Stel je persoonlijke vraag #29

Nouja je zegt lijkt me precies nul lol aan. Misschien nam ik je dan te serieus

Jeroom Snelders is hot met/door snor!
Verder denk ik vooral why? als ik iemand ermee zie lopen.

1 like

Hahah ik ook. Kan niet wachten tot mijn eerste pumpkin spice latte :smiling_face_with_three_hearts:

6 likes

Wij hrbben een witte keuken (met houten vloer ook) en het is echt niet zo moeilijk om schoon te houden! Komt ook omdat het materiaal erg makkelijk afveegbaar is

1 like

Ik vind zwarte keukens zo standaard op dit moment, niveau visgraatvloer.

8 likes

Come to the herfsttopic, we have appeltaart!

10 likes

Dit! Ik zie op m’n werk veel (foto’s van) keukens voorbij komen en ik moet elke keer een beetje zuchten als het wéér zo’n dertien in een dozijn zwarte keuken is. (Dus ben de halve dag aan het zuchten tegenwoordig.)

5 likes

Ik heb een zwarte keuken (hiervoor wit) en kan beamen dat het heel snel vies wordt dus je moet meer poetsen. Maar ben er alsnog wel heel blij mee hoor!

1 like

Chirurg is denk ik ook heel zwaar en erg goed betaald. En je moet er super lang voor studeren. Dus kan me wel voorstellen dat minder mensen dan chirurg zouden worden (al is het ook wel weer een soort baan dat je misschien niet voor het geld zou doen).

Ik vind mijn ene baan (postbezorger) vaak ook best oké. Behalve als het gesneeuwd heeft en ik sommige huizen gewoon niet kan bereiken zonder gevaar voor eigen leven (of een km lopen). En met 35 graden is het ook een hel.

1 like

Chirurgie is een van de populairste specialisme binnen de geneeskunde. Iedereen wil dat wouden. En zwaar is echt afhankelijk van welke subspecialisme je daarin kiest. Bv een chirurg die grote vaatoperaties doet staat meestal langer aan tafel dan iemand die in 30 min bijwijze van een gastroscopie bypass kan aanleggen. Of een KNO chirurg met commando OKs duren soms 10 uur achterelkaar.

En wat is veel geld? Artsen werken over het algemeen heel veel uren, waarvan ook heel veel niet wordt uitbetaald (zoals nu bij mij). Als je het salaris afzet tegen elke uur dat je besteed aan je werk dan valt het echt lager uit. Het is een algemeen beeld want met heeft chirurgen of artsen in het algemeen dat ze echt zoveel verdienen, maar als mijzelf vergelijk met m’n broer die ingenieur is en een job heeft van 9-5 heeft hij het beter voor elkaar.

6 likes

Misschien verdienen artsen relatief gezien niet zo ontzettend veel als je kijkt naar hun uren en verantwoordelijkheid, maar ze verdienen wel degelijk veel meer dan een hoop andere banen. Als ik kijk naar de huizen die mijn artsen kennissen kunnen kopen in vergelijking tot mijzelf in een marketing functie :wink: en niet meer dan terecht hoor. Maar bedoel als je dus hetzelfde verdient als een marketing medewerker of een kapper of caissière, ga je dan nog 10 jaar studeren om arts te worden? Misschien wel hoor, zit zelf niet in het wereldje maar kan me wel voorstellen dat je dan wat ‘makkelijkers’ kiest.

1 like

Ze verdienen zeker meer dan andere banen, dat ontken ik ook niet, maar wilde wel graag de situatie schetsen als je het vergelijkt met aantal uren dat ze werken is het wel gek. Mijn eigen contract is officieel 30,6 uur, maar werk standaard al 40 uur in de week (8-6). Waarbij per week al 10 uur niet wordt uitbetaald. En dat is dus nog minus al die administratie die ik in de avond of weekend moet doen. Wanneer ik over 2 jaar klaar ben met mijn specialisatie wordt dat nog erger.

Overigens zijn de tijden voorbij dat je als specialist zoveel kon verdienen dat je een goudmijn had. In loondienst werken is waarschijnlijk de toekomst en zal gepaard gaan met minder hoge salaris (maar ook minder uren werken).

Ik heb genoeg artsen in mijn omgeving die niet in een supergroot huis kunnen wonen. Wijzelf overigens ook niet. De meeste artsen die dat wel kunnen zijn samen, hebben nauwelijks tot geen studieschuld (denk aan ouders hebben studiebetaalf), vaak een erfenis / schenking van hun rijke ouders (die ook weer dokters zijn).

1 like

1191fe00-0f37-4aee-97e3-5e2079e7df9c.sized-1000x1000

28 likes

Ik zat net een Youtube video te kijken waar iemand op blote voeten in een paskamer stond.

  • Ja hoor, ik sta ook met blote voeten in een paskamer
  • Ik probeer dat zoveel mogelijk te vermijden
  • Mijn blote voeten raken de vloer niet!

0 stemmers

Je moet me zien als ik sandalen aan heb en iets wil passen waar ze toch uit voor moeten, Cirque de Soleil is er niks bij.

12 likes

Iets anders, maar wel blote voeten. Het valt me altijd op hoeveel mensen er bij strandtenten op blote voeten naar de wc gaan. Echt zo ontzettend goor vind ik dat. :nauseated_face:

8 likes

Sta je wel met sokken op de vloer van de paskamer?

  • Ja hoor
  • Probeer het te vermijden
  • Absoluut niet

0 stemmers

Blote voeten zijn goor
Sorry @Sedana

1 like

Maar de vloer is toch van hoogwaardig marmer en wordt 20x per kwartier opgepoetst in businessclass, dus dat telt niet

5 likes