Werk (algemeen topic)

Voor alle zure kantoortrutten :smile:, carrièretijgers :nauseated_face:, en andere werkenden!

Ik miste soms een topic om algemene vragen te stellen over werk-gerelateerde zaken, die niet per sé aan een bepaalde baan of sector gerelateerd zijn. Dus hierbij zo’n algemeen topic over werk, waar we het kunnen hebben over bijvoorbeeld:

 • wel of niet thuiswerken, zo ja - hoe thuiswerken
 • aantal uur dat je werkt
 • hoe ga je om met de minder leuke onderdelen van je werk
 • beoordelingsgesprekken, ontwikkelafspraken, etc.
 • je carrière plannen
 • toen ik begon aan mijn eerste baan liep ik wel eens tegen praktische vragen aan, zoals: wat als ik een doktersafspraak heb die alleen onder werktijd kan?
 • etc. etc.

Gerelateerde topics over specifiekere onderwerpen:
Sollicitatie topic
Zzp/freelance/eigen bedrijf-topic
Rechtentopic
Leuke dingen op je werk
Ergernissen op je werk
Jouw domste / genantste fout of blunder op werk

Sector-specifieke topics:
Werken in de zorg topic
Onderwijs topic

7 likes

Leuk topic! Deze kan misschien ook nog in de beginpost, haha: Jouw domste / genantste fout of blunder op werk

1 like

Op het topic op gang te brengen, polls zijn altijd wel populair haha :wink:

Ik werk…

 • Op een kantoor
 • Niet op een kantoor

0 stemmers

Ik vind mijn werk…

 • Mijn droombaan
 • Leuk
 • Gaat wel
 • Niet leuk
 • Verschrikkelijk

0 stemmers

2 likes

Ik ben zelf op het moment aan het overwegen of ik van fulltime (36 uur) naar 32 uur zal gaan. De reden is dat ik mijn werk wel oké vind, maar niet megaleuk, ik geniet zeker meer van mijn vrije tijd. Ik krijg ook geen energie van mijn werk, ben 's-avonds en in het weekend vaak moe, mede dankzij een aardige reistijd.
Én ik heb het extra geld niet nodig, dus waarom zou ik het dan niet doen?

Ik ben alleen ‘bang’ voor de reacties van collega’s en mijn manager, omdat ik niet een concrete reden heb (zoals kind gekregen) denk ik dat ze me misschien zwak vinden. Er zijn wel meer mensen die 32 uur werken maar de meesten 36. Weet dat ik me daar op zich niks van moet aantrekken, maar het kan ook wel effect hebben op je werk.
Zijn er mensen die minder zijn gaan werken of al vanaf het begin parttime werken, zonder daar een praktische reden voor te hebben? Krijgen jullie wel eens reacties van collega’s? Heeft het effect op jullie werk dat je er een dag (of meer) minder bent?

1 like

Thanks! Ik heb het topic toegevoegd :blush:

1 like

Ik snap wel dat je bang bent voor de reacties van collega’s. Althans, ik weet niet hoe de sfeer bij jou op kantoor is maar bij mij vinden sommige mensen je al snel ‘zwak’ als je parttime werkt of vakantie neemt. (Ja echt wtf.)
Maar het is jouw leven. Zolang jij het kunt regelen met je baas is het toch prima? Je moet doen waar je gelukkig van wordt en als anderen daar iets over te zeggen hebben, laat ze zich dan met hun eigen zaken bemoeien.
Ik zou er alleen op letten dat je niet 32 uur gaat werken en dus ook voor 32 uur betaald krijgt, maar wel voor 36 uur aan werk moet doen. Dat hoor ik de laatste tijd vaak van mensen die ‘minder’ gaan werken bij hun huidige baan.

1 like

Qua sfeer is het een vrij gemengde afdeling, er zitten ook wel wat workaholics maar de meesten beetje gemiddeld, wel ervoor gaan maar niet 60u bij wijze van spreken.

Helemaal mee eens, maar ik vind dit in mijn hoofd makkelijker dan in de praktijk :sweat_smile:

Goeie tip, dit hoor ik inderdaad ook vaker. Ik ben hier in mijn geval niet zo bang voor!

Ik ben ook minder gaan werken (van 40 naar 36 uur). Je krijgt af en toe wel opmerkingen van collega’s maar daar trek ik me niets van aan.
M’n werk is niet minder geworden, dus dat is af en toen wel lastig, dat ik niet alles af krijg. Aan de andere kent werk ik efficiënter nu doordat ik minder moe ben.

1 like

Bedankt dat je je ervaring deelt, goed dat je je er niets van aantrekt!

Hier hoop ik ook een beetje op, niet als hoofdreden maar als bijkomstigheid.

Hoe doe je dat in jouw geval dan, als je het niet af krijgt? Moet je dan niet toch langer werken of krijg je een achterstand?

Ik ben twee jaar terug van 40 naar 32 gegaan, en echt. Ik ben er nog elke week zo blij mee dat ik dat heb gedaan. Ik trok die 40 uur gewoon niet meer. Ik kon s Avonds niets doen want ik was te moe, en in het weekend moest ik boodschappen doen, huishouden, kapper, vrienden zien, verplicht familiebezoeken. Het ging echt niet meer. Ik had geen kind of een andere geldige reden, maar er heeft nooit iemand moeilijk over gedaan. Ook al was het in mijn functie makkelijker geweest als ik fulltime werkte.
Dus doe het! :smile:

4 likes

Ik was van te voren ook wel bang voor reacties van collega’s, dus ik snap het heel goed hoor! Maar ik vind dit zo veel fijner!

Dat kan ik gelukkig zelf beslissen. Soms werk ik door (ik mag de overuren tellen), soms kom ik op m’n vrije dag werken en soms laat ik het gewoon liggen.

1 like

Ik heb morgen mijn eerste werkdag bij mijn eerste ‘echte’ baan. Zie er wel een beetje tegenop, maar ben ook wel benieuwd! Nu al zin in mijn salaris :smirk:

6 likes

Ik werk sinds twee weken als admin medewerkster bij het equivalent van bureau jeugdzorg (niet in NL) en hier hoef je alleen de middelbare school diploma voor te hebben. Het gaat meer om affiniteit met de sector. Als er zoiets in de buurt is of iets soort gelijkt zoals een stichting voor iets waar je je mee betrokken voelt zou dat misschien iets zijn ?

1 like

Heb je wel is overwogen om een deeltijd of avondopleiding te gaan doen aan een universiteit en dan gewoon 2 dagen er naast werken o.i.d en in het begin gewoon een simpel baantje. Als je dan al een tijdje bezig bent heb ik gemerkt dat het een stuk makkelijker is om al een (bij)baan te vinden die in je nieuwe straatje ligt.

1 like

@Mhysa je zou voor de grap is deze gratis studiekeuze test kunnen maken heb daar vroeger best wat aan gehad. https://icares.com/tests/start/education

2 likes

@Mhysa welke regio?

Jaa ik was al op zoek naar een topic als dit! Ik begin morgen met mijn eerste baan na het afstuderen. Tussen mijn bachelor en master heb ik al aan jaartje gewerkt, en naast mijn master freelance werk gedaan, maar dit voelt toch alsof het nu pas “echt” is.

Tot nu toe heb ik een hele positieve indruk van het bedrijf, maar ik vind het ook spannend. Mijn grootste angst is dat het tegenvalt en ik straks heel ongelukkig aan het werk ben. Ik heb dat al een aantal keer meegemaakt bij banen en stages. Ik hoop gewoon dat ik straks goed op mijn plek zit.

@Atlas Zie dat jij ook morgen begint, succes! Wat ga je doen?

5 likes

Dat laatste herken ik heel erg! Hopelijk krijgen we het naar ons zin :slight_smile: Ik ga werken , en jij?

Ik hoop inderdaad dat dat het goed bevalt, bij jou ook! Ik zal hier wel meer blijven posten over mijn ervaringen. Ik begin als consultant.

1 like

@Atlas @Rilah Succes! Ik begin morgen ook bij mijn eerste echte baan. Ben wel een beetje nerveus maar de eerste dagen zijn vooral introductie, denk dat ik meer stress heb voor mijn eerste dag op mijn afdeling donderdag.

4 likes