Slowcooker/multicooker

Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik nog stoofpotjes op het fornuis maakte, ik wel het vlees eerst aanbraadde om het volgens 3 uur zachtjes te laten pruttelen met de groenten en andere ingredienten. Sinds ik de slowcooker gebruik en de potjes 8/9 uur op slow kook, gooi ik alles samen smorgens er “rauw” in zonder eerst aan te braden. En ik moet zeggen ik proef geen verschil dus maak het jezelf gemakkelijk en snij het vlees en de groenten de avond van te voren in stukken en gooi het smorgens allemaal tegelijk in de slowcooker. Als je thuis komt heb je een heerlijk gerecht zonder veel moeite :grin::+1:

2 likes

Ja ik heb deze nu twee of drie jaar, weet het al niet eens meer haha. Maar ik gebruik hem ongeveer 1 keer per week, soms vaker. Ik maak zelfs op geen andere manier meer risotto haha, omdat het hierin zoveel moeite scheelt. Verder stoofpotjes, chili, soep, yoghurt ook al eens gemaakt.

1 like

Ik heb hem zelf niet, maar een vriend heeft dat model wel en die is er heel erg blij mee.


De tomaten-wortelsoep is ook goedgekeurd. :drooling_face: Ik had die slowcooker veel eerder moeten kopen! Mijn lijst met recepten die ik wil proberen wordt langer en langer. :sweat_smile:

6 likes

Je vertelt dit, maar geeft verder geen recept? :cry:

2 likes

Haha ik gebruik deze verhoudingen van rijst en vocht en kooktijd als basis: Instant Pot Mushroom Risotto - Damn Delicious

Met groenten, soort bouillon en andere vulling kan je variëren natuurlijk.

Dit is wel echt de pressure cooker functie he, geen slow cooker.

1 like

Ja deze heb ik ook! Gebruik hem wel te weinig, maar die keren dat ik hem gebruikt heb was ie top! Ik ga hem weer tevoorschijn halen hahaha

2 likes

Ik kwam er bij toeval achter dat diverse Amerikaanse YouTubers de komende weken koken met de hashtag #crocktober, een soort challenge om 4 weken lang te koken met de slowcooker. Eerdere jaren hebben ze dat ook gedaan dus er zijn op social media en YouTube diverse dingen te vinden onder die hashtag.
Niet alle recepten zijn mijn smaak, maar ik vind het als inspiratie wel heel leuk om te volgen!

7 likes

De slowcooker staat weer aan hier.
In een FB-groep las ik dat gehaktballen zonder aanbraden in de slowcooker kunnen, en dat ze dan lekker mals worden. Dus die zitten er nu in! Ik ben benieuwd of het lukt.

Verder staat er weer soep op het programma voor dit weekend, en eventueel nog pulled chicken.
Ik las ook dat je cake kan bakken in de slowcooker. Met bakpapier, waar het beslag in gaat, en met een theedoek om het deksel zodat overtollig vocht wordt geabsorbeerd. Heeft iemand hier dat al eens gedaan? Ik wil dat weleens proberen, en ik ben benieuwd of Roti Kukus ook gaat op die manier.

2 likes

Dat kan prima, maar ik vind het minder geslaagd. Ik houd ervan als mijn gehaktbal nog een beetje een krokant laagje heeft van het aanbraden. In de slowcooker vind ik het haast te zacht.

Maar dat is een voorkeur.

1 like

Wij hebben dit boek.
Ik wil eigenlijk wel minimaal 1x per twee weken een gerecht eruit maken.

3 likes

Ik vind een krokant laagje inderdaad ook lekker. Maar het lijkt er op dat het niet nodig is! Diverse balletjes hebben al een krokant laagje gevormd, met name degene die tegen de rand aan zaten. Ik heb ze nu een beetje verplaatst en verwacht dat de andere misschien ook nog wat krokanter worden.

1 like

Wat voor soep maak jij in je slowcooker?

Kan je eigenlijk niet meteen een kookboek maken? Haha bak en slowcooker gerechten. Ik zou em kopen

1 like

:sweat_smile: Haha, ik kom net kijken met de slowcooker dus ik ben vooral experimenteren hoor! De gehaktballen ook. Ze zien er nu goed uit maar hoe de smaak is moet ik nog zien.

De soep die ik afgelopen weekend maakte bestond uit groenten die op moesten; tomaten, ui, knoflook en wortel.
De soep van morgen is ook met tomaat, maar ik ga experimenteren met gepelde tomaat uit blik ipv verse tomaat. En ik ga er wat paprikapuree bij doen en wat andere specerijen / kruiden. Als het gaat om soep doe ik altijd maar wat en is het nooit 100% hetzelfde als de vorige keer.

Wat ik in tomatensoep ook lekker vind is stukjes chorizo maar die heb ik nu niet in huis, en moet bovendien eerst aangebakken worden.
Aanbakken of aanbraden vind ik geen probleem, maar na dit weekend heb ik een paar weken geen keukenblok / fornuis ivm verbouwing, dus hou ik het even iets simpeler.

Chili con (of sin, ik heb geen voorkeur) carne wil ik ook op korte termijn gaan maken. Echt van dat comfortfood dat goed in dit jaargetijde past. Alleen jammer dat mijn dochter van 4 niet zo gek is op Mexicaanse kruiden en specerijen.

2 likes

Dank voor deze tip! Heb de risotto gemaakt en hij was heel lekker. Ik moet mijn instantpot wat vaker gebruiken, het is zo handig.

4 likes

Echt leuke ideeën, thanks!

3 likes

De gehaktballen waren lekker! Heel mals, en door het draaien en wisselen van positie hadden ze een dun knapperig laagje gekregen. Niet zo dik als wanneer je ze in een pan braadt, maar wel meer dan wanneer je ze stoomt.

Ik had ze gekruid zoals ik normaal doe, en vond ze iets flauwer van smaak. Dat deed me denken aan wat ik eerder las over slowcookergerechten; je mag wat meer kruiden en specerijen gebruiken dan je normaal zou doen. Ik geloof dat dat met de lange gaartijd te maken heeft.
De volgende keer zal ik dat dan ook doen. Maar verder was het experiment geslaagd!
Van 500 gram half om half gehakt, 1 ei, kruiden naar wens en een flinke hand paneermeel heb ik 6 ballen gedraaid, en ik heb ze 3,5 uur op low gehad in de slowcooker. Vet of vloeistof toevoegen is niet nodig omdat het gehakt zelf vocht / vet genoeg bevat.

3 likes

Momenteel staat er pulled chicken aan in mijn slowcooker. De ingrediënten zijn supermakkelijk en de bereidingswijze ook. Ik ben benieuwd of het met zo weinig moeite net zo lekker wordt als buiten de deur. :blush:

4 likes

Oké die pulled chicken was episch. Ik heb geen foto’s want ik kon er geen sexy plaatje van schieten, maar neem van mij aan dat het lekker was.
Sla had ik niet meer in huis dus heb ik het op een wit bolletje gedaan met nog wat smokey barbecuesaus en plakjes komkommer. Heer-lijk. We aten er aardappelgratin bij.

Ik heb toen de pulled chicken klaar was even geproefd en vond dat het nog een kleine kick kon gebruiken, dus ik heb een theelepeltje sambal toegevoegd en wat zout en peper en toen was het perfect.
Dit recept nodigt ook echt uit tot experimenteren met andere kruiden en specerijen.

Mijn man vond het foodtruck-waardig en ik eigenlijk ook. Met 0 moeite! :partying_face:

11 likes

Probeer de volgende keer gochujang ipv sambal. Het is een peper pasta maar het heeft ook nog wat rokerigs en iets zoetigs.

2 likes

Welke slowcooker raden jullie aan? We zijn met z’n 4tjes thuis :hugs: en het lijkt me ideaal voor de drukke dagen

1 like