Dadels schijnen een bevalling op te wekken. Wordt in Azië vaak in rondom de uitgeregende datum gegeten (daarvoor alleen in in beperkte mate).
Oooh nou dat is al helemaal mooi meegenomen! Zou die baby er graag uit hebben voor het straks 30 graden wordt.
Van een bakschool. Vind het zo cute dat alles is gemaakt door de leerlingen en het was allemaal superlekker, wat mij betreft mogen ze hun diploma alvast ophalen!
Geen foto maar een lijstje, voor 3 euro had ik een groente- en fruitbox van de Lidl:
- twee kilo ui
- halve kilo asperges
- halve kilo puntpaprika’s
- doosje champignons
- zakje tomaten
- een grote mango
- een handig doosje voor lege bierflesjes
Nog even een bestelling opgehaald zo vlak voor het voetbal begint. M’n bakker speelt er blijkbaar op in gezien het voetbalbrood dat erbij zit Fijn pakketje iig!
Ik zal niet snel klagen, ik heb zoiets van je moet de too good to go niet in de bek kijken.
Maar zes zakken waspeen?!
Heb je ook nog iets anders gehad? Of was dat het?
Van de lidl:
- halve kilo blauwe bessen (die zit er tegenwoordig bijna standaard in. Heel chill)
- een mango
- zak appels
- sperziebonen
- krop sla
- een paprika
- bak tomaten
- twee courgettes
- een meloen
Oh ja drie zakken radijs
En twee zakjes aardappelen (daar kan ik nog wel wat mee)
Lol, carrotcakes maken dan maar?
Vandaag voor het eerst besteld en gelijk 3 zal zo foto’s posten
Oooo lekker! Ik opende toevallig dit topic om te zoeken naar Hema ervaringen
Ik vind het brood van BROOD erg lekker, maar had echt spierpijn na het snijden van het stevige zuurdesem brood🤣
Lijkt wortelsoep je ook lekker? Ik heb daar een recept van en die moet ik nog proberen, maar klinkt erg goed. Kan die zo voor je overtypen.
Ik ben wel benieuwd naar die soep!
Sushi time €6
Lidl, €2,99 (van m’n vriend)
Ben echt helemaal fan haha! En m’n vriend zit ook steeds te kijken
Dan hierbij het recept @Nescio voor het geval je toch nog benieuwd bent tag ik je nog maar even.
Kruidige wortel-tamarindesoep
Ingrediënten
- Olijfolie
- 2 grote uien, grofgehakt
- 1,5 kg wortels, geschild en in grove stukken
- 1 tl kaneel
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el knoflookgranulaat
- 1 el ongezoete tamarindepasta
- 1,5 l kokend water
- zeezoutvlokken en zwarte peper
Bereiding
-
Doe de olijfolie in een grote pan en zet op middelhoog vuur. Doe de uien en wortels erin en bak ze een par minuten - niet bruin laten worden.
-
Doe de kruiden erbij en schep alles goed om zodat de olijfolie en kruiden goed verdeeld zijn over de uien en wortels.
-
Voeg de tamarindepasta, water en de peper en zout toe en roer weer goed.
-
Zet het vuur wat lager en laat de soep in ongeveer 30 minuten of totdat de wortels en uien gaar zijn, zachtjes pruttelen. Mix het glad met een staafmixer. Serveer de soep met een scheutje olijfolie en bestrooi eventueel nog met wat kaneel.
Dit recept komt uit het boek ‘Simply’ van Sabrina Ghayour. Vind haar kookboeken echt aanraders! Dit boek heeft heel veel simpele recepten en vaak met een leuke twist. In haar kookboek Feasts heeft ze echt super veel toffe recepten om een grote feestmaaltijd te maken die je heel gemakkelijk kan combineren. En ook die recepten zijn over het algemeen ook goed te volgen en zeker geen hogere wiskunde.