Tips, ervaringen & aanraders #3

Als onderstaande meme soms ook op jou van toepassing is, ben je hier in het juiste topic :heart:

18 likes

@Bathwater ik heb het even uitgerekend (:nerd_face:) en de 1+1 actie (vanaf maandag ook weer bij de Ap) is ietsje goedkoper dan die 6 flessen bij bolpuntcom. Ene is 19 cent per wasbeurt, de andere 24 cent!

4 likes

Haha ik voel me dan echt zo iemand die gewoon koopt en niet berekend wat de liter prijs of kg prijs is. Ik ben dan zo chaotisch en denk shit. Ik heb nog luiers nodig, ik sta in de appie, snel maar de luiers meenemen. Oh wasmiddel is op, eigen merk ah mee.:face_with_hand_over_mouth:

2 likes

Ik ben ze allebei haha, maar als het even kan reken ik dat soort dingen altijd uit. Prijs per luier, per wasbeurt, etc. Scheelt dan 2 cent ofzo maar voelt gewoon goed om de “beste” deal te pakken haha. :sweat_smile:

2 likes

Heel goed van je! Ik moet dat ook meer doen.

1 like

Oh, dan zet ik ze in m’n appie bestelling voor maandag. Dankje!

1 like

@Sarie is je baby erg huilerig? Dan misschien de moeite waard om je in te verdiepen. Mijn K is ook met vacuüm geboren, maar die had nergens last van. Althans, zeer waarschijnlijk hebben ze wel ff goed hoofdpijn en ze gaven in het ziekenhuis als tip om hem vooral niet teveel bij allemaal mensen in de armen te duwen, maar that’s it.

Wat de anderen al zeggen; doe wat goed voelt voor jullie. Maar een geboorte met vacuüm betekent dus niet per definitie dat je baby andere dingen nodig heeft dan bij andere vormen van bevallen.

Wie zocht hier laatst toffe dekbedovertrekken haha

Ah, dat was ik! Heel leuk deze. Ben inmiddels alleen wel al voorzien :smile:

1 like

@Saturnus kunnen we niet een rooster maken, dat er elke week iemand is die dit uitrekent :joy:

2 likes

Tip: hema heeft komende week weer stapelkorting op oa de rompers. Wel iets minder goed dan de normale actie (dan is het 2+1, 3+2 of 4+3) maar weet niet of die ook weer gaat komen dan nu. Ik sla met die stapelkorting altijd vast rompers in de volgende maar in :wink:

2 likes

Hoeveel luiers raden jullie aan om te kopen in maat 1?

Zou ik per week bekijken.

Als het je eerste kindje is: niet teveel tegelijk kopen van een merk, want misschien bevalt een bepaald merk je niet. Ik zou de eerste dagen Premium Protection gebruiken van Pampers, gewoon een standaard verpakking, en bekijken of dat bevalt. Zo ja, dan kan je een maandbox kopen, die zijn voordeliger. Zo nee, experimenteren met andere merken. Een pak luiers is zo gehaald of besteld.

En het ene kindje groeit harder dan het andere kindje, dus koop niet te ver vooruit.

1 like

Zou er niet teveel halen.
Wij kregen ook allemaal van die luiertorens als cadeau.

Iemand tips voor een fijne ringsling? Ik heb een Tula FTG van nummer 1 die prima is voor buiten. Zoek nu echt iets comfortabels en makkelijks voor thuis zodat baby daarin kan terwijl ik peuter probeer te vermaken straks :sweat_smile:

Heeft iemand een idee wat precies het verschil is tussen een peuterspeelzaal en kinderopvang?
Alsin; heeft het meerwaarde om M. aan te melden voor de peuterspeelzaal als ze ook naar de kinderopvang gaat?

Nee de meeste kinderdagverblijven werken met een VVE-programma, dat overeenkomt met de programma’s waar voorscholen ook mee werken.

En als ze dat niet doen, werken ze wel vaak themagericht. Ik zou gewoon kiezen voor 1 plek voor je kindje.

1 like

Mocht je interesse hebben; ik heb een ringsling te koop staan voor 30 euro exclusief verzendkosten. Het is de Hoppediz Ringsling New York Turquoise.

Weet iemand hier hoe de kleding valt van de C&A? Ik koop eigenlijk voor mijn zoontje alleen kleding bij de Hema omdat dat altijd goed valt, maar wil ook eens wat anders.

Heeft iemand tips voor een leuk rugtasje voor mee naar het kinderdagverblijf? Of is dat niet handig om mee te geven? De hele luiertas lijkt me ook een beetje veel van het goede.

@Dojacat ik weet niet hoe het zit met grotere maten maar alles tm maar 62 valt vrij kort vind ik. Rompertjes, tuinbroekjes…