Updates en mededelingen

De nieuwe instellingen voor toegang tot de afgesloten topics zijn doorgevoerd!

De Members only-topics zijn nu alleen voor leden met 50 of meer berichtjes bereikbaar.

Waarom hebben we dit doorgevoerd?

Sommige topics zijn gewijd aan gevoelige onderwerpen die je niet graag in het openbaar bespreekt. Door deze berichten alleen voor leden beschikbaar te maken die 50 of meer berichten hebben gepost in de open topics, weten we zeker dat de afgesloten topics niet door toevallige voorbijgangers worden gelezen maar door mensen die echt bijdragen aan het forum.

Wat moet ik doen om bij de Members only-topics te komen?

Let op: Iedereen die op zondag 24-06-2018 al 50 berichten had is automatisch toegevoegd.

Dat is eenvoudig: Je moet minimaal 50 berichten hebben geplaatst in de openbare topics en minimaal 30 dagen actief lid zijn. Het gaat hierbij om berichten die een inhoudelijke toevoeging bieden om het forum interessant en gezellig te houden. Berichten in de topics over tv-programma’s worden niet meegerekend.

Als je dat hebt gedaan, dan kun je een verzoek tot toegang sturen. De moderators zullen je dan opnemen in de juiste groep.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen gaan spammen alleen maar om het berichtenaantal omhoog te krijgen. We zullen daar ook op controleren, zodat je er gerust op kunt zijn dat alleen echt actieve mensen toegang krijgen.

Je wordt verwijderd uit de Members Only groep als je 3 maanden niet actief of vrijwel niet actief bent geweest. Dit hoeft niet in MO topics te zijn. We gaan er vanuit dat jullie in dezen op ons vertrouwen wanneer we iemand als niet actief beschouwen. Je kunt een nieuwe aanvraag doen nadat je weer 50 berichten hebt geplaatst en 30 dagen actief bent.

Hoe kan ik toegang aanvragen?

 1. Ga naar het groepen-overzicht. (Je kunt daar ook via het menuutje met de drie verticale strepen rechts bovenaan het scherm komen - optie Groepen.
 2. Klik daar bij de groep FF_regulars op het knopje Request: 35

Je verzoek komt dan bij de moderators terecht die je toegang zullen geven. Alle aanvragen worden handmatig goedgekeurd. Je krijgt een reactie binnen 3 dagen.

Ik voldoe aan de toegangseisen maar heb geen toegang gekregen! Wat nu?

Laat het de moderators even weten! Het kan natuurlijk dat we een foutje hebben gemaakt en dat we je per ongeluk er niet bij hebben gezet. Dan voegen we je natuurlijk graag alsnog toe!

Ik heb nog meer vragen, aan wie mag ik die stellen?

Vragen mag je altijd aan de moderators stellen, daar zijn we voor. Soms hebben we even tijd nodig om een antwoord terug te sturen, soms vragen we zelf even intern door, maar altijd krijg je uiteindelijk een antwoord.

De moderators kun je bereiken door een pm aan ‘moderators’ te sturen. Je hoeft ons dus niet apart te berichten. Dan wordt je pm automatisch naar alle moderators gestuurd.


UPDATE 20-06-18

 • We zijn eruit wat betreft het minimaal aantal berichten voordat je ‘members only’ topics kunnen lezen. Vanaf a.s. zondag moet je minimaal 50 berichten hebben om deze topics te kunnen openen. Iedereen die op dat moment 50 berichten heeft, wordt automatisch toegevoegd.

 • N.a.v. de poll zijn de knoppen om berichten te delen op social media verwijderd.

 • We hebben geprobeerd meer overzicht te creëren door topics te verplaatsen naar bepaalde categorieën.

 • Het opbiechttopic is nu inmiddels ook ‘members’ only.

 • Hierbij overigens een verzoek om zoveel mogelijk te quoten. Zoals je weet, gaat dat niet vanzelf. Maar veel leden zouden het wel op prijs stellen.


UPDATE 11-06-2018

We hebben, zoals je wellicht hebt gemerkt, wat technische tegenslag m.b.t. het invoeren van het minimaal aantal posts voor de ‘member only’ categorie waardoor het allemaal wat minder vlotjes loopt dan gehoopt. Enerzijds blijkt het systeem wat weerbarstiger te zijn met betrekking tot het filteren op het aantal posts dat mensen geschreven hebben, anderzijds zit er ook een bug in de software ergens waardoor chatberichtjes niet worden opgeteld bij de post count, maar wel worden afgetrokken bij het resetten van de chat.

We zijn nu even aan het kijken naar de technische mogelijkheden en waarschijnlijk gaan we een voorstel doen voor het afschermen van het members only-gedeelte op basis van wat andere zaken die aangeven hoe actief mensen zijn op het forum.

Het is wat onstuimig met het gebruik van Android (en specifiek Samsung telefoons). Er komen bug reports binnen dat met name dit platform op dit moment niet helemaal lekker werkt. Ze zijn er wel mee bezig, maar het is niet helemaal duidelijk waar het probleem zit - ik verwacht wel dat het binnen afzienbare tijd wordt opgelost.

Met name de gebruikers van Chrome op Android hebben hier last van. Je zou kunnen proberen om Firefox te gebruiken. Voor Android kun je die hier in de Google Play store vinden:


UPDATE 03-06-2018

 • De poll voor het minimaal aantal berichten om te kunnen lezen/posten in het members only gedeelte is gesloten. Vanaf zondag 10 juni kun je daar enkel nog terecht wanneer je 50 of meer berichten hebt geplaatst.

 • Er loopt ook nog een poll voor het delen van berichten op social media. De uitslag daarvan nemen we ook meteen mee de 10e.

Mocht je eventuele vragen hebben, kun je hier terecht.


UPDATE 26-05-2018

 • Zojuist zijn alle zwanger en kinderentopics getagd als ‘zwanger en kinderen’. Je kunt deze tag negeren, dan zul je geen enkel topic met deze tag te zien krijgen, ook toekomstige topics!

 • Als je nu op de homepage bent kun je linksboven op het menuutje ‘alle tags’ klikken, dan verschijnt de tag ‘zwanger en kinderen’. Klik je die aan dan kom je op ons equivalent van het zwanger en kinderen-subforum.
  Rechtsboven op deze pagina staat een cirkeltje, klik je daarop dan krijg je de optie om alle topics te negeren, of in de gaten te houden, te volgen et cetera.


UPDATE 22-05-2018

Voor iedereen die het gemist heeft, een leuk extraatje. De oude EGF emoji’s zijn te gebruiken. Kijk bij de emoji’s helemaal onderaan de lijst :biggrin: (ja @fysicus, ook deze :eek:) met dank aan @anon25548216


UPDATE 19-05-2018

Beste allemaal,

Sinds vandaag hebben we een extra moderator: . Ook al zijn we lang niet zo groot als het oude EGF, er is hier nog een hoop te doen. Veel mensen moeten wegwijs gemaakt worden, alle wensen moeten geinventariseerd worden en tenslotte zou @quantum maar tijdelijk moderator zijn. Tevens is het fijn als wij allemaal iets vaker offline kunnen, haha. had de boel razend snel door dus dat is heel fijn. Voor nu ziet de indeling er als volgt uit:

Admins:

Moderators:


UPDATE 17-05-2018

 • We zijn vanaf nu bereikbaar op forumfeminarum.nl.
 • De aangepaste en definitieve AVG vind je hier: https://www.forumfeminarum.nl/t/privacy-policy/. Deze ontvang je ook per e-mail. Lees ‘m even goed door. Het is in je eigen belang om goed op de hoogte te zijn.

UPDATE 15-05-2018

 • Morgenavond rond 23.30 uur is het forum even offline voor onderhoud
 • We hopen dan ook de plugin te installeren waarmee je anoniem zou kunnen posten in het opbiechttopic zonder omg-reacties
 • Er zijn tags toegevoegd waarmee je gemakkelijk kunt filteren. Zo bestaat inmiddels de tag ‘zwanger en kinderen’. De tags en categorieen worden nog aangevuld.
 • @Nori is bezig met een roze thema voor de liefhebber. En wellicht nog andere thema’s, gewoon omdat het kan!

Fijn dat we met zijn allen dit forum kunnen verbeteren en uitbreiden. We stellen jullie feedback zeer op prijs en proberen zoveel mogelijk te verwerken. Mocht je ook een bijdrage willen/kunnen leveren, laat het weten!


UPDATE 12-05-2018

Zoals gezegd zouden we de lijst met wensen uit verschillende topics inventariseren. Een heleboel dingen zijn inmiddels al mogelijk.

 • Posts zelf kunnen verwijderen of aanpassen :heavy_check_mark:

 • Je account zelf kunnen verwijderen :heavy_check_mark:

 • Topics kunnen negeren Door onderaan een topic op ‘volgen’ te klikken, wordt een dropdown menu geopend. Hier heb je verschillende opties waaronder: ‘negeren’ :heavy_check_mark:

 • Subfora. Er wordt gewerkt aan een betere structuur. We kunnen naast categorieën (waaronder members only) ook werken met tags waar je op kunt selecteren. Een wens zou sowieso zijn om ‘zwanger en kinderen’ te kunnen filteren.

 • Een roze forum voor het vertrouwde gevoel Via de voorkeuren op je profielpagina kun je zelf een thema kiezen. Op dit moment is er nog geen roze thema maar daar wordt prioriteit aan gegeven. Voor ieder wat wils dus.

 • Afbeeldingen direct uploaden Direct vanaf je smartphone! De afbeeldingen zijn wel vaak erg groot. Gekeken wordt of deze bij het uploaden automatisch verkleind kunnen worden. Ook met het oog op snel laden. :heavy_check_mark:

 • Afgesloten gedeelte / niet alle threads leesbaar voor iedereen. We hebben een 'members only categorie. Deze threads zijn alleen leesbaar voor mensen met een account. Denk aan het psychisch praattopic of what-are-you-really-wearing-today-topic. :heavy_check_mark:

 • Restricties op de ‘members only’ categorie Op dit moment loopt er een poll over eventuele restricties op deze categorie. We kunnen namelijk instellen dat je niet alleen een accountnaam moet hebben om bepaalde threads te kunnen lezen, maar ook een minimaal aantal posts.

 • Als je op een topic klikt, direct terechtkomen waar je gebleven was :heavy_check_mark:

 • Alle leden kunnen pm-en. Niet alleen vanaf een bepaald aantal posts :heavy_check_mark:

 • Optie tot het liken van berichten We hebben niet voor een ‘like’ knop gekozen maar voor een hartje. Sommige situaties zijn nu eenmaal niet ‘leuk’ dus bij dezen een wat algemenere optie waarmee je ook iemand een hart onder de riem kunt steken :heavy_check_mark:

 • Anoniem posten met je eigen anoniem account Een lang gekoesterde wens van velen. Deze mogelijkheid bestaat met Discourse en wordt verder uitgezocht door de admins.

 • Mogelijkheid tot het bewaren van berichten om ze later nog een terug te lezen Je kunt berichten (van jezelf en van anderen) bookmarken. Deze kun je daarna allemaal netjes onder elkaar terugvinden op je profielpagina. Nooit meer zoeken naar een bericht! :heavy_check_mark:

 • Betere zoekfunctie :heavy_check_mark:

 • Groter aantal personen binnen één pm Het maximum aantal personen is 30 :heavy_check_mark:

 • Beloningssysteem voor leden die actief deelnemen Er wordt gewerkt met badges. :heavy_check_mark:

 • Puntensysteem om overtredingen en trollen tegen te gaan Er moet nog een goed beleid komen voor alle moderators. Suggesties zijn altijd welkom.

 • Meer of andere emoticons Dit forum maakt gebruik van de emoticons die je ook in WhatsApp terugvindt. Ruimte keuze! :heavy_check_mark:

 • Naast je username ook nog ergens anders je eventuele oude forumnaam kunnen vermelden Op je profielpagina kun je naast je gebruikersnaam ook nog een andere naam ingeven. Deze is zichtbaar wanneer je op iemands naam of avatar klikt. :heavy_check_mark:

 • Beter mobiele functie :heavy_check_mark:

 • Wekelijks of maandelijks een nieuw actueel gepind onderwerp om over te discussiëren We staan altijd open voor dergelijke suggesties.


VERBETERPUNTEN VOOR DIT FORUM

 • Grotere avatars Dat heeft nog geen prioriteit gehad maar staat in ieder geval op het lijstje.

 • Pagina’s i.p.v. infinity scrolling Discourse werkt met oneindig scrollen en niet met pagina’s. We begrijpen dat het wennen is, maar geef het een kans. Een aantal forummers zijn inmiddels al helemaal om. Via de blauwe scrollbalk aan de rechterkant (laptop/computer) kun je makkelijk door de berichten heen scrollen.

 • Wanneer je een bericht hebt aangepast, kunnen anderen die wijziging bekijken. Dit is zojuist opgelost! Dus je kunt met een gerust hart een bericht editen. :heavy_check_mark:

 • De titel van het topic is alleen bovenaan te zien. Kan dat ook nog ergens anders toegevoegd worden zodat je altijd ziet in welk topic je zit?


UPDATE 10-05-2018

 • Op dit moment wordt er gewerkt aan een privacy- en cookiestatement (volgens de AVG). De concept versie vind je hier
 • Het tweede chatkanaal (SF2018) is verwijderd omdat het bestaan van meerdere chatkanalen tegelijk via mobiel nog niet lekker werkt.
 • Via Discourse bestaat de mogelijkheid om anoniem te posten. Dit wordt verder uitgezocht. Zou ideaal zijn voor het opbiecht topic zonder omg-reacties.

Zoals jullie weten, valt er nog een heleboel te verbeteren aan dit forum. We zullen alle wensen en opmerkingen uiterlijk dit weekend inventariseren uit verschillende topics en deze hieronder overzichtelijk plaatsen (dank @VivaGlam voor de suggestie). Dan kunnen we jullie goed op de hoogte houden. Mocht je nog andere opmerkingen of suggesties hebben, kun je ze hier kwijt.

24 likes

UPDATE 11-06-2018

We hebben, zoals je wellicht hebt gemerkt, wat technische tegenslag m.b.t. het invoeren van het minimaal aantal posts voor de ‘member only’ categorie waardoor het allemaal wat minder vlotjes loopt dan gehoopt. Enerzijds blijkt het systeem wat weerbarstiger te zijn met betrekking tot het filteren op het aantal posts dat mensen geschreven hebben, anderzijds zit er ook een bug in de software ergens waardoor chatberichtjes niet worden opgeteld bij de post count, maar wel worden afgetrokken bij het resetten van de chat.

We zijn nu even aan het kijken naar de technische mogelijkheden en waarschijnlijk gaan we een voorstel doen voor het afschermen van het members only-gedeelte op basis van wat andere zaken die aangeven hoe actief mensen zijn op het forum.

Het is wat onstuimig met het gebruik van Android (en specifiek Samsung telefoons). Er komen bug reports binnen dat met name dit platform op dit moment niet helemaal lekker werkt. Ze zijn er wel mee bezig, maar het is niet helemaal duidelijk waar het probleem zit - ik verwacht wel dat het binnen afzienbare tijd wordt opgelost.

Met name de gebruikers van Chrome op Android hebben hier last van. Je zou kunnen proberen om Firefox te gebruiken. Voor Android kun je die hier in de Google Play store vinden:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mozilla.firefox&hl=en

2 likes

UPDATE 20-06-18

 • We zijn eruit wat betreft het minimaal aantal berichten voordat je ‘members only’ topics kunnen lezen. Vanaf a.s. zondag moet je minimaal 50 berichten hebben om deze topics te kunnen openen. Iedereen die op dat moment 50 berichten heeft, wordt automatisch toegevoegd. Mocht je na zondag de 50 berichten bereiken, kun je alleen de ‘members only’ topics bezoeken wanneer je de moderators een berichtje hebt gestuurd en je een gegronde reden hebt. Heb je het idee dat er iets niet klopt, bijv. door het opschonen van de chat, laat het de moderators weten. @Nescio @Lula

 • N.a.v. de poll zijn de knoppen om berichten te delen op social media verwijderd.

 • We hebben geprobeerd meer overzicht te creëren door topics te verplaatsen naar bepaalde categorieën.

 • Het opbiechttopic is nu op verzoek inmiddels ook ‘members’ only.

 • Hierbij overigens een verzoek om zoveel mogelijk te quoten.Zoals je weet, gaat dat niet vanzelf. Maar veel leden zouden het wel op prijs stellen.

8 likes

UPDATE 24-06-18

De nieuwe instellingen voor toegang tot de afgesloten topics zijn doorgevoerd!

De Members only-topics zijn nu alleen voor leden met 50 of meer berichtjes bereikbaar.

Waarom hebben we dit doorgevoerd?

Sommige topics zijn gewijd aan gevoelige onderwerpen die je niet graag in het openbaar bespreekt. Door deze berichten alleen voor leden beschikbaar te maken die 50 of meer berichten hebben gepost in de open topics, weten we zeker dat de afgesloten topics niet door toevallige voorbijgangers worden gelezen maar door mensen die echt bijdragen aan het forum.

Wat moet ik doen om bij de Members only-topics te komen?

Let op: Iedereen die op zondag 24-06-2018 al 50 berichten had is automatisch toegevoegd.

Dat is eenvoudig: Je moet minimaal 50 berichten hebben geplaatst in de openbare topics en minimaal 30 dagen lid zijn. Het gaat hierbij om berichten die een inhoudelijke toevoeging bieden om het forum interessant en gezellig te houden. Bericht in de topics over tv-programma’s worden niet meegerekend.

Als je dat hebt gedaan, dan kun je een verzoek tot toegang sturen. De moderators zullen je dan opnemen in de juiste groep.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen gaan spammen alleen maar om het berichtenaantal omhoog te krijgen. We zullen daar ook op controleren, zodat je er gerust op kunt zijn dat alleen echt actieve mensen toegang krijgen.

Je wordt verwijderd uit de Members Only groep als je 3 maanden niet actief of vrijwel niet actief bent geweest. Dit hoeft niet in MO topics te zijn. We gaan er vanuit dat jullie in dezen op ons vertrouwen wanneer we iemand als niet actief beschouwen. Je kunt een nieuwe aanvraag doen nadat je weer 50 berichten hebt geplaatst en 30 dagen actief bent.

Hoe kan ik toegang aanvragen?

 1. Ga naar het groepen-overzicht. (Je kunt daar ook via het menuutje met de drie verticale strepen rechts bovenaan het scherm komen - optie Groepen.
 2. Klik daar bij de groep FF_regulars op het knopje Request: 35

Je verzoek komt dan bij de moderators terecht die je toegang zullen geven. Alle aanvragen worden handmatig goedgekeurd. Je krijgt een reactie binnen 3 dagen.

Ik voldoe aan de toegangseisen maar heb geen toegang gekregen! Wat nu?

Laat het de moderators even weten! Het kan natuurlijk dat we een foutje hebben gemaakt en dat we je per ongeluk er niet bij hebben gezet. Dan voegen we je natuurlijk graag alsnog toe!

Ik heb nog meer vragen, aan wie mag ik die stellen?

Vragen mag je altijd aan de moderators stellen, daar zijn we voor. Soms hebben we even tijd nodig om een antwoord terug te sturen, soms vragen we zelf even intern door, maar altijd krijg je uiteindelijk een antwoord.

De moderators kun je bereiken door een pm aan ‘moderators’ te sturen. Je hoeft ons dus niet apart te berichten. Dan wordt je pm automatisch naar alle moderators gestuurd.

UPDATE 30-06-18

Morgenochtend tussen 06.00 en 06.30 zijn we even offline voor een update:

 • Database-tuning
 • Post-count fix voor de chat
 • Vertaling van de chat-velden naar het Nederlands
 • Algemene bugfixes
4 likes

UPDATE 01-07-18

Omdat sommige topics in het members-only gedeelte door de invoering van het 50+ posts beleid niet meer toegankelijk zijn voor iedereen hebben we (admins en moderators) eens kritisch gekeken welke topics openbaar gemaakt kunnen worden. We zijn van mening dat het forum zo toegankelijk mogelijk voor iedereen moet zijn en hebben besloten alleen de topics met echt gevoelige informatie in het members-only gedeelte te houden. Zoals reeds deze week aangekondigd in de desbetreffende topics zijn vanaf vandaag weer openbaar:

 • Studietopic
 • Rotterdammers unite
 • Hondentopic
 • Weggeef-topic
 • Het TMI topic
 • FF Opsporing verzocht
 • Show je kasboekje
 • Zzp/freelance/eigen bedrijf-topic
 • Het keto/low carb topic

Uiteraard kun je eerder geplaatste berichten die je liever niet openbaar ziet, zelf nog verwijderen.

UPDATE 29-07-18

 • We hebben ingesteld dat topics nu automatisch sluiten wanneer ze de 5000 berichten bereiken. Op deze manier kunnen we de issues, waar we nu af en toe last van hebben, beperken. Uiteraard is het probleem daarmee nog niet verholpen maar daar wordt aan gewerkt.

 • Voor degenen die het hebben gemist. Je kunt je verjaardag instellen op je profielpagina. Op je verjaardag komt er een gezellig taartje bij je naam te staan. Ga naar je profiel (avatar rechtsboven), klik op je naam. Voorkeuren > account.

image

 • Tot slot, er worden regelmatig nieuwe topics aangemaakt die in de members only categorie geplaatst worden, waar ze niet thuis horen. Enkel topics waarin persoonlijke, gevoelige informatie gedeeld wordt die mogelijk gevolgen kan hebben voor een lid, vallen onder members only. Om te voorkomen dat hier misverstanden over ontstaan, kun je vanaf nu de moderators een berichtje sturen met het verzoek een topic members only te maken. Je kunt ons bereiken via @ moderators.
1 like