Dankje! Denk miss nog niet grof genoeg
Bij de Turkse winkel kun je vaak verschillende soorten griesmeel kopen en dan kun je goed zien welke het grofste is omdat je ze gewoon naast elkaar kunt houden. Hier ligt het bij de pasta en granen en bonen, bij al het houdbare spul
Het hangt een beetje van de bereiding af. Buikspek en een speklap komen allebei van de buik van het varken, maar de bereiding is wel anders door het formaat/gewicht. Dus als ze buikspek beschrijven bedoelen ze wel een groter stuk, dus als je dan een speklap koopt moet je de bereiding niet 1 op 1 overnemen.
@Nysmn Je voelt al aan de verpakking hoe fijn het gemalen is! Bij mijn Turkse supermarkt heb ik inderdaad ook de meeste keuze.
Heeft er iemand een magnetisch messenblok (plank eigenlijk)? Ik vroeg me af of je makkelijk een mes ervan af kan pakken zonder dat je de plank moet tegenhouden?
Ik! Heb nog nooit de plank vastgehouden.
Ik zie niet helemaal in welk culinair topic dit hoort dus ik probeer het hier: wat zouden jullie kopen van een bon van 40 euro van de oil en vinegar?
Ik wil het liefst iets wat ik vaak kan gebruiken en niet een keer per jaar voor een bijzonder diner. Kan geen keuze maken want ik wil eigenlijk alles. De Nocellara olie werd al getipt zag ik
Ik ben fan van de aioli en tzatziki kruiden, die hebben wij standaard in huis en gebruik ik vaak bij het maken van knoflooksaus.
Heb ook altijd een balsamico azijn en olijfolie voor door salades.
Jaa sowieso die, echt een van mn lievelingsen qua olijfolie en m’n andere holy grail van daar is de bloedsinaasappelbalsamico, worden hele simpele salades meteen 100 keer chiller en bijzonderder van. Deze:
azijn¿???
Bedoel je veganistisch? Of bedoel je zoiets als creme fraiche?
Ik heb nog een beetje pindasaus over(met veel limoenblad) waar is dat lekker bij? Ik heb het al met pasta gegeten, miss gewoon maar tofu bakken ermee?
misschien als basis gebruiken voor ramen?
@pastelzwart Als ze vijg-dadel azijn hebben is dat ook heel lekker met bruiswater! Of met een beetje mousserende wijn als aperitief.
@Sjern Het lijkt me ook lekker met fried rice!
Nou ik heb gisteren de snelkookpan voor het eerst gebruikt en ik ben wel heel tevreden! Vond het even spannend, maar uiteindelijk is het niet zo lastig. Ongeweekte kikkererwten waren in een half uurtje klaar, dus dat is wel heel fijn.
Met tofu lijkt me wel lekker idd. En dan een soort sate bowl maken?
Of gado gado maken?
Thanks voor de Oil en Vinegar tips! Morgen even naartoe.
Wat weinig voor zoveel mensen! Of is het maar een klein onderdeel van het gerecht?
De spruitjes in Amerika zijn wel echt veel groter dan hier. Ik denk wel drie keer zo groot, dus dan moet je er 150 kopen haha.
Pistasch creme!! En rozenjam og en wiskey mosterd.
Guys help! Ik probeer al tijden het perfecte runder stoofpotje met draadjesvlees te maken en het lukt me niet. Eerste fout was t veel te hard te laten koken, daardoor wordt het kennelijk taai. Goed, overal op internet staat dan dat je t een aantal uur moet laten ‘stoven’. Maar wat is precies de definitie van stoven? Er wordt gezegd “laat het NIET koken” maar ook “laat het zachtjes pruttelen” en dat spreekt elkaar nogal tegen… heb t nu al sinds 14u op 85 graden staan en t vlees is wel gaar, maar alsnog wat taai en bovendien: het valt helemaal niet uit elkaar zoals ik graag zou willen.
Help a girl out, wat doe ik verkeerd? Moet het toch zachtjes pruttelen (=koken)??
Ik laat het altijd heeeeel zachtjes pruttelen. Zo langzaam dat er ongeveer één voor één een bubbeltje komt. Is in het begin dus wel even klooien met hoe hard je het vuur zet. Gebruik je wel een geschikte pan? Dat kan ook echt verschil maken.