Kleding naaien/DIY'en

#1

Hoi!

We hebben al een oma-topic, maar ik dacht dat het misschien leuk is om ook een naaitopic te hebben! Praat hier over je kleding-DIY’s/naaiprojectjes/wat dan ook. :grin::dancer::dress:

6 likes
#2

Ahh leuk! Heb al sinds de winter een bijna af jurkje liggen, maar kan me er niet toe zetten hem ook echt af te maken :see_no_evil:

#3

Zo herkenbaar, ik heb er ook nog een paar liggen…
Ik heb laatst wel een kussen gemaakt!

#4

Ik wil hier eindelijk eens aan beginnen! Kleine naaiprojecten lukken wel, maar het wordt eens tijd om echt aan kledij te beginnen :slight_smile: Heb een jurkje dat ik graag zou willen namaken. Heeft iemand daar ervaring mee? En het naaien van linnen?

#5

Leuk topic!
Ik heb in een enthousiaste bui laatst wat patronen en stof besteld… maar of ik er ooit nog aan ga beginnen is een tweede

#6

Hebben jullie tips voor websites/tutorials om de basis onder de knie te krijgen? Ik heb alleen wat met naald en draad bewerkt, heb nog niet eens naaimachine… maar ik zou zo graag een kledingstuk tot perfectie willen kunnen aanpassen

2 likes
#7

Ik heb al tijden een paar kimonos op mn lijstje staan maar heb besloten dat ik per se zelf de stof wil ontwerpen en printen want ik kan nooit eens normaal doen :face_with_raised_eyebrow:

2 likes
#8

Er ligt nu een burda easy in de winkel, dat zijn patronen voor beginners. Zo staat er een wikkeljurk in met complete beschrijving met plaatjes en tekst! Dat is sowieso een aanrader (en ik vind hem heel leuk dit keer)

Edit: ik zie nu dat je aanpassen zei. Ik zal eens kijken of er goede tutorials zijn.

1 like
#9

Ik heb trouwens een boek met tutorials om bestaande patronen aan te passen voor curves op allerlei plekken.

1 like
#10

Knipmode heeft trouwens ook op hun website veel tips om bestaande patronen aan te passen aan je lichaam. De rubriek heet ‘Op maat met Monique’. Bijvoorbeeld: https://knipmode.nl/2017/03/24/patroon-aanpassen-kleine-borsten/.

2 likes
#11

Ik heb voor de eerste keer zelf iets genaaid gisteren! Een jurkje :slight_smile: Even een onduidelijke foto:

Het is linnen en ik vond het echt leuk om te doen, dus ik heb al een volgend project in gedachten

10 likes
#12

Nog even doorzetten en dan kun je jouw jurkje deze zomer aandoen en ook hier laten zien!

#13

Leuk! ziet er echt goed uit. Heb je dat jezelf geleerd of een cursus oid. gedaan?
Ik zou graag ook leren naaien maar ben bang dat als ik een naaimachine koop ik er toch niets mee doe omdat ik niet weet hoe te beginnen. Zo ging dat ook met leren tekenen, is dus nooit gebeurt…

#14

Dankjewel! Ik heb een oude naaimachine van mijn moeder gekregen een paar jaar geleden en had me dus voorgenomen om het te leren. Uiteindelijk zelf aan de slag gegaan met YouTube en zo! Ik heb ooit wel eens wat kussenslopen gemaakt, maar kleding was nieuw. Ging best goed! Ik heb een jurkje uit mijn kast nagemaakt en dus zo wat bestudeerd hoe alles in elkaar zit

1 like
#15

Thanks voor de tips! Ik zag een redelijk cheapass naaimachine (Singer). Is het handig om daarmee te beginnen of geeft het vooral gedoe omdat niet alles mogelijk is en kan ik beter gelijk een echt goede aanschaffen?

#16

Mijn mening is dat je zolang je een normale steek, een zigzaksteek en een knoopfunctie hebt je wel goed zit. Ik heb al jaren een cheapass naaimachine en lockmachine en dat werkt prima :slight_smile:

2 likes
#17

Denk dat zolang je de basis steken hebt je al een heel eind bent! Ben zelf voor mijn 1e naaimachine naar een speciaal zaakje gegaan, wilde ook een goedkope naaimachine, maar wilde wel goed advies.
Wat bij mij in het begin ook erg hielp om door te blijven gaan is makkelijke patronen maken, waar bijna niks aan mis kan gaan. De eerste jurk die ik maakte was een galajurk, maar was daarna zo klaar met patronen dat ik een tijdje alleen maar van die simpele rechte strapless jurkjes heb willen maken :’)
Misschien dus een idee om naast je naaimachine een burda easy oid te kopen, en je in de stoffenwinkel te laten adviseren over welke stof makkelijk is en mooi past bij je patroon.

#18

@Who Leuk! Mooie kleur ook :blush:

Laat ik ook maar wat dingetjes laten zien dan, haha. Dit heb ik in de laatste paar maanden gemaakt:


Bloesje uit de Burda.


Jurkje, ook uit de Burda.

Ben nu bezig met een pyjama en een wijde paperbag-broek. :grin:

19 likes
#19

Yesss leuk topic dit. Ik heb gisteren een stof gekocht om deze jurk te maken:

Ook uit de burda.

Deze vrouw houdt een blog bij met allerlei uitgaven van burda ed, staan altijd op de site voordat ze uit zijn. Dus dan kun je zien of er iets bij zit voor je!

6 likes
#20

Zo leuk om te zien. Ik naai met een naaimachine uit de jaren ‘60, ik zie hem weleens bij kringloopwinkels staan. Met een rechte en zigzagsteek kom je al zo ver. Hoewel hier ook gewoon stretchsteek op zit en je er mee kunt borduren, zelfs tapijten kunt maken als ik het instructieboekje moet geloven.

Mooi gemaakt @Zompig! En tof model @Kamerbreed, beetje sixties.

Ik vernaai voornamelijk oude kleding tot
‘nieuwe’ draagbare dingen. Dit jurkje heb ik laatst vermaakt, beetje versmald en verkort. Ik denk dat ik halslijn nog ga veranderen naar een mooie v-hals die je nu veel bij dit soort jurkjes ziet.

Samenvatting

11 likes