Ik doe genoeg cover buys. Een kleurrijke cover of een die me op een andere manier aanspreekt… Je bent gewoon veel sneller geneigd een boek mee te nemen als het een hele mooie cover heeft. Daar doen de uitgevers ook steeds meer mee (sprayed/stenciled edges, embossing/foiling, art, exclusive covers et cetera).
Tip, deze is €9,50 via Amazon (hardcover). Ik keek ter vergelijking even op Bol en daar is ie €31,99. 🥲
Naar aanleiding van het bespreken van Outlander in een ander topic; is het mogelijk de box (of gewoon alle boeken samen) in het Nederlands te bestellen ergens? Op bol zie ik veel opties in het Engels en ook zo’n volledige boxset, maar de 5 Nederlandse opties zijn een zootje want allemaal verschillend, en dus voor mij erg onoverzichtelijk of dat dan compleet is.
Iemand toevallig een tip?
Van wat ik heb gezien denk ik niet dat er een boxset is. Nederland doet helaas niet zo vaak aan die boxsets en het enige wat ik kon vinden is alle 8 ebooks in een set…
Kwam wel dit tegen wat de volgorde duidelijk maakt: https://adorablebooks.nl/volgorde-van-de-reiziger-serie-van-diana-gabaldon-outlander/ Ik ben in het Engels wel gewoon begonnen met Outlander wat in deze lijst 1 is, geen idee wat 0 is want die zat niet in mijn set.
Ik ben zo benieuwd naar deze boeken! Ik kijk de serie & wil met de boeken beginnen. Iemand ze al gelezen en zijn ze aanrader of niet?
Volgens de poll die ik gisteren maakten zijn er wel een aantal die het een aanrader vinden!
Edit: en als je nog wat scrollt kom je twee hele positieve reacties nog tegen!
Haha ja ik kwam hier ook naar aanleiding van jouw poll gisteren! Had Outlander als serie al opgeslagen maar dacht dat ik het misschien ook wel wilde lezen.
Dank voor jullie reacties, ik bestel gewoon het eerste deel en dan kan ik altijd zien of ik het echt mooi vind!
Ahaha leuk! Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. Laat je het hier weten? Ik ga eerst nog even de serie verder bingewatchen voordat ik de boeken ga lezen.
Yess doe ik!
Gisteravond Air Awakens van Elise Kova uitgelezen en zojuist An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir (reread). Nu boek twee en drie nog, dan kan ik eindelijk het laatste boek lezen.
Ik denk dat ik nu eerst aan Hollowpox (derde Nevermoor boek) ga beginnen!
Oh top dankje! Dan ga ik er ook aan beginnen, denk de Engelse variant.
Ik vind ze wel een aanrader als je de serie leuk vindt! Het enige is dat ze wel wat langdradig/langzaam lezen. Ik heb alleen het eerste boek gelezen en het zou op zich prima 100 blz korter hebben gekund. Stoorde me niet zo erg omdat ik het gewoon een leuk verhaal/leuke karakters vind, maar denk dat sommige mensen dat wel irritant kunnen vinden.
En het is af en toe wel echt tortureporn haha, alles wat fout kan gaan gaat fout. Oh en let even op welke editie je neemt want de britste is iets aangepast op het origineel.
Weet iemand of de Nederlandse vertaling van ‘where the crawdads sing’, het moerasmeisje of daar waar de rivierkreeften zingen, is?
Want als ik de engelse titel in toets op Google krijg ik het eerste, maar via Goodreads krijg ik de tweede. Of is het hetzelfde boek
Haha oké, bedankt voor de verduidelijking! Lekker handig inderdaad
Niet per se een reactie op jou, maar nu we het toch over vertalingen hebben… Iemand het boek Born a Crime van Trevor Noah ook gelezen?
In het Nederlands is de titel vertaald naar ‘Kleurenblind’, wat ik best een opmerkelijke keuze vind. Trevor is geboren in Zuid Afrika als zoon van een zwarte vrouw en witte man in de tijd dat seksueel contact tussen zwarte en witte mensen verboden was, en dus is hij letterlijk vanaf het moment dat hij geboren is al ‘a crime’. Sterke titel, relevant voor zijn verhaal. Maar ‘kleurenblind’? Why? Hij geeft wel aan zich als jongen niet zo bewust te zijn geweest van zijn lichtere huidskleur doordat zijn vader wit is, maar kleurenblind? Iemand enig idee? (Ik heb het boek nog niet uit)
En om het breder te trekken, iemand anders wel eens het totaal met een vertaling van een titel oneens geweest? Of iets opgevallen?
Ik had vanochtend een afspraak gemaakt bij de boekenwinkel en het was zo fijn om weer even rond te neuzen Expres op dinsdag omdat het dan altijd zo rustig is, dus ook lekker alle kasten voor mezelf haha. Alleen beetje jammer dat ze nu helemaal weinig nieuwe Engelse boeken hadden door de brexit.
Uiteindelijk dit boek meegenomen. Iemand die hem heeft gelezen?
Mijn leesdoel dit jaar is om meer divers te lezen. Niet alleen maar witte mannelijke auteurs, maar ook meer verhalen die zich afspelen in andere delen van de wereld dan de VS en West-Europa. Om mezelf uit te dagen heb ik besloten in april een boek te lezen uit deze twaalf regio’s:
- Noord-Amerika
- Centraal Amerika
- Zuid-Amerika
- Oost-Europa
- Zuid-Europa
- Centraal Azië
- Oost Azië
- Zuid-Oost Azië
- West-Afrika
- Zuid-Afrika
- Midden-Oosten
- Oceanië
Het liefst lees ik dan ook nog een boek wat iconisch is voor / in de betreffende regio. Hebben jullie misschien tips of aanraders? Boeken uit deze gebieden die ik sowieso moet lezen? En is er iemand wellicht zo gek om met me mee te doen?
Ik moet denken aan
Pachinko (Korea en Japan)
Isabel Allende; Ines, vrouw van mijn hart & Fortuna’s Dochter (beide Chili, eerste vond ik het mooist)
Jonathan Safran Foer; Alles is verlicht (Oost-Europa)
De Acht Bergen (Italië)
Het Negerboek (deels Afrika, over slavernij)
De Hemel Verslinden (Italië)
In Order to Live (N-Korea)
Kikkers - Mo Yang
Roman over het éénkindbeleid in China. Mo Yang kreeg in 2012 de Nobelprijs voor de Literatuur.
Kokoro: de wegen van het hart - Natsume Soseki
Japanse klassieker (relatief modern) over de vriendschap tussen twee naamloze personages, waarvan er een Sensei (leraar) wordt genoemd.
Honderd jaar eenzaamheid - Gabriel García Márquez
Iconisch boek dat zich afspeelt in Colombia. Magisch-realisme. Lees het in de nieuwe vertaling en je vliegt er doorheen.
Het zingende gras - Doris Lessing
Over een witte vrouw in de Britse kolonie Rhodesië.
De ondraaglijke lichtheid van het bestaan - Milan Kundera
Speelt zich af ten tijde van de Praagse Lente.
Don Quichot - Cervantes
De allereerste roman en een absolute klassieker van de Spaanse schrijver Cervantes over wannabe ridder Don Quichot. Het boek schrikt waarschijnlijk af (dik, ouderwets), maar het leest echt fantastisch in de nieuwste vertaling. Je kunt de delen ook afzonderlijk lezen, dus je kunt ook alleen het eerste deel lezen om de iconische scène van Don Quichot die tegen de windmolens vecht te lezen. Dan hoef je niet het hele boek te doen ;).
Al wat schittert - Eleanor Catton
Echt een fantastisch boek (uit 2013, dus (nog) geen klassieker) over goudzoekers in Nieuw-Zeeland. Booker Prize 2013.
Iets van Amos Oz, een Israëlische schrijver. Zelf nog niets van gelezen, dus ik kan geen specifieke titel aanraden.
Dit is waar ik nu op kom. Laat maar weten als je meer of specifiekere tips wilt!