Forum update

Forum Update

Het forum Feminarum bestaat inmiddels bijna 150 dagen, dus hoog tijd voor een nieuw overzicht!
Er is sinds de 100 dagen-verjaardag namelijk weer een boel gebeurd.

Nieuwe moderators

Als eerste hebben we twee nieuwe moderators: @Mhysa en @boemboem. En we zijn ook erg blij met ze! Heb je vragen of opmerkingen over het forum, dan kun je dus ook bij hen terecht!

Quizzen - we zijn er dol op!

Ook gebeurd: Weer nieuwe FF Quizzen waar altijd veel mensen aan meedoen! Als eerste dank aan de organisatoren (@Eddie, @Evenveel, @Pierlala en @anon98052296) voor de tijd en moeite die ze hebben genomen om de quizrondes te maken. Wie had ooit gedacht dat Youtube begonnen was als datingsite en dat de domeinnaam van Youtube pas in 2005 werd geregistreerd? Of dat Bradley Cooper en Jennifer Lawrence in 4 films samen hebben gespeeld?

Dat we dol zijn op quizzen blijkt ook uit De eindeloze quiz, die inderdaad door en door gaat. En met dank aan @Eddie is er nu zelfs De Grote België Quiz. Met verrassend veel West-Vlaams.

Quizheld is ontegenzeglijk @Jeminae die als enige forummer in alle vier de afgelopen quizzen in de top-10 wist te eindigen!

FF-Talk

Over uitspraken gesproken: Ben je benieuwd hoe je mede-forummers klinken? Kijk dan vooral even in het FF-Talk topic, waar inmiddels al 350 voice-berichten zijn ingesproken! Dankzij @Lula trouwens, die had ontdekt dat ook dat gewoon kan in het forum! Inspreken in de memorecorder op je telefoon en meeposten dus!

Populaire topics

Wat je even kwijt wil blijft het meest populaire topic. We zitten inmiddels bij WJEKW #8 (ze gaan automatisch dicht na 5.000(!) posts). Nummer 7 was in 14 dagen gevuld, nummer 6 had er 13 dagen voor nodig en nummer 5 ging na 16 dagen dicht. Gemiddeld genomen dus 2.500 posts per week, of iets meer dan 350 per dag. Over FOMO gesproken …

Ook interessant: Sommige topics heten ‘Wat je even kwijt wil’ en anderen heten ‘Wat je even kwijt wil T ’. Welke wint? Over een jaar gaan we tellen!

Het topic met de meeste views is het eerste Beautyblogtopic XL, dat ruim 189 duizend views heeft gekregen voor het dicht ging.

Relatief gesproken is trouwens het topic Grappige forumposts verzameld het populairst met 11 posts en 1595 views (145 views per post!). Mooie outfits van celebrities, ondanks dat het maar 8 posts heeft, staat op een goede tweede plek met 118 views per post. Je hoeft dus niet groot te zijn om populair te zijn!

Over de leden

We hebben op dit moment 1.501 actieve leden. Er zijn uiteraard wat meer accounts (1.653 om precies te zijn), maar dat zijn allemaal accounts die ooit in het begin zijn aangemaakt maar nooit geactiveerd of gebruikt zijn.

Van de 1.501 gebruikers hebben 46 gebruikers een forumnaam van drie karakters (de kortst toegestane lengte), en één gebruiker heeft een forumnaam van 21 karakters. Er zijn daarnaast ook acht gebruikers met een forumnaam die alleen uit cijfers bestaat (streepjes daargelaten).

Ook na het 100 dagen-bestaan hebben we trouwens ook enthousiast met titels gespeeld in het Bedenk een titel voor je medeforummer-topic. Maar liefst 296 titels zijn er momenteel in gebruik, de één nog maffer dan de ander.

Zo hebben we:

  • beroepen: zandkorreltelster in de woestijn, onderbroekenvouwer, Illustere illustratrice
  • voorkeuren: Haat stijve kapsels, draagt alleen kattenprints, anti-tweelingen, I love :eggplant:
  • dieren: The wokest kitty, A bear necessity, Alpha-paca en
  • onbegrijpelijke titels: Twijfelt tevens kont, Vleeshomp met een brein, Nakend te paard

Er komen ook telkens meer leden bij. In juni 136, in juli 105 (vakantieperiode!) en in augustus 133. De donderdag is in het algemeen de drukste dag qua inschrijvingen, met gemiddeld rond de zes nieuwe leden.

Over het bezoek

Gemiddeld komt 82% van de bezoekers van de afgelopen maand elke dag even kijken. Jullie zijn dus erg trouwe forumleden! De populairste dag was 20 september met 85.65% van de leden die die dag even langs kwam.

En dat niet alleen: van alle leden die even komen kijken, is rond de 60% ook daadwerkelijk actief (posten of liken). Dus jullie zijn ook nog eens actievelingen!

Over actief gesproken: De eregalerij van actieve posters met meer dan 2.000 posts bevat nu 6 leden!

Het overgrote deel van de leden (meer dan 80%!) maakt trouwens gebruik van mobiele devices, met name mobiele telefoons. Sommige leden maken gebruik van zowel een computer als een mobiel apparaat, maar het merendeel forumt vooral op de telefoon.

Over posts en likes:

Over dat actief zijn: Er zijn op dit moment 196.934 posts geschreven. Daarvan heeft 137.264 posts één of meer likes gekregen. Ruwweg tweederde van de berichten dus.

20 September was trouwens de like’ste dag met 12.291 likes in totaal gegeven!

In totaal zijn er 802.815 likes uitgedeeld en dat betekent dat er gemiddeld per bericht 4 likes zijn gegeven. De variatie is overigens groot: De meest gelikete post heeft 224 likes en is geschreven door @Diamonds. Ze is alleen niet een van de topscorers qua likes verzamelen: We hebben op dit moment 5 leden die meer dan dan 10.000 likes in totaal gekregen hebben. A whole lotta love!

Serverstatistieken:

Al dat geforum heeft natuurlijk een effect op de server: Elke week komt er tussen de 900 MB en de 1 GB aan data bij. Het merendeel daarvan is foto’s: op dit moment zitten er ruim 65.000 foto’s in het systeem (en dat is bij elkaar 19GB aan data). Per maand genereren we trouwens met zijn allen rond de 450 GB aan dataverkeer. Best een boel.

De server zelf boemelt rustig door. Hier en daar wel wat hikjes (BOLLETJES!), maar gelukkig is dat nog maar zelden. Ook voor de nachtploeg is dat fijn: 's nachts kun je gewoon door blijven forummen!

Heel veel plezier en tot de volgende update!

Het team,

@Nescio, @Lula, @Mhysa, @boemboem en @anon25548216

145 likes

:heart::heart::heart:

1 like

Zo leuk die cijfers ook!

1 like

Super leuk dit! :balloon::heart:

Echt heel fijn gemaakt!

Leuk om te lezen! Ben benieuwd wat de statistieken zijn in 2037 :wink:

2 likes

Leuk om zo over het forum te lezen!

1 like

look momma, my title made it

6 likes

Zo leuk om te lezen!

Dit is zo leuk om te lezen! Leukste forum ooit dit, voel me er echt bij betrokken. :heart:

6 likes

Love it! Echt op een super leuke en fijne manier geschreven :heart:

1 like

Wauw zo leuk om te lezen, wat een tijd en moeite is er in deze post gestoken! Super

1 like

Zo leuk al die cijfers! Ben echt blij dat ik actief ben gebleven op FF. (Ben ook erg blij dat mijn titel genoemd wordt als beroep, zeer jammer dat ik het niet in mijn echt leven kan uitvoeren)

3 likes

Super leuk om te lezen! Op naar de volgende 150 dagen :cheer:

Aaah echt leuk, ik hou echt van al die statistieken!

1 like

Zoo leuk om dit allemaal te lezen.
:heart:

Heel leuk geschreven !

1 like

Mega leuk dat jullie hiervoor de moeite nemen!

2 likes

bij dezen like ik al jullie reacties

2 likes

Oeh wat leuk, een eervolle vermelding! (En dat alleen maar omdat ik blijkbaar goed kan gokken :stuck_out_tongue:)

1 like