Ja, hier heb ik toevallig een lekker recept van:
Witte chocolade en saffraan kladdkaka
Ingrediënten
- 100 g witte chocolade (eventueel iets meer witte chocolade)
- 150 g roomboter
- 0,5 g saffraan
- 3 eieren
- 2 dl suiker (180 g)
- een snufje zout
- 1.75 dl bloem (105 g)
- een snufje kardemom
- poedersuiker voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 (165 - 170*) graden C, boven en onder warmte.
- Smelt de chocolade en boter (in de magnetron of bain marie).
- Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe, behalve de kardemom, roer het samen tot een glad geheel.
- Doe bakpapier in de bakvorm (alleen over de bodem en zet daarna de rand erop), vet dit in met boter en besprenkel het met wat bloem. Giet daarna het beslag in de springvorm (23-24 in diameter).
- Strooi daarna wat kardemom over het beslag.
- Bak ongeveer 22-25 minuten in de oven (dit ligt eraan hoe ‘kladdig’ je het taartje wil hebben).
- Laat afkoelen en besprenkel hem daarna met poedersuiker.
- Serveer met losgeklopte slagroom en/of frambozen.
Qua hoe lang je hem wil bakken kijk ik altijd naar de rand van de cake, hoe ver deze omhoog komt. Ik vind het heel lekker als hij lekker zacht is in het midden. Daarbij let ik op dat de cake in het midden eigenlijk nog helemaal plat is tijdens het bakken maar de randen wel al iets omhoog beginnen te komen. Hij moet wel even afkoelen voordat je hem mooi kan aansnijden. Je kan hem in de koelkast bewaren en daarna even opwarmen in de magnetron, want hij smaakt het best als hij een beetje warm is, met losgeklopte koude slagroom!
Edit: * Originele recept is 180 graden C, gewijzigd naar 165 - 170 Celsius.
(Inclusief zelfgemaakte foto’s van toen ik nog een foodblog wou starten
)