Plantaardig/vegan eten #2

Hoe lang is de violife kaas al aangepast?? heb ik dit compleet gemist?? Eerst was het 200gr per pak en 20gr per plak, nu opeens 140gr per pak en 15gr per plak??? minder plakken en minder gewicht EN het smaakt anders. We mogen ook niks leuks meer hebben!!

1 like

Ik denk dat dit vegetarisch is en niet plantaardig/vegan?

1 like

Oh foutje niet goed gekeken naar de topictitel. Verplaats het

Ik heb hem wel gekregen voor mijn verjaardag en er staat goed aangegeven welke gerechten vegan zijn (véél) en als ze te veganizen zijn wat je kan gebruiken. Er staan heel veel gerechten in die me lekker lijken en relatief simpel zijn, maar ik heb er nog niet uit gekookt, want ik had ineens 10 nieuwe kookboeken in 3 maanden :sweat_smile:

4 likes

Die nieuwe patésmaak van Kips is echt superlekker (tuinkruiden en bospaddenstoelen)

5 likes

Is vegan zalm te eten? Wil graag een pokebowl maar twijfel of vegan zalm nou echt een goede keuze is haha

1 like

Ja hoor is lekker!

2 likes

Ik doe ook wel eens gewoon gemarineerde tofu voor poke bowls!

Iemand tips om m’n lasagne lekkerder te maken. Maak de vegan ragu van Ottolenghi die echt top is, maar de lasagne die ik er vanavond mee maakte kan echt wel beter. Mijn bechamelsaus heb ik met ongezoete Alpro sojamelk gemaakt (0g suiker), maar smaakte toch nog licht zoetig / beetje wee ofzo? Wel lang geleden dat ik melk bechamelsaus heb gehad dus kan het moeilijk vergelijken. Maar de saus miste wat diepte ofzo?
En vooral: de kaas die ik bovenop deed smolt niet, maar bleef hard / krokant. Welke vegan kaas zou wel lekker zijn hierop? Had nu een mix van de parmesan en mozzarella van nourish. Vooral de mozzarella was geen succes…

1 like

Ik vind die van Vivera echt heel lekker! Maar ik weet niet hoe normale zalm smaakt dus ik kan het niet vergelijken.

Als ik kaas wil die smelt koop ik het liefst die van de Jumbo. Die druipt altijd zo van mn pizza af als ik teveel erop doe.

Ik heb een violife mozzarella verslaving. Smelt goed en heeft een heerlijk kazige smaak, in tegenstelling tot de ‘olie’ smaak van veel plantaardige merken.

3 likes

Hoe heb jij je bechamelsaus gemaakt dan? Vind zelf havermelk lekkerder dan soja.(maar wel 1 met weinig haversmaak, oatly bijv.) Voor diepgang gebruik ik vaak nog edelgist vlokken en miso.

Een beetje mosterd door je bechamel geeft ook altijd een diepere smaak!

1 like

Ik gebruik zelf het liefst haverroom, verdund met een beetje water en een klein stukje van een bouillonblokje. Als het klaar is voeg ik een snufje nootmuskaat toe. Vind het nooit zoetig smaken.

1 like

Gewoon met plantaardige boter (van de ah) en bloem een roux gemaakt, melk erbij en roeren tot bechamel. Gekruid met nootmuskaat (en peper en zout natuurlijk). Misschien de volgende keer wat meer zout en kaassaus van maken?
Iets van room vind ik ook geen slecht idee @Strawberyy En ga inderdaad op zoek naar havermelk zonder suiker, toch iets neutraler van smaak dan soja.

En thanks voor de kaastips!

1 like

Ik vind de ongezoet soja van melkan in bechamel heel vies, gebruik zelf altijd ongezoet soja van ah huismerk. Soms ook oatly barista want dan is de rest vd melk op, maar das wat duur.
Ik doe er vaak ook miso of edelgistvlokken of allebei door.

2 likes

Van een beetje edelgist en miso wordt het niet direct een kaassaus. Vooral wat zoutiger en dieper.

1 like

Haha nee dat snap ik! Ik bedoelde: kaas toevoegen en er kaassaus van maken.

3 likes

Ik heb afgelopen week het bakboek Taart ende Koeck gekocht en vanmiddag eerste keer uit gebakken. Ik heb de marble cake gemaakt maar het is echt niet lekker? Ik vind hem vrij smaakloos en mijn vriend noemde het zelfs bitter. Heb precies het recept gevolgd en weet echt niet wat er mis is gegaan :frowning:
Ik hoop dat de andere recepten meer een succes worden.

1 like

Welke? Die van Vivera vind ik niet heel erg lijken op het echte, maar ik vind het zo ontzettend lekker!

3 likes