Review je spellen


#1

Omdat spelletjes leuk zijn maar het soms lastig kiezen is welke je deze keer koopt.


Durf te vragen
Wat je even kwijt wilt #11
#2

Ik heb vorige week het kaartspel Machiavelli gekocht en vind het erg leuk. Heb het tot nu toe alleen met mijn vriend gedaan maar het kan met 2-7 spelers. Het is best wel tactisch! Enige mindere dat ik kan bedenken is dat mijn vriend het te serieus neemt en daarom soms te lang over zijn beurt doet :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ik vind patchwork ook heel leuk, dat kan alleen met twee personen.


#3

Favoriete spel van vriend en mij. Is voor 2 spelers en met tactiek (vinden wij belangrijk). De oude versie hiervan hebben we tig keer gespeeld en deze vernieuwde versie is ook erg leuk. Erg gelijkend met de oude versie, maar nieuwe kaartjes en net iets andere manier van spelen.

Ook leuk, redelijk eenvoudig en duurt niet erg lang. Makkelijk voor tussendoor of voor op vakantie. Niet een spel waar je achter elkaar meerdere potjes van speelt. Spelen we altijd met zijn 2en.

Ook een favoriet spel van vriend en mij. We hebben er een aantal uitbreidingen bij, maar zonder is het ook leuk. Beetje Catanachtig, maar dan anders. Zeker een aanrader. Leuk met zijn 2en maar ook met meerdere personen. Niet moeilijk uit te leggen. Nadeel is dat je als ervaren speler de tactieken kent die een onervaren speler niet heeft.

Leuk spel, voor maximaal 2 potjes. Kan met zijn 2en maar is leuker met meer. Erg veel geluk en weinig tactiek. Halen we hierdoor niet regelmatig uit de kast.

Vooral leuk met meer dan 2 personen, met zijn 2en wat saai. Zowel tactiek als geluk.

Dobbelversie van het spel hierboven. Leuk, maar ook leuker met meer dan 2 personen. Duurt niet lang, makkelijk voor tussendoor een potje of op vakantie.

144974_1_image

Oud spel, maar wel leuk. Ik heb dit alleen nog met vriend gespeeld, weet niet hoe het met meerdere mensen zal zijn. Het is wel een spel waarbij je lang nadenkt als je aan de beurt bent, waardoor het niet heel vlot speelt. Ondanks dat wel leuk. Zowel tactiek als geluk.


#4

Mijn favorieten op dit moment:

  • Machiavelli (@Bertha ik speel ook heel serieus haha. Kiezen van karakters duurt bij ons soms al een eeuwigheid)
  • De Mol (lijkt op weerwolven, maar niemand gaat dood, dus de spanning blijft het hele spel lang. En het gebeurt niet dat de beste spelers als eerste worden vermoord. Ik vind het daardoor veel leuker.)
  • Magic Maze (dit spel is realtime én coöperatief. Alsof je aan het gamen bent, maar dan op een bord.)
  • Boonanza (lekker makkelijk en altijd grappig door de onderhandelingen)

Zo ziet Magic Maze eruit; je moet pionnetjes naar de uitgang van een doolhof brengen (en tussendoor nog wat dingen doen), maar elke speler mag maar 1 richting op bewegen. Dus je beweegt elk pionnetje met z’n allen. De catch: je mag niet praten met elkaar.


#5

Leuk topic, love bordspellen :upside_down_face:
Mijn all time favorieten zijn:
Kolonisten van Catan


Saboteur

Hamsteren

Rummikub
image
Qwixx

Party & co extreme

30 seconds
image
Onvoorspelbaar


#6

Machiavelli heb ik vorige week voor m’n verjaardag gekregen, die moet ik dus maar snel proberen :grin:


#7

Mijn lievelingsspellen op het moment
image
Iedereen moet een treinspoor aanleggen tussen verschillende punten in Europa. Mega leuk spel, best tactisch, en je kan elkaar lekker dwarszitten


Na een hele tijd weer eens uit de kast getrokken, blijft leuk!


All-time favorite


Leuk simpel spelletje

image
leuk voor op een feestje

image
Voor mensen met een beetje zwarte humor


#8

Mijn favoriete bord spel is Elfenland. Super leuk spel waarbij je tactisch moet nadenken. Het Wie is de Mol?-spel is ook erg leuk.
Op mijn telefoon ben ik verslaafd aan Nonogram.
Omdat de titel niet voldoende specifiek is wil ik ook een eervolle vermelding doen naar verstoppertje en sjoelen.


#9

Sjoelen :heart:
Stoepranden hoort daar ook bij! Uuuuuuren speelplezier


#10

Zoveel spellen vinden wij leuk. Nu spelen we vaak Azul of Photosynthesis. Carcassonne en Ticket to Ride blijven ook altijd leuk.


#12

Splendor, echt heel leuk! Je moet je tactiek elke keer weer een beetje aanpassen en de kaarten die het bord vormen zijn nooit hetzelfde

#13

Ik ben heel erg fan van ticket to ride nordic countries en Jaipur! Zijn heel leuk omdat je het met z’n tweeën kan spelen ^^


#14

Jaaaa love cards against humanity


#15

Ik kom hier ook even binnen gevallen, ondanks dat het zo stil is.

Mijn favo spellen:
-Machiavelli
-carcasonne
-ticket to ride
-boonanza
-beverbende
-hanzensteden
-colonisten van Catan bordspel, kaartspel en dobbelspel
-take 5!
-saboteur
-skip-bo
-regenwormen

En eigenlijk bijna alles van 999-games dus🙈 het is een hele lijst maar we hebben nog véél meer dan dit. Ik hou echt echt echt van spelletjes. Ook mijn eigen vriendinnen groep en onze gezamenlijke vrienden groep en onze beide families houden allemaal van spelletjes! Ouderwets Monopoly of kaartspellen zoals toepen en 1000en zijn ook altijd goed.


#16

Mijn vriend heeft Cards Against Humanity gekocht, ik geef het een 9/10


#17

Heb gisteren voor het eerst De Grote Dalmuti gespeeld, wat een leuk spel! Het is een kaartspel waarbij je je zo snel mogelijk je kaarten weg moet zien te spelen. Lukt je dat, dan ben je de Grote Dalmuti. Eindig je als laatste, dan ben je de Grote Dienaar en moet je, zolang je dat bent, de kaarten schudden, bier halen, iedereen van chips voorzien etc. Geef het een 10/10.


#18

Bol.com heeft een 2 voor €20 actie! Ik weet alleen niet voor hoe lang nog…

Dus ik heb gisteren Camel up en Machi Koro besteld. :grin: Ben benieuwd of het wat is. De Haven-uitbreiding van Machi Koro klonk ook leuk maar Camel up was duurder, dus zo heb ik meer profijt van de actie hahaha.


#19

Oké, ik heb zojuist in m’n eentje even Camel up uitgeprobeerd (want m’n vriend wilde niet even meedoen :sob:) en zelfs in m’n eentje vond ik het al leuk. Kan niet wachten tot er daadwerkelijk iemand mee wil doen. :grin::grin:


#20

Ik ben helemaal niet zo thuis in de spellenwereld. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Ik ben op zoek naar leuke tweepersoonsspellen die makkelijk mee te nemen zijn. We gaan kamperen en ik vrees dat Uno ook gaat vervelen.:sweat_smile:


#21

Voor m’n verjaardag kreeg ik het spel ‘valse motten’. Een spel waarbij je vals MOET spelen om te winnen. Het is echt fantastisch.