MastercheFF

Bedankt! Waar koop jij ajvar en umami poeder? Ook bij de toko?

2 likes

Ajvar had ik meegenomen uit roemenië
Umami poeder zag ik laatst bij de albert heijn, sommige tokos hebben het ook

3 likes

Ajvar heeft mijn AH ook in het ‘buitenlandse’ schap, maar anders idd Turkse supermarkt etc.

2 likes

Ik haal het altijd bij een winkel met producten uit de Balkan
Goed idee moet het weer es halen

1 like

Ik heb een kilo rabarber om op te gebruiken… love rabarber en een cake ga ik sowieso bakken, maar verder kan ik alleen compote bedenken. Iemand nog een ander leuk recept wat ik ermee zou kunnen doen?

Toevallig zijn er twee dingen met rabarber voorbijgekomen in de afgelopen drie weken, misschien is dit wat?

1 like

Wat vinden jullie de lekkerste instant noodles die je bij de Appie kunt kopen? Heb grootse plannen voor vieslekker avondeten morgen

1 like

indomie mi goreng

2 likes

Alles van indomie idd maar als je wat meer smaak zou willen dan de kimchi instant noodles, in een oranje verpakking.

4 likes

Ohh ja die zijn echt lekker!

1 like

Rabarber in wodka met suiker en je hebt rabarbercello over een paar weken :slight_smile:
Of crumble met aardbeien. En ik heb zelf van de week rabarber kimchi gemaakt maar ik weet nog niet hoe die gelukt is :sweat_smile:

1 like

Een crumble

Dit recept was bij mij heel goed gelukt, ook lekker met een bolletje ijs

2 likes

Ik vind indomie niet zo lekker, ik vind Nongshim of Nissin Demae lekkerder. Ik at eerst altijd die Nongshim black maar die is blijkbaar niet vega, maar de andere is ook oké.

Een rabarber shrub maken, zodat je later het lekker kan opdrinken.

1 like

Ik had deze week bij een Pools diner voor het eerst żurek gegeten en WOW wat fantastisch! Ben gisteren meteen naar een Poolse supermarkt gegaan en veel augurken, kaas en fles żurek starter gekocht. Hoop het deze week te kunnen bereiden en ben ook benieuwd of je met die fles brood enz kan bakken?
Love poolse supermarkten, heeft iemand nog tips qua producten/gerechten? Ik hou van zuur en zout (vega)!

1 like

gerechten heb wel: pierogi ruskie (aardappel en kaas) en zoete pierogis met bosbes en een zoete room

4 likes

Ik vroeg me iets af en dacht misschien weten jullie dit. Altijd als ik ergens wat ga eten en ik eet een burrito of zo een breakfast burrito dan is die “wrap” een andere wrap dan dat we hier in de winkel kopen. Weet iemand wat het verschil is en zo ja, waar kan ik die kopen of zelf maken misschien? Ik vind die soorten burrito wraps veel lekkerder dan die hier uit de winkel.

wat bedoel je precies met anders? De smaak of meer de grootte etc?
Wat een groot verschil is, is of het op mais of bloem basis is

Ehm de smaak is anders (minder zoet) en hebt het idee dat ze er anders uitzien en ook dunner zijn? Misschien zijn ze inderdaad op basis van maïs… ik zal eens kijken. Thanks!

Ik vind er vooral veel verschil in merk zitten, AH is dikker en droger, Santa Maria is dunner en iets vettiger en daardoor lekkerder imo

1 like