Huizen/woningmarkttopic #2

Continuing the discussion from Huizentopic - #5668 door Evenveel.

Previous discussions:

@Mar22

Wij kijken naar huizen van ongeveer 75% van onze max hypotheek en zijn artsen, waarbij je contract door veel hypotheekverstrekkers altijd als een vast contract wordt behandeld. Maar ik hecht teveel waarde aan mijn nachtrust om te bieden zonder voorbehoud van financiering joh. 10% boete man, hallo

2 likes

Ja en nee, het was zeker een optie. Beide eigen geld, geen maximale hypotheek, vast contract etc. maar ik wilde dit absoluut niet. Ook “makkelijk” gezegd van een financieel adviseur want als er wel wat gebeurd, er ineens een reorganisatie komt of iets anders valt tegen dan kost het hem geen cent maar jullie wel. Maar in deze tijd hebben sommige andere mensen geen moeite met bieden zonder voorbehoud, daar is iedereen anders in. Ik hou zelf van zekerheid en kan het bedrag van een boete wel beter gebruiken :joy: Hypotheek was uiteindelijk binnen een week geregeld, dus qua tijd maakte het niks uit.

Beetje hetzelfde als kopen zonder bouwtechnische keuring, dat doet de een ook en de ander niet.

4 likes

Ja exact, ik zou er ook echt niet van kunnen slapen denk ik! Maar een lager voorbehoud zou ook kunnen idd, soort middenweg.

1 like

Volledig zonder voorbehoud van financiering zou ik niet durven, maar wij hebben wel een lager voorbehoud van financiering doorgeven dan ons bod. Dit om te laten zien dat we desnoods over genoeg voldoende geld beschikken om dat gat (mocht huis lager dan bod getaxeerd worden) op te vullen. Dit bleek achteraf wel een van de redenen waarom de verkopers voor ons kozen, omdat het voor zekerheid zorgde bij hen.

3 likes

Ja dat gaan wij binnenkort ook doen!

2 likes

Oh spannend, benieuwd of het jullie lukt! Succes!
Ik voel toch meer voor de optie met een lager voorbehoud van financiering, hoop dat dat genoeg gaat zijn!

1 like

@Mar22 wij hebben volledig zonder voorbehoud van financiering geboden. We hebben vooraf uitgebreid gesproken met onze hypotheekadviseur en zaten met onze biedingen ruim onder ons budget. Hebben beiden een vast contract en genoeg spaargeld. We vonden het daarom ook niet heel spannend eigenlijk.

1 like

Wij hebben nu ook zonder voorbehoud van financiering, maar wel op een nieuwbouwproject dus wel een andere situatie. En met ouders die garant staan. Bij een bod op bestaande bouw hebben we zoals iemand anders hier ook zegt een gedeelte zonder voorbehoud gedaan. Succes, spannend!

1 like

Klein dorp in de Randstad met 10k inwoners, standaard jaren ‘90 rijtjeshuis, tuin op het oosten. 350k te koop, is gewoon door meerdere mensen over de 400k geboden. Ik kan wel in een hoek gaan zitten huilen, hoe gaan we daar als nu-huurders tegenop boksen?

Ik begin langzaamaan te twijfelen om de Randstad te verlaten, ook al wil ik mijn regio en ouders eigenlijk helemaal niet achterlaten.

Eigenlijk is het in de kleine dorpjes in de randstad vaak erger. Omdat daar minder aanbod is en ‘jonge’ mensen die dan uit het dorp komen er vaak willen blijven wonen en ook op zoek zijn naar een koopwoning, dus ook weer naar verhouding meer concurrentie. Maar wel echt rot dat het zo moeilijk is.

Ja, goeie! Wij komen hier allebei niet vandaan, maar vinden het hier wel heel fijn en willen eigenlijk niet uitwijken naar een Capelle a/d IJssel of Zoetermeer.

Vriendin van mij zocht ook in de dorpjes daartussen (Pijnacker, Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs etc) en uiteindelijk toch huis in Zoetermeer gekocht, omdat het te moeilijk was. Ze komt wel uit Zoetermeer, maar hoefde niet perse terug. Moet wel zeggen dat ze echt aan de rand woont, en dat het net zo goed Pijnacker had kunnen zijn.

En eventueel Waddinxveen? Is nog wel net wat goedkoper dan Pijnacker/Berkel/Nootdorp etc waardoor je niet meteen 4 ton kwijt hoeft te zijn voor een huis. Behalve de nieuwbouwwijk dan.

1 like

Totaal onverwacht vanmorgen een bezichtiging gehad. Gaat nu tussen mij en een man van een jaar of 45 en mij. De vorige bewoonster mag een keuze maken. Zo spannend.
Ze belden mij of ik over uurtje tijd had om te bezichtigen, maar eigenlijk kon ik niet, maar mijn collega heeft langer voor mij gewerkt toen ze zag hoe graag ik het wilde.

In het interessemaaltje wel gezet dat ik momenteel ongewild bij mij ouders woon i.v.m. verbroken relatie hopelijk weegt ze dat een beetje mee. :sweat_smile:

Het is ook echt een super mooi appartement in een voormalige school.

31 likes

Vandaag gehoord dat de financiering rond is. Man wat een opluchting ook al hadden we nog veel tijd over. Ben zo opgelucht dat dit hele gedoe straks voorbij is en we “gewoon” kunnen gaan klussen in huis.

31 likes

Ik woon ook in een schoolgebouw! Echt nog steeds superblij mee. Hopelijk krijg je het.

3 likes

Gefeliciteerd! Herken het echt helemaal. Heb echt gehuild toen de adviseur belde dat we finaal akkoord hadden haha.

1 like

Haha Ik denk dat onze adviseur ook echt denkt dat ik een zenuwachtige wappie ben haha. Maarja ik vond het gewoon spannend en wilde echt niet om een domme bank fout of langere termijn het huis kwijt raken waar we zo mega blij mee zijn. Wel ook gejankt toen het bod wat geaccepteerd. Nu was ik nog te veel bij de notaris met mijn hoofd en alles waar we nog over moeten nadenken. Wel gelukkig al wat lekkers gehaald qua snacks en drank na de notaris om even bij te komen dus we konden het gelijk vieren haha.

1 like

Nee maar echt! Zo’n akkoord van de bank is dan zooo belangrijk voor je gemoedsrust. Ah meteen naar de notaris? Had je meteen vandaag ook de overdracht gepland of moest je iets anders bij de notaris?

1 like