Impopulaire meningen #3

Kom maar door

4 likes

Ja heel goed! Karl kan tenminste wel in vrede rusten in de wetenschap dat zijn intelligentieniveau op peil wordt gehouden.

2 likes

Hoelang wilde je dat plaatje al gebruiken

Net speciaal gegoogeld voor jou

3 likes

“Vind de echte Karl , niet die Limburgse chick van het forum , geel eigenlijk wel leuk?”

Google : Nee

2 likes

Ik vind die trui grapjes helemaal niet meer leuk!

2 likes


Speciaal op mijn telefoon opgeslagen @Banananana

8 likes

Snap ik echt heel erg

6 likes

@Morganfreeman hoe kun je zeggen dat all lives matter beter klopt als het nu heel duidelijk is dat dit in de praktijk niet zo is. Daar wil je naar toewerken ja, maar op dit moment zijn niet voor iedereen alle levens even belangrijk. Dat is een feit. Zwarte mensen worden systematisch benadeeld. Dus wordt op die groep mensen nu de nadruk gelegd. Pas als zij er ook toe doen, kun je zeggen all lives matter. Daar vechten mensen nu voor. Dat die groep niet meer constant waakzaam hoeft te zijn voor dingen waar jij als wit persoon geen last van hebt.

42 likes

Oh ik vergat nog iets @Morganfreeman; even vanuit je avatar gekeken. Denk je dat Morgan all lives matter kan roepen als hij weet dat zijn kleinkinderen zonder reden vermoord kunnen worden door politie die hen hoort te beschermen? Omdat ze een andere kleur hebben. Doen de levens van die kleinkinderen er dan écht toe voor iedereen? Nee toch? Want dan zouden zulke dingen zich niet voordoen. Dus zo’n statement is op dit moment gewoonweg niet waar. Slimmer is om black lives matter te lezen als black lives matter too.

En achter die black on black crimes zitten hele andere oorzaken en redenen dan moord door degenen die er horen te zijn om jou te beschermen, omdat je een andere kleur hebt. Dus dat is niet vergelijkbaar.

16 likes

@Degas Nou me inlezen heb ik geen behoefte aan hoor, maar ben wel benieuwd hoe je een omgeving creeert waarin men niet hoeft te liegen terwijl ze dat anders wel zouden moeten doen?
Fijn dat het voor jullie als blijkbaar zeer multi culti bedrijf werkt! Maar ik zou daar niet zo makkelijk mee zijn denk ik… Met veel dingen zou ik best rekening willen houden maar zoiets staat gewoon in de weg van een goede werkcultuur (tenminste, in mijn ogen)
En ook: mét respect voor diverse culturen blijft het toch de bedoeling dat men integreert? Wij richten Nederland toch ook niet in om rekening te houden met vluchtelingen uit een land waar bijvoorbeeld homoseksualiteit verboden is? Die mensen leren hier juist dat dat normaal is.

Edit: ik heb me toch even ingelezen op die hofstede methode, maar dat gaat toch voornamelijk om bedrijven die zaken doen met het buitenland? Niet individuele immigranten bij een Nederlands bedrijf.

2 likes

Het is een schoonmaakbedrijf, de medewerkers zijn schoonmakers, dus je hoeft niet te denken aan fraude of miljoenendeals waar ze over liegen he.
Kan wel 1 geval beschrijven van een poosje terug: Marokkaanse medewerker (v) belt me steeds rond een uur of 22:00 om zich ziek te melden, ze spreekt met dubbele tong en is een intelligente jonge vrouw die al bijna heel haar leven in Nederland woont. Ze ruikt soms in de ochtend naar alcohol, maar komt dan niet meer dronken over. Ze weet het verzuimprotocol en dat ze zich ziek moet melden tussen 7:00 en 7:30 uur. Dit gebeurt elke paar weken.
Ik ga een frequent verzuimgesprek met haar aan en geef aan dat ik me zorgen om haar maak en graag een afspraak voor haar in wil plannen bij de bedrijfsarts en een stichting die haar kan helpen. Uiteindelijk geef ik ook aan dat ik vermoed dat ze een alcoholprobleem heeft. Ze komt met een verhaal dat ze allergisch is voor ibuprofen. Voor haar is het logisch dat te zeggen, omdat het in haar cultuur geen optie is om een alcoholprobleem te hebben. Ik negeer dan de leugen en ga door met zorgen dat ze hulp krijgt. Uiteindelijk heeft ze het aan alle kanten een burn out genoemd, maar heeft ze wel hulp geaccepteerd en krijgt ze dat nu al bijna een jaar. De waarheid zal ze nooit met me bespreken.
Dit is 1 voorbeeld waarbij jij waarschijnlijk gelijk denkt dat een Nederlander met een probleem die dat niet wil inzien ook zo zou kunnen reageren, maar laat ik je dan gelijk onderbreken: dit is 1 voorbeeld. Ik heb er in de afgelopen 3 jaar inmiddels wel een stuk of 30 en daartegenover misschien 1 keer een zelfde soort reactie waarbij de waarheid echt niet op tafel komt van een Nederlander. Ook in minder heftige situaties, maar je moet vooral denken aan elke situatie waarbij eer zou zijn aangetast in die culturen.

En je kan integreren en een goed functionerend persoon in de maatschappij zijn terwijl je nog steeds binnen je eigen cultuur ook jezelf bent. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er problemen waren met bijvoorbeeld homofobie. Ze zullen er vast een mening over hebben, maar dat zullen de streng christelijke ook wel. Mijn collega is lesbisch, haar (overigens Turkse) vriendin werd met open armen verwelkomt op het nationaal integratie diner als vrouw van de baas en behandeld als van adel.
Ze spreken allemaal Nederlands, hebben fulltime of parttime banen, dragen bij aan een veilige omgeving in de zorg en verrijken onze werkomgeving met heel veel mooie dingen uit hun cultuur. Mogen ze dan alsjeblieft ook gewoon respect krijgen voor elk onderdeel uit hun cultuur?
Ik kan niet al het lekkere eten, warmte, liefde, suikerfeest en gastvrijheid wel accepteren en dan niet aanpassen aan bijvoorbeeld het liegen vs respect.

Edit: was al aan het typen tijdens je edit, maar om daar nog op in te gaan. Hofstede z’n cultuur principes worden heel breed gebruikt. Mijn partner kreeg in zijn opleiding Change management ermee te maken, maar er worden ook cursussen op meer individueel niveau gegeven.
Die cursus die ik heb gehad was een beetje gebaseerd op dit idee: https://www.hofstede-insights.com/country-comparison/morocco/
Als je een land invult zie je hoe hun samenleving is opgebouwd en dat beoordelen ze altijd vanuit zijn 5 pijlers (onder andere hoe groot de rol van masculinity is in hun samenleving). Vanuit die informatie hebben ze een cursus gemaakt die per land inging op wat je dan in de praktijk kan tegenkomen en hoe daarmee om te gaan.
De cursus is intern gegeven bij het bedrijf waar ik voor werk en daarbij zijn naast deze gegevens ook een aantal gastsprekers geweest uit die culturen. We hebben 110 nationaliteiten bij ons werken en in de cursus hebben we de 20 meest voorkomende behandeld. Daarvan heb ik in Alkmaar voornamelijk Turkse en Marokkaanse mensen werken dus van die 20 zijn de afgelopen jaren eigenlijk alleen die 2 blijven hangen.

Nou, completer kan ik niet zijn hoor.

14 likes

Ik vraag mij alleen af wat het hen nou echt oplevert? Jij bent dan misschien een werkgever die zo meegaand en respectvol mbt cultuur etc. is. Maar als ze bij een andere werkgever aan het werk gaan lopen ze misschien juist tegen problemen aan omdat over het algemeen gezien ik niet het idee heb dat werkgevers zo meegaand zijn?

Nee daar dacht ik ook zeker niet aan! Daar zou iedereen over liegen ook. Maar ik dacht wel meer aan werk gerelateerde dingen. Ik vind denk ik dat mensen over een persoonlijke situatie in een werksfeer áltijd zouden mogen liegen.

En je laatste stukje voor je edit, ja, natuurlijk. Maar vragen of iemand iets anders doet omdat dat in Nederland zo gaat kan toch volledig mét respect voor het feit dat dat geleerd moet worden? Sowieso hebben mensen zich moeten aanpassen (onvermijdelijk) en zijn er bepaalde onderdelen in bepaalde culturen waar in Nederland minder ruimte voor is (zoals homofobie). Maar ik had ook eerder situaties in mijn hoofd die op werk/zakelijk gebied een negatieve uitkomst zouden hebben voor de werkcultuur waarvan ik vind dat dat niet aangepast zou moeten worden (of, met homofobie, de samenleving. Ik vind overigens ook dat Nederlandse mensen uit een zwaar christelijke cultuur zich aan moeten passen daaraan dus dat is niet voorbehouden aan buitenlandse culturen.). En vind hetzelfde van Vlamingen die hier zouden komen werken of andersom Nederlanders die in een Vlaams bedrijf gaan werken, die passen zich ook aan aan de verschillen tussen directheid op de werkvloer.

Bedankt voor je uitgebreide uitleg wel!

1 like

Dat zou kunnen, maar ik zou het wel heel erg vinden dat wij niet meegaand mogen zijn omdat ze dan maar vast hard moeten worden voor het geval ze in de toekomst slecht behandeld worden.

Wij werken ook buiten de culturen met het principe dat niet iedereen gelijk behandeld mag worden. We worden gecoacht (en ook aangenomen op) dat je je moet interesseren voor wie er tegenover je zit en het idee dat als iemand zich gehoord voelt zelf ook harder voor je gaat lopen.
Zo heb ik bijvoorbeeld geen regel voor iedereen mag wel of niet samenwerken, zoals veel schoonmaakbedrijven dat hebben. Ik heb namelijk 2 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die niet met iemand anders kunnen samenwerken. Maar ik heb ook een meisje met een paniekstoornis die juist niet alleen kan werken. Dat onderscheid maken we op individueel niveau.

Misschien ben ik nu wel een verschrikkelijk potje aan het opscheppen en ergert iedereen die dit leest zich groen en geel, maar ik ben echt trots als een aap met 7 lullen hoe we het voor elkaar hebben gekregen hier. Ze zijn 15 jaar lang slecht behandeld door vorige werkgevers, allemaal spreken ze uit voor het eerst menselijk behandeld te voelen en we hebben voor alle 130 mensen in dienst allemaal eigen ‘gebruiksaanwijzingen’ en afspraken. Niemand wordt gelijk behandeld en ik ben er mega trots op dat dat is gelukt.
Ben niet trots op veel en vrij onzeker, maar ben wel heel trots op hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Sorry voor het gebrek aan bescheidenheid :joy:

27 likes

Huh? Je hebt het in je posts nu vooral over een stukje eerlijkheid vs eer die ze zouden verliezen. Maar ik vind het geen slechte behandeling als je als werkgever van je werknemers een stukje eerlijkheid verwacht, zeker als het invloed heeft op zijn/haar werk. En dan hoeven we mensen echt niet hun hele levensverhaal te vertellen (tenzij ze dat zelf willen natuurlijk) maar vind het wel belangrijk om mensen het gevoel te geven dat het oké is om te zeggen “het gaat nu niet goed”. Wellicht is dat misschien juist heel Nederlands bedenk ik mij nu. Want volgens mij is dat ook pas de afgelopen jaar een onderwerp geworden in relatie tot werk.

Mijn punt is dat dat prima naast elkaar kan bestaan. Ze liegen over dingen die hen in hun eer zou aantasten, niet over álles de hele tijd. Er kan een stukje eerlijkheid zijn en ook de eigen cultuur.

2 likes

Corona en vanalles dat eruit voortvloeit is afschuwelijk, maar man wat hoop ik dat we in Nederland mensen blijven begroeten van een afstandje zonder hand of knuffel (als standaard)

17 likes

Ik denk dat dit de populairste mening van het forum is!

4 likes

Maar dat geloof ik ook wel? Ik vraag mij alleen (hardop eigenlijk) af welke balans daarin nou het beste voor de werknemer is op de lange termijn en deels op de toekomst gericht. Hoe ver moet je wel of niet mee gaan in bepaalde dingen en er toch voor zorgen dat de (cultuur)verschillen niet nog groter worden. Maar goed het was niet als kritiek op jullie werkwijze daarin bedoeld ofzo en heb het idee/gevoel dat dat nu wel zo wordt opgevat eigenlijk.

1 like