt mij of ik kourabiedes wil maken, Griekse kerstkoekjes. Ik heb ze nooit gegeten en nooit gebakken en moest aan jou denken. Heb je die weleens gegeten en zijn ze de moeite waard?
Mocht je nog een authentiek familierecept hebben, dan hou ik me zeker aanbevolen. :nerd_face: Anders ga ik voor deze denk ik:

En als je op een plank werkt, doe een vochtig doekje of keukenpapier tussen de plank en het aanrecht, dan schuift de plank niet

1 like

Nooit gegeten haha. Ik ben zelf fan van galakto boureko. Er staan wat recepten online.(Tip doe wat honing bij de siroop)

2 likes

Ik denk dat ik die weleens in een Grieks restaurant heb gegeten! Die was inderdaad bijzonder lekker.

2 likes