Omatopic

Voor al je brei, haak of borduur avonturen. :older_woman:t3: Ik wilde eerst handwerktopic typen maar zag tijdig in dat dat misschien kon uitlopen op een heel ander topic. :upside_down_face:

Oh en… mocht je dit topic geopend hebben met het idee dat het een topic was voor allemaal lieve woorden over je oma mag dat ook best even tussendoor hoor :heart:

13 likes

Prachtige (ahum) foto van mijn briochevron sjaal! Lijkt nu volgens mijn vriend vooral op een raar bh’tje :stuck_out_tongue_winking_eye:

13 likes

Oh dat ziet er echt mooi uit!

1 like

Ik borduur nu sinds twee maanden, en het gaat al steeds beter!


Dit is mijn meest recente werkje!

7 likes

Netjes!! Leuke kleuren ook!

1 like

Mag deze weefteef zich hier ook bij voegen. :stuck_out_tongue:

4 likes

Ik heb alleen een opzetje gemaakt haha een half jaar geleden enthausiast allemaal dingen gekocht en toen abrupt gestopt toen ik aan de scriptie moest en sindsdien niet meer aangeraakt. Maar als ik weer tijd heb zal ik zeker wat posten :wink:

1 like

Nou, ik heb veel vrienden die ook handwerken, dus ik wilde ook iets gaan doen! Er staan heel veel beginner filmpjes op youtube (wel in het engels) en veel tutorials op tumblr, dus vanuit daar ben ik gaan leren.

Als je eenmaal wat basissteken netjes kent wordt het steeds makkelijker, en ik vond het echt makkelijk om mee te beginnen. Er zijn ook veel borduurpakketen te vinden tegenwoordig, dus dat is ook handig als je wil beginnen.

(Borduurstof haal ik bij xenos, of aliexpress, garen bij de action of xenos, en borduuringen bij aliexpress (xenos heeft ze ook) Mijn naalden komen bij de Hema vandaan, zijn de borduurnaalden)

Ik weet niet of jullie www.ikbenirisniet.nl volgen maar die borduurt ook sinds een tijdje en heeft al kei mooie dingen gemaakt! @Andreya @ladygodiva

De bh vibes worden nog serieuzer :joy::

3 likes


Ik ben weer bezig met het haken van een baby dekentje met deze cirkels in vierkanten. Ben nu net over de helft met de lapjes.

15 likes

Ik borduur ook sinds afgelopen herfst en ben nu bezig met een grote Hufflepuff crest. Zal binnenkort een foto posten, hij is nu onderhand wel bijna klaar (ook al moet ik nog steeds wel veel). Hij heeft in totaal ook >30.000 kruissteken, maar ben er wel echt heel trots op.

2 likes

@HenkdeMol Ben benieuwd!!!

Ik had een foutje gemaakt met m’n briochevron en toen kreeg ik het niet (snel) goed en werd ik boos en toen heb ik het uitgehaald. :neutral_face: Uiteindelijk meer dan een uur bezig geweest met het ontwarren van het garen. Top dag was dat. :grimacing: Nu met iets anders begonnen maar vind het niet echt een leuk patroon tot nu toe dus mehhhhhh.

1 like

Goed dat je me tagt, was het alweer vergeten haha.

Zitten redelijk wat fouten in wel, is mijn eerste keer borduren ooit en ben maar gewoon ergens begonnen haha.

29 likes

Ooh dat is echt heel gaaf! (maar als medehufflepuff ben ik wel wat bevooroordeeld)

1 like

Hufflepuff pride! Etsy staat echt vol leuke patronen.

Wooow, supergaaf! Hoelang ben je daar al mee bezig?

Ik ben bezig met een sprei van granny squares. Moet alles nog aan elkaar naaien, en dan zal het waarschijnlijk in een kast eindigen :stuck_out_tongue:

18 likes

Neeeee lekker op de bank leggen! Wordt mooi!

Ben er in oktober mee begonnen, maar hoeveel uren er precies in zitten durf ik echt niet te zeggen. Heel veel in ieder geval hahaha. Maar sommige avonden zit ik er uren aan, andere keren een hele week niet.

Luister veel naar luisterboeken of borduur gewoon op de bank met een simpele tv serie. Het borduren op de bank vind ik nog een beetje onhandig wel.

@Tine mooie kleuren!!! Bij mijn deken hebben alle vierkantjes nog een jaar in de kast gelegen voordat ik de moed had verzameld ze allemaal aan elkaar te naaien haha.

2 likes

Zoooo vet!
Heel leuk met al die kleurtjes. Gewoon over je bed leggen ofzo hoor is hartstikke leuk. Hoe ga je ze spannen? Ik ben nu voor het eerst ook bezig dus met een lapjes deken en ik heb een rubberen tuin knie matje (als je snapt wat ik bedoel) gehaald en wil daar dan met sateprikkers in prikken. Zag het op pinterest leek me wel een slim idee.